RSS Feed

Nagyvilág

Elindult a debreceni különleges orvos- és mentőcsoport

Elindult a debreceni különleges orvos- és mentőcsoport A mentési munkálatok segítésére pénteken elindult Bejrútba a Debreceni Egyetem (DE) különleges orvos- és mentőcsoportja (DEKOM) - közölte a szervezet sajtószolgálata az MTI-vel.

Visszaesett a csehországi turizmus a második negyedévben

Visszaesett a csehországi turizmus a második negyedévben A csehországi turisztikai szálláshelyeken a második negyedévben 988 ezer vendég szállt meg, ami éves összehasonlításban 82,9 százalékos csökkenés - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal pénteken Prágában.

Veszélyes a Windows 7

Veszélyes a  Windows 7 A Microsoft 2020. január 14-től nem támogatja a több mint 10 éves Windows 7 operációs rendszert, ezen a napon a szoftver kiterjesztett terméktámogatási ideje lejárt. A hétköznapi felhasználók nem kapnak új biztonsági frissítéseket és hibajavításokat a rendszerhez, sokkal kockázatosabbá válik annak használata. Mindenkinek ajánlott hát Windows 10-re váltania.

Titokban utazott a spanyol király

Titokban utazott a spanyol király János Károly volt spanyol király hétfőn az észak-spanyolországi Vigóból Abu-Dzabiba repült, és az Emirates Palace Hotelben tartózkodik. Az ABC úgy tudja, hogy hétfőn egy Madridból induló magángép vette fel a korábbi királyt Vigóban négy testőrrel és egy további emberrel együtt, és a repülő Abu-Dzabiba repült, ahol a reptéren helikopter várta, amely az ottani kormány tulajdonában álló szállodába vi

Bécs: jázminillatú villamosmegálló

Bécs: jázminillatú villamosmegálló Folyamatosan zöldíti az osztrák főváros a villamos- és buszmegállókat, hogy a melegben való várakozás kellemesebben teljen. Egy kísérleti projekt keretében a Parlamenttel szembeni villamosváró most ráadásul díszbe öltözik: virágok kerülnek a hátuljára és a tetejére is.

Lufthansa: hárommilliárd eurós veszteség

Lufthansa: hárommilliárd eurós veszteség Hárommilliárd eurót meghaladó adózott veszteségről számolt be a Lufthansa-csoport a június 30-ával zárult első pénzügyi fél évre, a társaság 22 ezer dolgozót bocsát el, és legalább száz géppel csökkenti a flotta méretét.

Trump: Németország egy vagyont keresett

Trump: Németország egy vagyont keresett Németország egy vagyont keresett az amerikai katonák állomásoztatásával - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fox televíziónak adott interjújában. Az elnök megismételte már korábban is hangoztatott véleményét, miszerint Németország "nagyon is vétkes", és "hasznot húzott" az Egyesült Államokból.

Veszteséges a BMW AG

Veszteséges a BMW AG Veszteséggel zárta az idei második negyedévet a BMW konszern, tizenegy éve az első alkalommal, a vezetés azonban a járványvédelmi korlátozások miatt világszerte beszűkült autópiaci forgalom mellett is bizakodóan tekint az év második fele elé a cég honlapján szerdán publikált eredmény beszámoló alapján.

A török börtönök többsége túlzsúfolt

A török börtönök többsége túlzsúfolt A török hatóságok csak részben hajtották végre az Európa Tanács kínzásellenes bizottsága (CPT) ajánlásait, a büntetés-végrehajtási intézmények többsége ugyanis még mindig túlzsúfolt, a fogvatartottaktól pedig gyakran tagadják meg a jogot, hogy rokonaik vagy ügyvédjeik meglátogathassák őket - áll a strasbourgi székhelyű Európa Tanács illetékes bizottságának szerdán közzétett jelentésében.

Szlovák újságíró-gyilkosság

Szlovák újságíró-gyilkosság Az eredetileg tervezettnél csaknem egy hónappal későbbre, szeptember 3-ra halasztotta a bazini székhelyű különleges bíróság az ítélethozatalt a két és fél évvel ezelőtti szlovák újságíró-gyilkosság perének még ítéletre váró vádlottjai esetében - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a testület szóvivőjére hivatkozva kedden.

Világi Oszkár egyelőre hallgat

Világi Oszkár egyelőre hallgat A pozsonyi Új Szó Online megpróbálta szóra bírni Világi Oszkárt, a Slovnaft vezérigazgatóját, a labdarúgó Fortuna Ligában szereplő DAC klubtulajdonosát, aki jó kapcsolatokat ápol magyar miniszterelnökkel és a héten beválasztották a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumába.

A milliárdos tanzániai bányász

A milliárdos tanzániai bányász Miután júniusban két rekordméretű tanzanit drágakövet találva egyik napról a másikra milliárdossá vált, újabb nagyméretű, kétmillió dollárt (545 millió forintot) érő tanzanitra bukkant egy tanzániai bányász. Az újonnan talált nyers drágakő 6,3 kilogrammot nyom - írja a bbc.com.

Beindul a német autóipar?

Beindul a német autóipar? Javul az üzleti hangulat és a kereslet fellendülésének jelei mutatkoznak már a német autóiparban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése alapján. Az aktuális helyzetüket azonban továbbra is negatívan ítélik meg az autógyártók, bár kevésbé rossznak mint az előző hónapban. Az index a júniusi mínusz 81,9 pontról mínusz 65,5 pontra javult júliusban.

54 ezer dolláros levél

54 ezer dolláros levél Ötvennégyezer dollárért (16 millió forint) kínálják eladásra Rosa Parks afroamerikai polgárjogi aktivista egy kézzel írt levelét, amelyben Martin Luther Kinget méltatja.

További írások a rovatban

Lap tetejére