RSS Feed

Friss

Weber: Ez már nem magyar belü

Weber: Ez már nem magyar belü Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a France24-nek azt nyilatkozta:Úgy gondolom, hogy a magyar kormánynak készen kell állnia arra, hogy független vizsgálatot engedélyezzen a Pegasus-ügyben. Ez ugyanis már nem egy magyar belső kérdés. Tágabb értelemben európai szinten jelentkezik a hatása, ezért szükség van rá, hogy világosan lássunk ezekben a kérdésekben.

Lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető utat

Többen megsérültek egy balesetben a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, az utat lezárták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton kora este a rendőrség honlapján.

Kulcsár Krisztián: ez egy repülőrajt

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke Szilágyi Áron kard egyéniben szombaton szerzett aranyérme kapcsán kiemelte: a tokiói olimpián repülőrajtot vett a magyar küldöttség, és a hangulatnak pozitív lökést ad a vívó sikere.

Négy ember meghalt az M6-os autópályán

Négy ember életét veszítette egy balesetben az M6-os autópályán Szekszárd közelében, Szedresnél szombat délután - közölte a rendőrség a honlapján.

Varga Mihály előveheti a kasszakulcsot

Varga Mihály előveheti a kasszakulcsot Ismét kormányhatározatba foglalta a politikai üzentét az Orbán-kabinet, az 1494/2021. (VII. 23.) számú kormányhatározat, amely egyebek mellett azt tartalmazza, hogy az Európai Bizottság az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlásának engedve a gyermekek védelme érdekében megvalósított hazai jogalkotással összefüggő politikai ellenvéleménye okán hazánk helyreállítási tervének elfogadását késlelteti.

23 ezren vesznek részt a Nyári diákmunka programban

Már több mint 23 ezren vesznek részt a Nyári diákmunka programban országszerte, a járási és kerületi hivatalok továbbra is várják a jelentkezőket - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közösségi oldalán szombaton.

Több határátkelőhelyen is megnőtt a várakozási idő

Több határátkelőhelyen is megnőtt a várakozási idő a román-magyar és a szerb-magyar határszakaszon szombat reggel a nagyobb forgalom miatt. A rendőrségi honlapon található információk szerint a tompai határátkelőhelyen a kilépő személyforgalomnak háromórás várakozási idővel kell számolnia.

Tűz volt az orosházi üveggyárban

Kigyulladt az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. orosházi gyárüzemének raktára szombat hajnalban, a tűzoltók eloltották a lángokat. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy hat méter magasan felhalmozott raklapok és az üvegtermékek csomagolóanyaga gyulladt ki ötszáz négyzetméternyi területen.

Egy festmény újra megkerült

Egy festmény újra megkerült Hetvenöt év után újra Magyarországra került az egykori Hatvany-gyűjtemény jeles darabja, Gustave Courbet Fürdőzők az erdőben című festménye, amelyet a tervek szerint novemberben mutatnak be a Szépművészeti Múzeumban. Courbet képét 320 000 dolláros (96 millió forintos) leütési áron vásárolta meg a névtelenséget kérő új tulajdonos.

Felcsút fölött beborult az ég

Felcsút fölött beborult az ég Győzni mentek Lettországba, erről szólt a Puskás Akadémia szerdai sajtótájékoztatója a Konferencia Liga-selejtező, 2. fordulójának első mérkőzése előtt. Hornyák Zsolték erről egyedül az FK Rigas FS csapatát nem értesítették, a hazaiak ugyanis 24 perc alatt elég sematikus játékkal már 3-0-ra vezettek. Ha akkor tovább hajtanak a rigaiak, világra szóló kudarc lett volna belőle.

Zalában 32 új autóbuszt állítottak forgalomba

Három beszállítótól összesen mintegy 700 új autóbuszt állítanak üzembe év végéig a Volánbusz országos flottájának részeként, ebből 32 korszerű járművet ezekben a hetekben helyeznek forgalomba Zala megyében - közölte az új buszok pénteki, zalaegerszegi bemutatóján a közlekedési társaság humánerőforrás vezérigazgató-helyettese.

Velencei-tó - Bezártak négy strandot

Felfüggesztette a Velencei-tó déli partján négy strand működését a Fejér Megyei Kormányhivatal a vízminőség romlása miatt. Egyelőre nem fogadhat fürdőzőket a Drótszamár Park és Kemping Strand, a Velence Resort & Spa, az Agárd Napsugár Strand és a Gárdony Tini Strand.

Grizzly tartotta fogva

Egy héten át tartott rettegésben egy grizzly medve egy táborozót az alaszkai vadonban, míg végül a sebesült férfira rátaláltak és kimenekítették - írja a BBC hírportálja. Az amerikai parti őrség helikopterének legénysége pénteken vette észre a férfi viskójának tetejére írt segítségkérő üzenetet, majd meglátta a fehér zászlót lobogtató táborozót is

Elszaladt a költségvetési hiány

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere júniusban 392,0 milliárd forintos hiánnyal zárt, az első hat hónapban pedig a deficit elérte az 1704,5 milliárd forintot, az idei évre előirányzott 2287,7 milliárd forint 74,5 százalékát - erősítette meg az előzetes adatokat a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken közzétett részletes tájékoztatója.

További írások a rovatban

Lap tetejére