RSS Feed

Friss

Újra támad a vírus Olaszországban

Jelentős mértékben, több mint 550-el nőtt az igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, a legerőteljesebb emelkedést az északkeleti Venetóban észlelték az egészségügyi tárca pénteki tájékoztatása szerint. A kórházakban jövő tavaszig meghosszabbították a készültséget.

Erős napot zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 524,71 pontos, 1,48 százalékos emelkedéssel, 35 952,53 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 15,0 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Orbán: Szupercsapat megy a gócpontokhoz

 Orbán: Szupercsapat megy a gócpontokhoz „Jól néznek ki, jelentem” – mondta a speciális egységről. A miniszterelnök arról is beszélt: csaknem ötmillió vakcinát rendeltünk. Az EU-nak van olyan kísérlete, hogy összehangolja az igényeket, koordinálja a rendelést, itt jelentkezett be Magyarország.A szórakoztatóipar politikailag is egy hangyaboly, ha rossz helyen nyúlnak bele, mindenki tiltakozni fog.

Ferihegy - Augusztusban már heti 500 járat

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér utasforgalma több mint 80 százalékkal maradt el júliusban az egy évvel korábbitól, ugyanakkor az előző hónaphoz viszonyítva már háromszor annyian repültek.

Fehérorosz elnökválasztás

A véleménynyilvánítás és a békés gyülekezés szabadságának tiszteletben tartására szólította fel az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a fehérorosz hatóságokat pénteken, hangsúlyozva, hogy az ország önállóságát és függetlenségét csak szabad és hiteles választások erősíthetik meg.

Európában is beköszönt a tartós hőség

Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.Azt írták: stabil anticiklon épül ki a kontinens nagyobb részén, ami klasszikus nyári időt, Európa egyes részein hőhullámot is okoz.

Jövő héten bejegyzik az első orosz vakcinát

Hamarosan lezárul a Gamaleja Intézet által kifejlesztett, Covid-19 elleni első orosz vakcina tesztelése, és a jövő héten bejegyzik - jelentette be Oleg Gridnyev orosz egészségügyi miniszterhelyettes pénteken újságíróknak Ufában, egy helyi kórházbővítés ünnepségén.

Trump letiltotta a TikTok-ot

Trump letiltotta a TikTok-ot Az amerikai elnök betiltott csütörtökön mindenfajta ügyletet a TikTok videomagosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással és mindkét cég leányvállalataival. Az amerikai polgárokra és vállalatokra vonatkozó tilalom az elnöki rendelet megjelenése után 45 nappal, vagyis szeptember 20-án lép életbe.

Bepanaszolták Farkas Flóriánt

Farkas Flórián országgyűlési képviselő, illetve Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló magatartása méltatlan a képviselői erkölcsiséghez – írta Kövér László házelnöknek címzett panaszában Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökhelyettese.

697 millió eurós külkereskedelmi többlet

Júniusban az export euróban számított értéke 3,1, az importé 5,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A termék-külkereskedelmi egyenleg 201 millió euróval javult, és elérte a 697 millió eurót (240 milliárd forintot) - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pénteken.

Két terroristát likvidáltak Ingusföldön

Két, terrortámadásokra készülő fegyverest likvidáltak, egy harmadikat pedig elfogtak az orosz rendvédelmi szervek Ingusföldön - közölte pénteken az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság. A hatóság szerint a terroristákat Nazran városban és a Malgobek járásbeli Szagopsi községben kísérelte meg őrizetbe venni a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), de ők fegyveres ellenállást tanúsítottak.

Meghalt két idős beteg, huszonnégy új fertőzött

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és huszonnéggyel, 4621-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 602-re emelkedett, 3464-en pedig már meggyógyultak.

A Mol veszteségei

A Mol-csoport 113,9 milliárd forint (353 millió dollár) tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt ért el az idei második negyedévben, ami dollárban számolva 44 százalékos, forintban 38 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest; a féléves tiszta EBITDA 305,2 milliárd forint lett, dollárban 15 százalékkal, forintban 6 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

Bejrúti robbanás - Segélyszállítmányok Washingtonból

Az amerikai hadsereg élelmiszert, gyógyszert, palackozott vizet szállít a robbanás sújtotta Bejrútba - jelentette be csütörtökön Frank McKenzie tábornok, az amerikai hadsereg Középső Parancsnoksága (Centcom) főparancsnoka.

További írások a rovatban

Lap tetejére