RSS Feed

Nagyvilág

Tíz díjat nyert Torontóban a Post Mortem

Tíz díjat nyert Torontóban a Post Mortem Bergendy Péter Post Mortem című alkotása tíz díjat nyert a világ egyik legnevesebb horror, sci-fi, akció és kultfilmfesztiválján, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválon, ahol zsűri helyett a közönség voksol - közölte a Nemzeti Filmintézet vasárnap az MTI-vel.

Federer-villamos közlekedik Bázelben

Federer-villamos közlekedik Bázelben Roger Federerről elnevezett villamost állítottak forgalomba a svájciak teniszlegendájának tiszteletére Bázelben. "Szállj fel a FedExpressre! Mintha tegnap lett volna, hogy a nyolcas villamossal mentem edzésekre" - írta a 40 éves játékos, aki Twitter-oldalán adott hírt szülővárosának gesztusáról.

Klímavédelmi igazgató Bécsben

Klímavédelmi igazgató Bécsben Mostantól klímavédelmi igazgató koordinálja az ez irányú intézkedéseket a Bécsi Városházán, hogy az osztrák főváros minél sikeresebben valósíthassa meg klímavédelmi céljait. Az új igazgató az ügyosztályok felett áll, csak a polgármester és a főjegyző utasíthatja.

Kórházban volt a brit uralkodó

 Kórházban volt a brit uralkodó Kórházban töltött egy éjszakát a brit uralkodó. A Buckingham-palota csütörtök éjszakai tájékoztatása szerint a 95 esztendős II. Erzsébet királynő szerda délután kereste fel a kórházat bizonyos előzetes jellegű vizsgálatok elvégzése céljából, de csütörtök délben visszatért rezidenciájára, a London nyugati határában fekvő Windsorba.

Vészkorszak a Spreenél

Vészkorszak a Spreenél E kororonavírusos időkben érdemes felidézni, hogy a középkorban szerte az öreg kontinensen aratott a pestishalál. Továbbá komoly természeti katasztrófák, például tüzek is sújtották a fagerendás épületekben gazdag településeket. Az éhínségnek szintén főszerepe volt abban, hogy a 17. század derekán már csupán 8 ezer ember élt Berlinben.

Az emlékezés koszorúi

       Az emlékezés koszorúi Nyolcvan esztendeje annak, hogy a hitleri seregek lerohanták a Szovjetuniót. Ebből az alkalomból tartott koszorúzást július küszöbén a német államfő a Schönholzer Heide-i emlékműnél {Sowjetisches Ehrenmal}. A berlini ünnepségen több ország diplomatája képviselte hazáját.

Mallorca: tetemek a tengerben

Mallorca: tetemek a tengerben Októberben is 20 fok feletti nappali hőmérséklettel csábítja a vakációzni vágyókat a Spanyolországhoz tartozó Baleárok. E hetekben már a klubok is kinyithattak és seregnyi szálloda, étterem várja a külföldi turistákat. Van bőven dolga a rendfenntartóknak. Ráadásul a Guardia Civil három vizihulla ügyében is nyomoz.

Knut – Mikuláskor lenne 15 éves

Knut – Mikuláskor lenne 15 éves „Korábban nem diagnosztizált agykárosodás okozhatta a berlini Zoo sztárja, Knut halálát“ - közölte egy évtizede az állatkert. A beszámoló szerint az alig 4 éves jegesmedve boncolásakor kiderült, hogy valamennyi szerve egészséges volt, ám az agyában "jelentős elváltozásokat" találtak. Ezek okozhatták a maci váratlan pusztulását.

Legendás kormányfők

Legendás kormányfők Azt követően, hogy a 19. század derekán kinevezte a bécsi uralkodó Magyarország legelső miniszterelnökét, Gróf Batthyány Lajost, rövid időn belül váltották egymást a kormányfők. A szabadságharc leveréséig, 1849 nyaráig további három férfi töltötte be ezt a magas posztot. Nő azóta sem...

Vége a Bécs-Airbnb vitának

Vége a Bécs-Airbnb vitának Noha a Bécsi Kereskedelmi Bíróság májusi döntése értelmében az Airbnb szállásközvetítő portál kínálatában nem szerepelhetnek bécsi önkormányzati lakások, sok bérbeadó nem tartotta magát ehhez. Az Airbnb most tájékoztató levelet küld nekik és leveszi a lakásokat az oldaláról.

Elhunyt Colin Powell

Elhunyt Colin Powell 84 éves korában, koronavírus-fertőzés okozta szövődmények következtében elhunyt Colin Powell, volt amerikai külügyminiszter - adta hírül hétfőn, a Facebook közösségi oldalon közzétett közleményében a volt tárcavezető családja.

Több mint 590 millió Covid-igazolvány

Több mint 590 millió Covid-igazolvány Az Európai Unióban több mint 591 millió példányban állították ki ez idáig a koronavírus-járvány elleni védettséget igazolni hivatott, digitális Covid-igazolványt, négy kontinens 43 országa csatlakozott már az uniós rendszerhez - közölte hétfőn Brüsszelben az Európai Bizottság.

Bécs: cirkuszban is oltanak

Bécs: cirkuszban is oltanak Július eleje óta csaknem 140 ezer embert oltottak be Bécsben Covid19 ellen, 50 százalékukat valamilyen előzetes regisztrációt nem igénylő mobil oltóponton. „Az oltás megy az emberekhez” módszerrel a nyár folyamán 13,1 százalékkal tudták növelni a beoltottak számát. Szeptemberben megkezdték a harmadik oltások beadását is.

1971 – Brandt Béke Nobel-díja

1971 – Brandt Béke Nobel-díja A náci terror elől húsz esztendősen Norvégiába emigrált szociáldemokrata újságíró csak 1948-ban kapta vissza német állampolgárságát. A későbbi bonni kancellár politikai karrierjének fontos állomása volt West-Berlin. Willy Brandt, illegalitásban használt nevén vált nemzetközi hírűvé.

További írások a rovatban

Lap tetejére