RSS Feed

Archívum

Valetta - romantikus dél-európai főváros

Valetta - romantikus dél-európai főváros Több, mint egy tucat olyan városa van Máltának, ahol 10 ezernél többen élnek. Valetta nem ilyen! A nagy történelmi múltra visszatekintő sziget-állam fővárosában csupán 6.300 bejelentett lakó van. Ám a napfényre szomjas, külföldi turisták hada miatt a tengerparti nyüzsgés már-már egy dél-európai metropolis hangulatát kelti.

Margitsziget

Margitsziget Játék, pihenés, tanulás, szórakozás. A kellemes nyári időben igen sokan látogatnak ki a Margitszigetre. Az éjszakai és nappali záporok, viharok után, napközben ismét ragyogó napsütés csalja ki az embereket. Kicsik és nagyok megtalálják a nekik való kikapcsolódást.

A pisztrángos Szalajka-völgy

A pisztrángos Szalajka-völgy Magyarország egyik legkedveltebb kiránduló helye az őskortól lakott középhegységi jellegű völgy a latin sal alcali szalalkálinak nevezett hamuzsír égetése után kapta a nevét. Számos természeti látnivalóját és ipari műemlékét gyalogosan, kerékpárral vagy a híres erdei kisvonattal is felfedezhetjük. Egy ilyen "felfedező" napra invitáljuk az olvasóinkat a hangulatos erdőbe, a kalandos Szalajka-völgybe. Oda, ahol a pisztrángot meg kell kóstolni.

Trieszt és a Miramare-kastély

Trieszt és a Miramare-kastély Trieszt és a Miramare-kastély ontja a Monarchia leheletét. Számtalan a magyar vonatkozás, nem véletlenül. Kihagyhatatlan hangulatok, látnivalók.

Egy korty Limoncello Szardínián

Egy korty Limoncello Szardínián Enyhe klímájának, érintetlen vidékeinek, vizei tisztaságának köszönhetően Szardínia évről évre egyre több látogatót vonz. 2007-ben a a sziget látogatóinak száma először lépte túl a 10 milliót. A szárd konyha egyedülálló, ugyanakkor összetéveszthetetlenül olasz, keverednek benne a szárd hagyományok és a kívülről érkező ízek.

A mosoly országa

A mosoly országa Thaiföld ezerarcú országában összeolvad a Távol-Kelet minden színe és izgalma. Évezredes kultúrát őrző buddhista szentélyek, ősi kolostorok, csendes halászfalvak, pezsgő életű fürdőhelyek és az éjjel-nappal lüktető gigantikus metropolisz, Bangkok, adnak ízelítőt az ott élők világából.

Huszonnégy óra két keréken

Huszonnégy óra két keréken Több mint 11 ezer kilométert tettek meg két keréken a hétvégén a Kecskemét melletti Matkópusztán a környék sportot kedvelői. Ne hosszútávra gondoljon az olvasó, mert a Matkópusztát körülvevő úton kerekeztek körbe-körbe. Szó szerint körbe, mert ez egy két kilométeres kör volt. Kétszázötvenöten regisztráltak, és a nap végére 5400 kört teljesítettek a résztvevők. Egész picinyek, fiatalok és idősebbek is szép kényelmesen hajtottak péntek estétől szombat estéig, az éjjel is kivilágított úton.

Safari Tanzánia

Safari Tanzánia Afrika keleti részén, az Indiai-óceánnal határosan, Kenya és Mozambik között fekszik. Síkságaival, tavaival, hegyeivel, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszaival Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország. A gazdaságilag szegény Tanzánia a kontinens egyik legjobb helye a vadvilág megfigyelésére. Nemzeti parkok, kráterek, és az ország elengedhetetlen tartozéka, a gyönyörű szép „fűszersziget”: Zanzibár.

Őszi ragyogás

Őszi ragyogás Az őszi ragyogás utolsó pillanatait is kihasználva mentünk mi is az utcára fényképezőgépünkkel és „kaptunk el” néhány pesti pillanatot. A kedvező időjárásban görkorizók, rollerezők, bringások, a pesti Duna-parti lépcsőkön ülők, a meleg vizű fürdők kiömlő hullámaiban lubickolók, és filmesek még élvezték a múló nyarat.

A fáraók földjén

A fáraók földjén Egyiptom, a fáraók földje már hosszú évek óta a magyar turisták kedvelt uti céljai közé tartozik, ami nem is csoda, hiszen számtalan tulajdonsága ejti rabul az arra látogatót.

Potsdam klasszikus villái

Potsdam klasszikus villái A német fővárossal szomszédos Potsdam alapítása több, mint ezer esztendővel ezelőttre nyúlik vissza. A középkortól az első világháború végéig a Hohenzollern-dinasztia tulajdonában volt a vizekben gazdag, festői település. Elegáns villái ma is lenyűgözik a turistákat.

Pincebarlang Kőbányán

Pincebarlang Kőbányán Különleges az élmény, különleges a látnivaló azoknak a látogatóknak, akik részt vehetnek a Kőbánya alatt húzódó pincerendszer látogatásán. Hatalmas folyosók teszik félelmetessé a járatokat, ahol egy nagyobb teherautó is elfér.

Malaga, Costa del Sol fővárosa

Malaga, Costa del Sol fővárosa Malaga szerethető hely, nem kétséges. Nagyon ki van találva és ez nem a móroknak köszönhető. A hagyományok ápolása szent dolog ugyan, de az is fontos, hogy az itt élők jól érezzék magukat.

Schleswig-Holstein romantikája

Schleswig-Holstein romantikája Németország 16 tartománya közül Schleswig-Holstein a legészakibb. A Skandináviával szomszédos, közel 3 millió lakosú régió mezőgazdasága, erdészete, halászata jelentős. A vizekben gazdag táj mágnesként vonzza a belföldi turistákat, s külhonból is mind többen üdülnek, sportolnak ezen a romantikus vidéken.

További írások a rovatban

Lap tetejére