RSS Feed

Archívum

Bali, az álmok szigete

Bali, az álmok szigete Az emberek kilencvenkilenc százaléka élete folyamán hiába vágyódik álmai szigetére. László Lilla volt olyan szerencsés, hogy eljutott Balira és ha már ott volt, szorgalmasan meg is örökítette a számtalan természeti és kulturális látnivalót.

Lépcső a semmibe (Dachstein)

Lépcső a semmibe (Dachstein) Az ausztriai Dachstein gleccseren több turistalátványosság is várja az oda látogatókat. A gleccser belsejében található Jégpalotában egy lenyűgöző sétát tehetünk a hangulatosan megvilágított jégszobrok között. A bátrabbak egy 250 méter magas, függőleges sziklafal peremén található Sky Walk kilátót is végigjárhatják, mely csodálatos, 360 fokos panorámát nyújt a környező hegyekről. 2013. júliusától pedig Ausztria legmagasabban lévő 100 méteres függőhídján is végigmehetünk.

Zakatoljon a család!

Zakatoljon a család! A Börzsöny Kisvasútnál ideálisabb családi programot elképzelni is nehéz. A gyerekek imádják a zakatolást a sűrű lombok között, a felnőtteket megnyugtatja a csend. A Mária-kútnál friss forrásvíz, Márianosztrán Börtönmúzeum is várja az érdeklődőket.

Vasúti nosztalgia

Vasúti nosztalgia Sok csodálója akad a Fejér megyei Rácalmáson az öreg vasútállomásnak. Az öregséget az épületen nem nagyon látni, hiszen a közelmúltban felújították. Annál érdekesebb az épület melletti kis, parányi vasúti park, amelyben az arra járó utas minden nap gyönyörködhet. A rácalmási Városvédő Egyesület a MÁV-val közreműködve a parkban elhelyezett egy étkezőkocsit, egy 103-mas Púpos mozdonnyal, két alakjelzővel, és természetesen néhány méter sínpárral, amelyen a „szerelvény” áll.

Margitsziget

Margitsziget Játék, pihenés, tanulás, szórakozás. A kellemes nyári időben igen sokan látogatnak ki a Margitszigetre. Az éjszakai és nappali záporok, viharok után, napközben ismét ragyogó napsütés csalja ki az embereket. Kicsik és nagyok megtalálják a nekik való kikapcsolódást.

Barangolás Brandenburg fővárosában

Barangolás Brandenburg fővárosában Németország legkeletibb régiójának közigazgatási központja Potsdam. A Berlinnel szomszédos tartományi főváros gazdag histórikus emlékekben. A 150 ezer lakosú település életében főszerepet játszik az idegenforgalom és a kultúra. A porosz korszakból éppúgy maradtak mementók, mint a hajdani NDK hétköznapjaiból.

Elefántháton Indiában

Elefántháton Indiában Új-Delhiből Dzsajpurig alig 280 kilométer az út, de bizony autóval eltart több mint hat óráig. Az autóutakon, amit legjobb szándékkal sem lehet autópályának nevezni, teljes természetességgel tömegesen jönnek szembe a már megszokott teheneken kívül tevék, elefántok, biciklisták és lovaskocsik, de gyalogosok is szép számmal. Minden teherautó hátsó falán hatalmas betűkkel van kiírva: Please Horn, azaz magyarul, kérlek, dudálj, kötelező dudálni. Ezáltal azt is mondhatnám, egész India dudál.

Túléltem Nepált

Túléltem Nepált Nepál. Kimondva legalább annyira különlegesnek tűnik, mint végül ott lenni. India és Tibet szomszédságában terül el a Himalája birodalma. Itt található a világ legmagasabb hegye, a Mount Everest 8850 méter magasan. Fővárosa a Bagmati és Vushnumati folyó között fekvő Katmandu. Regös István Attila képriportja.

Szilveszter Budapesten

Szilveszter Budapesten Budapest hosszú éjszakára készül. A szállodák tele, a külföldiek már róják a várost. Az árusok délelőtt kitették örök portékáikat, a magyarok még otthon készülődnek.

A tél öröme

A tél öröme A tél sokszor csak akadályt jelent a hóviharaival és munkát ad az embernek. Vannak pillanatok azonban, amelyek mosolyra fakaszthatnak vagy örömet jelenthetnek a hó megjelenésével.

Safari Tanzánia

Safari Tanzánia Afrika keleti részén, az Indiai-óceánnal határosan, Kenya és Mozambik között fekszik. Síkságaival, tavaival, hegyeivel, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszaival Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország. A gazdaságilag szegény Tanzánia a kontinens egyik legjobb helye a vadvilág megfigyelésére. Nemzeti parkok, kráterek, és az ország elengedhetetlen tartozéka, a gyönyörű szép „fűszersziget”: Zanzibár.

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár Most, hogy világszerte elterjedt, a budapesti Vörösmarty téren található az egyik leghangulatosabb karácsonyi vásár, bizony csalódás az idei kínálat. Későbbi a nyitás, kevesebb a pavilon, jóval kisebb a választék.

Eplényi hókaland

Eplényi hókaland Még mindig a legjobb sí -és szánpálya a Veszprém megyei eplényi hómező, amelyet a hétégén is nagyon sokan kerestek fel.

Bécs karácsonyra készül

Bécs karácsonyra készül Jöhet válság, ellepheti turistaáradat, advent időszakában Bécs egyedi és utánozhatatlan.

További írások a rovatban

Lap tetejére