RSS Feed

Nagyvilág

Egy 16. századi ír klánfőnököt keresnek

Egy 16. századi ír klánfőnököt keresnek Egy 16. századi ír klánfőnök földi maradványai után kutatva végeznek ásatásokat a régészek a spanyolországi Valladolid egyik utcájában."Vörös" Hugh O'Donnell az O'Donnell-klán vezetője volt. A dinasztia székhelye a mai északnyugat-írországi Donegal megyében volt - írja a BBC hírportálja.

Amerika legnagyobb járványa a rasszizmus

Amerika legnagyobb járványa a rasszizmus George Clooney amerikai filmsztár esszét publikált a Daily Beastben, amiben Amerika legnagyobb járványának a feketék elleni rasszizmust nevezi. Clooney azzal kezdi a szöveget, hogy mintha a történelem ismételné önmagát, és újra 1992 lenne, amikor Rodney Kinget Los Angeles-i járőrök verték meg, vagy amikor 2014-ben Eric Garnert szintén megfojtották a rendőrök.

Kreml: Nincs hozzá közünk

Kreml: Nincs hozzá közünk Mármint az amerikai zavargásokhoz - jelentették ki Moszkvában. Az Egyesült Államokban zajló zavargások ügye amerikai belügy, amelybe Oroszország semmilyen módon nem szándékozik beavatkozni - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak.

Moszkva is nyitva

Moszkva is nyitva Megnyitottak hétfőn a parkok, a nem élelmiszert árusító üzletek és a javító-tisztító szolgáltatások Moszkvában, miután a helyi hatóságok szerint sikerült lelassítani a Covid-19-járvány terjedését.

A büféreggeli továbbra is tilos

A büféreggeli továbbra is tilos Olaszország június 3-tól az EU-tagállamaiból és Nagy Britanniából érkezők, június 15-től pedig az összes többi beutazó előtt megnyitja határait, miközben az óvintézkedések értelmében továbbra sem engedélyezett a kongresszusok rendezése, valamint a büféreggeli sem.

Fokozatosan nyitnak újra a nagy francia múzeumok

Fokozatosan nyitnak újra a nagy francia múzeumok Június 2-től fokozatosan kezdenek újranyitni a koronavírus-járvány miatt Franciaországban március közepén bezárt állami kulturális intézmények, de számos nagy múzeum, köztük a világ leglátogatottabb múzeumának számító Louvre csak júliustól fogad ismét látogatókat.

A Wizz Air új bázist nyit Lárnakában és Milánóban

A Wizz Air új bázist nyit Lárnakában és Milánóban Lárnakán és Milánóban nyit új bázist a Wizz Air, a diszkont légitársaság pénteki közleménye szerint júliustól hét repülőgéppel 15 országba indít majd járatokat 28. és 29. bázisáról. A társaság tájékoztatása szerint Lárnakán közvetlenül 100, Milánóban 200, a kapcsolódó iparágakban pedig még több új munkahelyet teremtenek az új bázisok.

Zuckerberg - Nem dolgunk a tartalom ellenőrzése

Zuckerberg - Nem dolgunk a tartalom ellenőrzése A közösségi platformoknak "nem szabad az igazság döntőbíráiként fellépniük" mindenben, amit az emberek az interneten kifejtenek - jelentette ki a Facebook elnök-vezérigazgatója a Fox amerikai televíziónak adott interjújában helyi idő szerint csütörtökön.

Egy szelet tengerpart Bécsben

Egy szelet tengerpart Bécsben Egy kis szelet tengerpart a belvárosban: megújult a bécsi CopaBeach. Zöldebb, hűsebb, árnyasabb, ráadásul még gördeszkapark és ízletes fogások is vannak. Mindez tengerparti hangulattal fűszerezve - ez a CopaBeach, ami most megújult köntösben nyitja meg kapuit. Íme, a bécsi beach.

Ibiza-ügy - Magyar szál

Ibiza-ügy - Magyar szál Az ügyben bűnrészességgel gyanúsított egyik férfi vallomása szerint "magyar gyökerei vannak" annak az "orosz" nőnek, aki 2017 nyarán egy ibizai villában lépre csalta Heinz-Christian Strachét, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) akkori elnökét, későbbi alkancellárt, valamint Johann Gudenust, a párt későbbi frakcióvezetőjét - adta hírül az osztrák sajtó csütörtökön.

TGM: A románellenesség ellen

TGM: A románellenesség ellen A román államelnök magyarellenes szavaira – erről lásd Erdélyben megjelent írásomat – és hasonlókra válaszul, no meg a trianoni évforduló alkalmából a magyarországi, főleg jobboldali sajtóban, a magyar nyelvű internetes világban és blogoszférában példátlan soviniszta gyalázkodás és mocskolódás indult meg Románia és a román nép ellen, amelyet szó nélkül hagyni maga volna a gyalázat.

Két zárt osztályról szökött embert keresnek

Két zárt osztályról szökött embert keresnek Most hallottam a rádióban a hírekben, hogy két pszichiátrián kezelt ember megszökött egy német elmegyógyintézet zárt osztályáról. Nem akárki a két ember, egy korábban végrehajtott rablásért voltak ott. Gondolom, jobb ötletnek tűnt nekik egy elmegyógyintézetben üldögélni, mint a börtönben.

Mégis a lovak nyelve a magyar?

Mégis a lovak nyelve a magyar? Az első fokon eljáró Kolozsvári Táblabíróság eltörölte azt a bírságot, amelyet Gheorghe Funarra, Kolozsvár korábbi szélsőségesen nacionalista polgármesterére róttak ki azért, mert egy 2014-es televíziós vitában a lovak nyelvének nevezte a magyart - írta az MTI a helyi Krónika napilap alapján. Funar akkor azt is mondta, hogy "Ha én leszek Románia elnöke, biztosíthatom, hogy nem fog magyarul beszélni".

Huszonkét klimatizált utca Bécsben

Huszonkét klimatizált utca Bécsben Az osztrák főváros sem mentes a hősziget-jelenségtől, ami különösen forróvá teszi az utcákat nyáron. Bécs tizennyolc ideiglenes és négy állandó "klimatizált utcát" hoz létre a városi hűsöléshez.

További írások a rovatban

Lap tetejére