RSS Feed

Friss

Johnson: "Senki nem szólt, hogy a parti szabályellenes"

Boris Johnson brit miniszterelnök határozottan cáfolta kedden, hogy bárki figyelmeztette volna őt a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i partik szabályellenes mivoltára.

Budapest Airport: tavaly 4,6 millió utas

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult meg - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport.

Orosz külügy: Lavrov megkérte Blinkent

Arra hívta fel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter amerikai hivatali partnerét, Antony Blinkent hogy ne hangoztassa folyton az Ukrajna elleni állítólagos orosz agresszióról szóló spekulációkat, hanem kényszerítse Kijevet a rendezésről szóló minszki megállapodások maradéktalan végrehajtására - közölte kedden az orosz diplomáciai tárca.

Ezt mutatja a magyar kockázati barométer

Ezt mutatja a magyar kockázati barométer Globálisan a kiberkockázatok, míg Magyarországon a világjárvány kockázata az első számú üzleti fenyegetés 2022-ben az Allianz kockázati barométere szerint. A felmérés 89 ország és terület 2650 szakértője, köztük vezérigazgatók, kockázatkezelők, alkuszok és biztosítási szakértők által megfogalmazott vélemények alapján készült.

Oláh Ibolya nem énekel többet Magyarországról

Oláh Ibolya nem énekel többet Magyarországról A Partizán POP című műsorban szerepelt Oláh Ibolya énekesnő, aki a nevelőotthonban eltöltött évekről, illetve a Megasztár nevű tehetségkutatóban megélt pillanatokról mesélt. (Oláh Ibolya a verseny második helyezettje lett.) A tehetségkutatóban elért második helyét azzal magyarázta, hogy Tóth Vera szerinte „technikailag” jobb volt.

Roberta Metsola az Európai Parlament elnöke

A máltai európai parlamenti képviselőt abszolút többséggel, 458 szavazattal, a szavazás első fordulójában választották meg. A Zöldek jelöltje Alice Kuhnke 101, az Európai Baloldal aspiránsa Sira Rego 57 szavazatott kapott. Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció kandidátusa Kosma Złotowski kedden reggel visszalépett a jelöltségtől.

Tovább nőttek a kórházi várólisták

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alapján a tavalyi szinthez képest is nőttek a kórházi várólisták - hívta fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője.

Rogán kabinetfőnöke sem vizsgázott

Annak idején nálunk, a Közgázon is lehetett jobb jegyeket szerezni. Ehhez nem egyszer elég volt fiatal lánynak lenni, meglehetős külső adottságokkal, és persze az is kellett hozzá, hogy a vizsgáztató nagy kedvelője legyen a női nemnek. Nem mondom, hogy általános volt ez a gyakorlat, de néha előfordult ilyen is. És olyan is adódott, amikor elegendő volt, ha valaki magas szinten sportolt.

A Várkapitányság lezárta az utat

Másfél hónapja nem kezdődött el az az építkezés, amire hivatkozva a Várkapitányság Nonprofit Zrt., megközelíthetetlenné tette a Miniszterelnökség épületkomplexumát – írja a Telex cikke nyomán a hvg.hu.

20 ingatlant vásárolt Schadl György

20 ingatlant vásárolt Schadl György 2016 és 2020 között 19 ingatlant vett Schadl György, például lakást a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben, valamint nyaralót Siófokon – értesült az RTL.hu. Egy további ingatlant még 2013-ban vásárolt meg. Az ingatlanok egy része az önkormányzatoktól került a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökéhez.

Koronavírus - Elhunyt 94 beteg

Magyarországon a beoltottak száma 6 321 039, közülük 6 062 346-an a második, 3 423 900-an pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 6851 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 355 084-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 94, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 601-re emelkedett.

241 helyszínre riasztották a tűzoltókat

Hétfőn a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat; elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat. A legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Horvátország készül az euróra

Horvátország készül az euróra Horvátországban szeptember elejétől már euróban is fel kell tüntetni a termékek árát - mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfőn. Horvátország 2023 január elsején tervezi bevezetni az eurót, az árakat pedig onnantól kezdve egy évig kunában és euróban is ki kell majd írni - mondta Plenkovic, hozzátéve, hogy a megelőző intézkedésekre azért van szükség, hogy az állampolgárok szokják a folyamat

Bozótvágóval támadt járókelőkre

Bozótvágóval támadt járókelőkre hétfőn a közép-lengyelországi Torun városában egy ámokfutó, a rendőrség szerint legalább 8 személy szenvedett sérülést.

További írások a rovatban

Lap tetejére