RSS Feed

Friss

Darufesztivál a Hortobágyon

Áthajtották a rackajuhokat a Kilenclyukú hídon vasárnap délután a Hortobágyon, ezzel megkezdődött a Szent Dömötör napi behajtási ünnep és darufesztivál. A puszta őszi ünnepén több ezer ember vett részt; zsúfolásig megtelt a vásártér, a nagycsárda és a híd környéke, a víziszínpad nézőtere és a Hortobágy folyón átívelő gyalogoshíd.

Halálos baleset történt Abonynál

Meghalt egy férfi, aki autójával lesodródott az útról és felborult vasárnap délután Abony térségében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség oldalán.

Babos feladta

Feladta a hamburgi keménypályás tenisztorna döntőjét Babos Tímea. A világranglistán 149. magyar játékos – aki csípősérülését követően július óta először szerepelt tornán – a vasárnapi döntőben 6:2-re elvesztette az első szettet a Antonia Ruzic ellen. A második játszmában a rangsorban 727. horvát rivális 4:1-re vezetett, amikor Babos feladta a mérkőzést.

Cserhalmi: mi vagyok én?

Két fontos beszédének, vagyis egy beszédének és egy felolvasásának a felidézésével kezdődött a több mint egyórás interjú Cserhalmi Györggyel Veiszer Alinda legújabb műsorában. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas nemzet színészének az 1989. március 15-én felolvasott 12 pontjáról és a nemrégiben a Magyar Művészeti Akadémián mondott, nagy port kavart székfoglaló beszédéről van szó.

Csökken a covidos betegek átlagéletkora

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, emögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben kérték az oltást – mondta Rusvai Miklós virológus az M1 csatorna vasárnap reggeli műsorában.Az influenzajárvány közeledtével szerinte érdemes kérni az influenza elleni védőoltást is.

Kolozsvári tenisztorna - Bondár a főtáblán

Bondár Anna főtáblára jutott a Kolozsváron zajló 235 ezer dollár (73 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

Ukrajnában súlyosbodik a helyzet,

Ukrajnában egyre súlyosbodik a járványhelyzet, a kormány válságstábja a hétvégén tartott értekezletén újabb két megyét sorolt át a legszigorúbb korlátozásokkal járó vörös kategóriába. Oleh Nemcsinov kabinetminiszter közlése szerint október 26-tól vörös besorolásba kerül a nyugat-ukrajnai Rivne és a déli országrészben lévő Mikolajiv megye is.

Tusk lett a PO elnöke

Megválasztották a fő lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO) elnökének Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Néppárt (EPP) elnökét a párton belüli tisztújító szavazás vasárnap ismertetett eredménye szerint.

Megerősítik a német-lengyel határt

Az illegális migráció miatt megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését, a német-osztrák határon pedig ismét meghosszabbítják az átkelők ideiglenesen visszaállított állandó ellenőrzését - mondta a német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

„Élet-halál kérdése”

„Élet-halál kérdése” Csak neki van esélye eltávolítani a hatalomból Európa „legveszélyesebb politikusát” – mondta Márki-Zay Péter a Newsweeknek. A CNN után itt is bemutatkozott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és világossá tette, hogy a győzelme az egyetlen esély arra, hogy a demokrácia életben maradjon Magyarországon.„Hiszek abban, hogy minden önkényuralmi rezsim véget ér egyszer."

Drogkereskedőket fogtak

Egy időben, öt helyszínen ütöttek rajta két kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfin, valamint három, az ügyfélkörükbe tartozó fogyasztón a Pest megyei rendőrök - közölte vasárnap a rendőrség oldalán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Gázpisztollyal lövöldöző férfit fogtak el Győrben

Gyanúsítottként hallgatták ki azt a 25 éves férfit, aki Győr-Nádorváros egyik utcájában gáz- és riasztó pisztollyal több lövést adott le, személyi sérülés nem történt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség oldalán.

Titkos ingatlanvásárlás Szlovákiában

Titkos ingatlanvásárlás Szlovákiában A magyar kormány nemcsak közvetlenül, hanem egy állami alapítvány cégén keresztül is vásárolt értékes szlovákiai műemlék épületeket, derítette ki a Ján Kuciak Oknyomozó Központ. A szlovák külügyminiszter szerint, ha Magyarország földeket vásárolna Szlovákiában, mondja meg, miért.zijjártó Pétertől azóta is várja a válaszokat.

Kötelező - 100 ezer szerződésváltás

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük 550 ezer személygépkocsit érint majd, az év végi váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.

További írások a rovatban

Lap tetejére