RSS Feed

Nagyvilág

Hitt a szólásszabadságban

Hitt a szólásszabadságban A francia középiskolai történelemtanárt, Samuel Paty-t azért gyilkolták meg, mert hitt a szólásszabadságban és diákjait is erre akarta tanítani - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke hétfőn.

500 millió korona utazási irodáknak

500 millió korona utazási irodáknak A cseh kormány 500 millió koronával (6750 millió forint) fogja támogatni a koronavírus-járvány következtében súlyos károkat szenvedett utazási irodákat, ügynökségeket és idegenvezetőket - közölte Klára Dostálová regionális fejlesztési miniszter a hétfői kormányülés után a Twitteren.

Lesz karácsonyi vásár Bécsben

Lesz karácsonyi vásár Bécsben Idén is megrendezik a hagyományos karácsonyi vásárokat Bécsben az előírt egészségügyi szabályok betartása mellett. A Városháza előtti téren felépül majd a Jégálom korcsolyapálya kisebb verziója is, a szabadtéri szilveszteri ünnepség viszont elmarad.

Olasz nyelv hete itthon és külföldön

Olasz nyelv hete itthon és külföldön Az Olasz Külügyminisztérium 20. alkalommal hirdette meg az Olasz Nyelv Hete a Világban elnevezésű programot, amely az olasz nyelvet és kultúrát népszerűsíti világszerte a kultúrintézeti hálón keresztül.

Futballhuligánok tüntettek Pozsonyban

Futballhuligánok tüntettek Pozsonyban Könnygázzal és vízágyúval oszlatta szét szombaton kora este a szlovák rendőrség azt a néhány száz szélsőséges futballszurkolót, akik a kormány székháza előtt tüntettek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban bevezetett intézkedések ellen és Igor Matovic miniszterelnök lemondását követelték.

Indiában 300 millió embert oltanának be az első szakaszban

Indiában 300 millió embert oltanának be az első szakaszban Az indiai kormány tervei szerint az első szakaszban 300 millió ember kaphatná meg a koronavírus elleni védőoltást.

Alig érinti a járvány az iskolákat Németországban

Alig érinti a járvány az iskolákat Németországban Szinte teljesen elkerülte az iskolákat az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) a tanév első szakaszában Németországban egy pénteken ismertetett felmérés szerint. Az iskolák mellett eddig az óvodákat is szinte teljesen elkerülte a járvány.

Az EU már unja a Brexitet

Az EU már unja a Brexitet Az Európai Unió még az év vége előtt kereskedelmi megállapodást akar kötni az Egyesült Királysággal, de nem minden áron - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek kétnaposra tervezett tanácskozására érkezve csütörtökön.

Zárórák Katalóniában

Zárórák Katalóniában Katalónia két hétre bezáratja a vendéglátóegységeket és több korlátozó intézkedést is bevezet, hogy a súlyosbodó járványügyi helyzetet visszájára fordítsa a térségben - jelentette be az autonóm tartomány kormánya szerdán.

Pompeo: Észak-Korea nem kísérletezett

Pompeo: Észak-Korea nem kísérletezett Észak-Korea tavaly nem hajtott végre kísérletet interkontinentális ballisztikus rakétával - jelentette ki sajtókonferenciáján Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán Washingtonban, reagálva arra, hogy a phenjani katonai díszszemlén szombaton új interkontinentális ballisztikus rakétát mutattak be.

Románia: veszélyhelyzet prolongálva

Románia: veszélyhelyzet prolongálva Romániában szerdán először haladta meg a négyezret az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma, a román kormány pedig október 15-től kezdődően újabb harminc napra meghosszabbította a járvány miatt május közepén elrendelt veszélyhelyzetet.

Babis cseh kormányfő vagyona

Babis cseh kormányfő vagyona Négy milliárddal 74 milliárd koronára (999 milliárd forint) nőtt Andrej Babis cseh kormányfő vagyona egy év alatt - derül ki az amerikai Forbes magazin cseh kiadásának legújabb számából, amely közzétette a száz leggazdagabb cseh állampolgár listáját.

Újabb szigorításokra készül Szlovénia

 Újabb szigorításokra készül Szlovénia Újabb korlátozásokat vezet be a szlovén kormány a koronavírus terjedésének megfékezésére, miután tovább nőtt a fertőzöttek napi száma - jelentette be Jelko Kacin kormányszóvivő.

Terroristákat likvidáltak Groznijban

Terroristákat likvidáltak Groznijban Négy, az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó fegyverest öltek meg a csecsen fővárosban a rendvédelmi szervek, az akcióban maguk is két embert vesztettek - közölte kedden délután az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK

További írások a rovatban

Lap tetejére