RSS Feed

Nagyvilág

Csehország - Tavaly visszaesett a sörfőzés

Csehország - Tavaly visszaesett a sörfőzés Éves összehasonlításban tavaly 6,9 százalékkal 20,1 millió hektoliterre csökkent a Csehországban főzött sör mennyisége - közölte a cseh söripari szövetség kedden Prágában. Az egy főre eső éves átlagos sörfogyasztás is visszaesett, mintegy hét literrel - 14 korsóval - 135 literre.

Merkel aggódik Navalnij egészségi állapota miatt

Merkel aggódik Navalnij egészségi állapota miatt Angela Merkel német kancellár az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének keddi vitanapján elmondott beszédében "rendkívüli aggodalmát" fejezte ki Alekszej Navalny bebörtönzött orosz ellenzéki politikus egészségi állapota miatt.

Merre üdülnek az európaiak?

Merre üdülnek az európaiak? Az idegenforgalomban világbajnoknak számító németek a koronavírus-járvány miatt tavaly tavasz óta lényegesen ritkábban látogatnak külföldre. Ami változatlan 2021-ben is, hogy a legtöbben a hagyományos, ismert célállomásokat kedvelik.

Ez aztán Kazahsztán!

Ez aztán Kazahsztán! A három évtizede függetlenné vált hajdani szovjet tagköztársaságban, a harminc magyarországnyi területű Kazah Köztársaságban már két évtizedes múltra tekint vissza az Azia Avto OAG. A gépjárművek összeszerelésére alapított cég a 21. század hajnalán többek közt ©koda és Kia modelekkel örvendeztette meg a vásárlókat.

NSZK: nyitás vagy zárás?

NSZK: nyitás vagy zárás? Miközben Angliától Csehországon át Itáliáig lazítanak e napokban a koronavírus-járvány miatt hozott egészségügyi korlátozásokon, az NSZK-ban április derekán az éjszakai kijárási korlátozás bevezetését fontolgatják. A tervek szerint 21 és reggel 5 óra között lép érvénybe a szigorítás.

Kretschmann '73

Kretschmann '73 E hetekben eldőlhet, hogy folytatódik-e a dél-németországi Baden-Württembergben az eddigi Grüne-CDU koalíció? Úgy tűnik, igen! Míg a Zöldek remekül szerepeltek márciusban, a juniorpartner Kereszténydemokratákra csak a választók 24,1 százaléka szavazott.

Korona - számháború

Korona - számháború Olvasom, hogy Itáliában áprilisban akadozik a vakcina kiszállítás, ukrán szomszédainknál pedig már 39 ezer áldozata van a koronavírus-járványnak. Az oltásban állítólag topon lévő hazánkban is 25 ezerhez közelít az elhunytak száma. A bökkenő csak az, hogy az egykori Szovjetunió nyugati csücskében 41 millióan élnek, míg Magyarországon 10 millióan sem.

Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől Végső búcsút vettek szombaton Fülöp edinburghi hercegtől. II. Erzsébet királynő férje életének századik évében, múlt pénteken hunyt el a windsori kastélyban. A katonai tiszteletadással kísért búcsúszertartás ugyancsak Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciájának Szent György-kápolnájában volt.

Frankfurt: túl kevés légiutas

Frankfurt: túl kevés légiutas Az európai nemzetközi fuvarozás és közlekedés forgószínpadának számító Majna-metropoliszban a 21. század elején is egyre nőtt a légiforgalom. Mígnem tavaly a koronavírus-járvány terjedésével összefüggésben 73,4 százalékkal mérséklődött a reptéri utasok száma.

Végleg távozik a hatalomból Castro

Végleg távozik a hatalomból Castro Lemond posztjáról Raúl Castro, a Kubai Kommunista Párt elnöke, aki a szenvedéllyel és antiimperializmussal teli ifjaknak adja át a vörös stafétát.Raúl Castro, a Kubai Kommunista Párt elnöke a párt 8. kongresszusának pénteki nyitónapján bejelentette, hogy lemond tisztségéről és átadja a vezetést egy fiatalabb generációnak. A 89 éves politikusnak a zárt körű eseményen mondott felszólalásából a telev

Amszterdam a legvonzóbb

 Amszterdam a legvonzóbb Amszterdam egyike annak az öt európai uniós nagyvárosnak, amelyek a legtöbb brit pénzügyi vállalatot vonzották az Egyesült Királyság uniós tagságának tavaly januári megszűnését követően a szigetországból az Európa Unió tagállamaiba költöző többszáz cég közül - közölte a DutchNews című angol nyelvű holland hírportál pénteken.

Elítélték Jimmy Lai hongkongi médiamogult

Elítélték Jimmy Lai hongkongi médiamogult Egy év börtönbüntetésre ítélték Jimmy Lai hongkongi médiamogult illegális tiltakozás szervezése és a megmozduláson történt részvétel miatt - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén Május elsejétől Maszato Acumi tölti be a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatói posztját - közölte az esztergomi vállalat kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel. A korábbi igazgató, Josinobu Abe a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divíziójánál folytatja munkáját - ismertette Bonnár-Csonka Zsuzsanna.

Véget kell vetni a gyermekgyilkosságoknak

Véget kell vetni a gyermekgyilkosságoknak Legkevesebb 46 gyermek esett áldozatául az újabb mianmari konfliktusnak, a fegyveresek iskolákat foglalnak el, az utcákon tomboló erőszak több millió gyereket traumatizált már, akik az elhúzódó erőszak miatt kimaradnak az életmenő oltásokból. Az UNICEF 70 éve dolgozik a mianmari gyerekekért, a szervezet sürgeti a felelősségre vonást.

További írások a rovatban

Lap tetejére