RSS Feed

Nagyvilág

Műemlékvédett Kongresszusi Központ

Műemlékvédett  Kongresszusi Központ Hosszas bürokratikus tökölés után a nyugat-berlini vásárvárosban 1970 és 1979 között kialakított gigantikus Nemzetközi Kongresszusi Központ (Internationales Congress Centrum/ICC Berlin und Messehalle) védett műemléki minősítést kapott. Hurrá!

1993 – búcsú Európától

 1993  – búcsú Európától A Német Demokratikus Köztársaság (Deutsche Demokratische Republik/DDR) a háború utáni Németországi Szovjet Katonai Közigazgatás 108 ezer négyzet-kilométeres (kerekített adat) területén jött létre 1949-ben. Egyik utolsó, meghatározó kommunista vezetője, 27 éve távozott Európából. Drága repjegyét a Solidaritätskomitee fizette.

A Netflix szereti Csehországot

A Netflix szereti Csehországot Rekordösszeget, 8,9 milliárd koronát (117,48 milliárd forint) költöttek el tavaly külföldi filmstábok Csehországban - közölte Jirí Vanek, a Cseh Állami Filmalap (SFK) szóvivője hétfőn Prágában.

Helsinkiben fellélegeztek

Helsinkiben fellélegeztek Hat évtized után 2019 volt az első év, amikor nem vesztette életét közlekedési balesetben egyetlen gyalogos vagy kerékpáros sem Helsinki útjain.

Mégis visszakerül a prágai Óvárosi térre a Mária-oszlop

Mégis visszakerül a prágai Óvárosi térre a Mária-oszlop Mégis visszakerül Prága történelmi központjába, az Óvárosi térre annak a barokk Mária-oszlopnak a másolata, amelyet 1918 novemberében, röviddel a Habsburg-monarchia bukása után döntött le a tömeg egy tüntetésen, mivel az oszlopot a Csehország feletti osztrák és katolikus uralom jelképének tartották.

Skoda Superb Győrből?

Skoda Superb Győrből? Egy német üzem az elektromos gyártásra való átállítása indította be a modelláthelyezési dominót - írja helyi források nyomán a G7. Emdenből 2022-től menniük kell az addig ott gyártott Passatoknak, de a korábban az 1,3 milliárd eurós zöldmezős beruházáshoz kinézett török helyszínt egyelőre az ország szíriai szerepvállalása miatt politikai okokból lebegteti a VW konszern.

Ki ölte meg Kennedyt és Malcolm X-et?

Ki ölte meg Kennedyt és Malcolm X-et? Most már nemcsak J-F. Kennedy gyilkosát kutatják, hanem az 1965-ben több száz híve szeme láttára lelőtt Malcolm X amerikai imám és emberi jogi aktivista, a polgárjogi mozgalom ikonikus alakjának merénylőjét is. A következő évben elítéltek három fiatal fekete férfit a gyilkosság miatt, de egy dokumentumfilm szerint a nyomozók számos hibát elkötve futni hagyták a valódi tettest.

Klinsmann lelépett, a Tesla is

Klinsmann lelépett, a Tesla is Jürgen Klinsmann váratlan távozása nem csupán sportszakmai, de anyagi szempontból is bizonytalan helyzetet teremtett a Hertha BSC számára.A Hertha Berlin új befektetője megváltónak jött, de a klub vesztét is okozhatta pusztán azzal, hogy Jürgen Klinsmannt behozta az egyesület vérkeringésébe. A német edzőt ugyanis ismerik Amerikában, miután ott is dolgozott évekig.

Putyin rákérdezett Zelenszkijnél

Putyin rákérdezett Zelenszkijnél Vlagyimir Putyin orosz elnök nyíltan rákérdezett ukrán hivatali partnerénél, Volodimir Zelenszkijnél arra, hogy Kijev hajlandó-e végrehajtani a délkelet-ukrajnai válság rendezéséről megkötött minszki megállapodásokat - közölte a Kreml sajtóosztálya pénteken a két vezető között lezajlott telefonbeszélgetésről.

Groupe Renault - Volt jobb éve is

Groupe Renault - Volt jobb éve is Az előző évinél alacsonyabb bevétel mellett a Nissan eredményének romlása és a kínai eladások csökkenése miatt nyereségromlással zárta a tavalyi évet a Renault csoport, holott Európában növelte eladásait, a Dacia márka pedig értékesítési rekordot döntött.

Jegesmedvebocs Schhönbrunnban

Jegesmedvebocs Schhönbrunnban Kiállta a próbát a Schönbrunni Állatkert fiatal jegesmedvéje: a bemutatkozó „sajtótájékoztatója” után már a nagyközönség is élőben láthatja a kis apróságot.

Törökország lehet a koronavírus gazdasági nyertese

Törökország  lehet a koronavírus gazdasági nyertese A koronavírus miatt Kína ipari termelésének nagy része áll, kérdéses mikor indulhat újra. Közben elkezdtek szállingózni a hírek az európai gyártóktól, hogy komoly alkatrészhiányok alakulhatnak ki heteken belül, ha nem normalizálódik a helyzet. Európa ipara túlságosan függ Kínától, a beszállítói láncot diverzifikáltabbá kell tenni.

Megtorpant a német gazdaság

Megtorpant a német gazdaság A várt szerény mértékű növekedés helyett nem változott az előző negyedévihez képest a német bruttó hazai termék a negyedik negyedévben a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken publikált jelentése alapján.

Változnak az uniós támogatások

Változnak az uniós támogatások Jelentős változásokra kell felkészülniük a gazdálkodóknak az új európai uniós támogatási időszakban, és azt már most biztosra vehetik a termelők, hogy csak akkor juthatnak majd területalapú támogatáshoz, ha eleget tesznek a környezeti szempontból előnyös gazdálkodás feltételeinek - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

További írások a rovatban

Lap tetejére