RSS Feed

Friss

Brisbane 2032 - Fürjes Balázs is szerepet kapott

Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba - derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből. A bizottságot Kirsty Coventry, Zimbabwe sportminisztere, korábbi olimpiai és világbajnok úszó vezeti

Bezárnak 35 budapesti postát

Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek - közölte a vállalat pénteken.

A Pick Szeged Zrt. üzemet épít

Elkezdődött a Pick Szeged Zrt. új szalámiüzemének építése Szegeden a Szabadkai úton - közölte a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég vezérigazgatója pénteken. Takács István, az alapító, Pick Márk húsüzeme megnyitásának 135. évfordulója alkalmából állított emléktábla avatásán azt mondta, a kapacitásbővítést a Pick Szeged Zrt. termékei iránti megnövekedett kereslet tette szükségessé.

12 milliárd forintos vasúti pályakorszerűsítés Záhonynál

Több mint 12 milliárd forintos vasúti pályakorszerűsítés valósul meg Záhony térségében az ukrán gabonaszállítások felgyorsításáért - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára pénteken a Facebook oldalán.

13 ezren érkeztek Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 7078-an léptek be csütörtökön Magyarországra, a román-magyar szakaszon belépők közül 5632-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

Az Intrum Zrt állásfoglalása

Hivatkozással az elmúlt napokban a Blikken megjelent két cikkre, melyet az Önök szerkesztősége is hivatkozott saját cikkében, ezúton küldjük állásfoglalásunkat. A hivatkozott cikkek az Intrum Zrt. (továbbiakban: Intrum vagy társaság) kapcsán valótlanságokat tartalmaznak. Tájékoztatásul közöljük, hogy:

Meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben Baján

Meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben egy bajai családi házban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Csütörtökön késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetően szén-monoxid-mérgezés történt a Mazsola utcában - írták.

Kényszerszabadságon a kormányhivatalnokok

Kényszerszabadságon a kormányhivatalnokok A kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve ismét rendelettel nyúlt bele a törvényekbe. A csütörtökön késő este megjelent jogszabály szerint „az igazgatási szünet időtartama alatt a kormányzati igazgatási szerv feladatait nem látja el, és az ügyfélfogadás nem működik”, ez alól csak a felügyelő miniszter tehet kivételt.

Nádas Pétert ünneplik

Nádas Pétert ünneplik Számos programmal és a diákok számára ingyenes válogatáskötettel tisztelegnek a 80. születésnapját október 14-én betöltő Nádas Péter író előtt a következő hetekben. A jeles évforduló alkalmából a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. az író novelláiból készített, egyedi válogatáskötetet jelentet meg. Nádas Péter munkássága és életműve előtt péntektől vasárnapig tiszteleg a főváros.

A lengyel parlament elítélte a népszavazást

A lengyel parlament alsóháza (szejm) csütörtökön egyhangúlag fogadta el azt a határozatot, amelyben elítélte a megszállt ukrajnai területeken Moszkva által rendezett népszavazásokat, valamint felszólította az Európai Uniót, hogy függessze fel a vízumkiadást az orosz állampolgárok számára.

Kémgyanús oroszok Montenegróban

Kémkedés és az orosz titkosszolgálattal folytatott együttműködés gyanúja miatt indított nyomozást a montenegrói nemzetbiztonsági szolgálat két montenegrói és körülbelül harminc orosz állampolgár, valamint további hat orosz diplomata ellen - közölte a Pobjeda című podgoricai napilap az internetes oldalán csütörtökön.

INA: Teljesen megújult az igazgatótanács

Új tagokat választottak volt a Mol többségi tulajdonában álló horvát INA igazgatótanácsába. A testületnek Ratatics Péter személyében lett új elnöke. A tisztújítás előzménye egy milliárdos korrupciós ügy.

Magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozó Budapesten

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.

Bestiárium bédekker

Bestiárium bédekker "Senki sem jellemezhető a halála előtt" - fogalmazott Karinthy Frigyes, s Kosztolányi sem volt rest behódolni e kijelentésnek, midőn irodalmi froclitársa és jó barátja halála után megjegyezte: "Ő volt közöttünk a legnagyobb marha". László Ferenc persze nem ad közre ily sommás vélekedéseket a Honi bestiárium című kötetében,melyben harminchárom írói portrét és pályaképet ad közre például az operettkommunistáról a nagyszabású úri dilettánsról, a költőből lett népszórakoztatóról.

További írások a rovatban

Lap tetejére