RSS Feed

Nagyvilág

Nem jön a Norvég alap

Nem jön a Norvég alap Magyarország miatt nem sikerült megállapodni a Norvég Alap pénzeiről – derült ki a norvég külügyminisztérium péntek reggeli sajtóközleményéből. A megegyezés hiánya azt jelenti, hogy a jelenlegi időszakban Magyarországon nem lesznek az Alapokból finanszírozott programok, és elveszítjük a hozzáférést az előirányzott 214,6 millió euróhoz, vagyis nagyjából 77 milliárd forinthoz.

Brandenburg: akadozó amerikai beruházás

Brandenburg: akadozó amerikai beruházás Berlintől bő 30 kilométerre júliusban is roham tempóban halad a német-lengyel határhoz közeli korszerű autógyár építkezése. Amint megírtuk, a Tesla Gigafactory hatalmas csarnokaiban az eredeti tervek szerint idén nyártól készülhetnének kaliforniai elektromos gépkocsik.

Tudsz úszni?

Tudsz úszni? A német fővárosban és az azt körülölelő Brandenburg tartományban 650 ezer diák számára javában tart a nyári szünet. A Lengyelországgal szomszédos festői régió vizekben gazdag, s a Balti-tenger sincs messze. A legszerencsésebb lányok, fiúk szüleiktől, testvéreiktől tanulhatnak meg úszni e hetekben.

Frankfurt: egyre több légiutas

Frankfurt: egyre több légiutas E hetekben húsz leállított Majna-parti gépét indította újra a Luftahansa. A német légitársasággal együtt, más államokból összesen négy tucat repülős teamet fogad Közép-Európa legforgalmasabb civil bázisa. Frankfurthoz hasonlóan Berlintől Münchenig emelkedett az utasszám júniusban.

Argentína: 15-20 fok

Argentína: 15-20 fok Dél-Amerika 45 millió lakosú államában kellemes klíma várja júliusban a turistákat. Míg északon, Kanadában erdőtüzek pusztítanak, s British Columbiában sok száz emberéletet követelt a 45 fok feletti hőség, addig Argentínában {República Argentina} tavaszias a tél.

NSZK: áradás és ivóvíz hiány

 NSZK: áradás és ivóvíz hiány A Nyugat-Németország több tartományát érintő múlt heti viharos időjárás földcsuszamlással járt. Seregnyi patak, folyó kilépett medréből. Az összedőlt épületek, hidak eltakarítása megkezdődött, de az út- és sínhálózat, valamint az ivóvíz ellátás helyreállítása szeptemberig is eltarthat.

Clapton berágott

Clapton berágott Miután Nagy-Britanniában bejelentették, hogy szeptembertől egyes szórakozóhelyekre kötelező lesz az oltási igazolvány a vendégeknek, Eric Clapton kijelentette: ilyen koncerthelyszíneken nem hajlandó fellépni, ugyanis ezeken a helyeken „diszkriminálják” a közönséget – írja a Guardian.

E-teherkerékpárok Bécsben

E-teherkerékpárok Bécsben Az óriási érdeklődés miatt 200 ezer euróval kiegészítették, így már összesen 1 millió euró áll rendelkezésre, hogy bécsi vállalkozások e-teherkerékpár vásárlását támogassák. Az év végén lejáró pályázat keretében eddig 240 elektromos cargobike vagy utánfutó beszerzését segítették.

Őrizetben a főszerkesztő

Őrizetben a főszerkesztő Őrizetbe vették a júniusban megszűnt, hongkongi Apple Daily című lap vezető főszerkesztőjét szerda reggel, a múlt hónapban kezdődött rendőrségi akció részeként ezzel immár az egykori lap nyolc, vezető munkatársát állították elő - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

A 3. legdrágább város Ázsiában

A 3. legdrágább város Ázsiában Tokió a 3. legdrágább város Ázsiában, ami egyben azt is jelenti, hogy a japán metropoliszban a megélhetési költségek jóval magasabbak, mint a világ városainak 81%-ában. Így nagyságrendileg 930.000 forintos jövedelemre van szüksége egy egyedülálló felnőttnek, hogy biztosítani tudjon magának egy komfortos életszínvonalat.

Berlin: császárság és diktatúra

 Berlin: császárság és diktatúra A vesztett első világháború után trónjáról távozni kényszerült német uralkodó, II. Vilmos 80 esztendeje hunyt el. Hollandiai emigrációja helyszínére küldött aztán a császár koporsójához koszorút Adolf Hitler, kinek seregei keleti és nyugati frontokon is harcoltak már.

Oltóhajó Bécsben

Oltóhajó Bécsben Az osztrák fővárosban oltóhajó indult a járvány elleni küzdelem segítésére. A kis hajó minden hétvégén a Öreg-Duna strandjai között jár és mobil pontokon várja az oltakozni vágyókat. Regisztráció nem szükséges, egy hétvége alatt körülbelül 350 ember kaphat vakcinát.

Mit okozhat a milliárdosok űrversenye?

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés mövekedését hozhatja: egy rakétaindítás akár 300 tonna szén-dioxid kibocsátásával jár az atmoszféra felső részébe, ahol évekig megmarad - olvasható a The Guardian brit napilap honlapja.

Szeszélyes germán nyár: milliárdos kár

 Szeszélyes germán nyár: milliárdos kár E hetekben 35 fok feletti kánikulával köszöntött be a nyár Németországban. Aztán a napokban viharos, jégesős, áradásos időjárás keserítette meg az emberek életét a nyugati régiókban. Már több, mint száz halálos áldozatról szólnak a szemtanúk. S a szomszédos Belgiumban és Hollandiában is víz alá került számos település.

További írások a rovatban

Lap tetejére