RSS Feed

Életmód

Kiderült, miért és mennyit fut a magyar

Kiderült, miért és mennyit fut a magyar A Runner’s World reprezentatív felmérést készített, amelyből többek között kiderült, hogy honfitársaink 39%-a húz olykor futócipőt, többségük 1-5 kilométert teljesít ilyenkor és főleg az egészsége megőrzése miatt sportol. A futók többsége a gondolatait szellőzteti futás közben, tízből hárman pedig a munkahelyi és magánéleti stresszt kezelik a mozgással.

A pofátlanság csimborasszója

A pofátlanság csimborasszója Az M1-M7 közös szakaszán Balaton irányába egy hatalmas teherautó állt a szalagkorlát mellett a leállósávon május 18.-án délelőtt. Nem akartam hinni a szememnek, mert egy ember állt a nyitott rakodótérben és dobálta ki a használt gumikat egyenesen a zöld természetbe.

Bababoltjáról beszélt Orbán Ráhel

Bababoltjáról beszélt Orbán Ráhel Ritka eset, hogy a miniszterelnök egy időre Marbellába kitelepült, most a XII. kerületben bababoltot nyitott lánya interjút ad. Egy designmagazinnak beszélt arról, miért épp ezt az üzletet akarta beindítani, és mennyire szereti a tartós cuccokat, amiket nem kell egyből kidobni pár használat után. A boltban babakocsi, ruházat és még pocakcsengettyű is kapható.

EU: drágulás az új és használt autók piacán

EU: drágulás az új és használt autók piacán Miközben a három hónapja tartó háború kapcsán roncsteleppé válik a hazánkkal szomszédos Ukrán Köztársaság, az öreg kontinens békésebb tájain 2022-ben is töretlen a Volkswagen márka népszerűsége. A wolfsburgi konszern négykerekűinek szerény konkurenciát jelent az ezüst érmes Toyota.

Ritka, furcsa , izmos típusok

Ritka, furcsa , izmos típusok Az öreg kontinensen 2022 tavaszán is igen ritkák a kanadai gyártású Chryslerek. A Town & Contry, a Lancia Voyager, a Dodge Grand Caravan, a Ram Cargo Van elnevezések is arról árulkodnak, hogy az észak-amerikai nép gyakorta kempingezik/költözködik.

Ferrari, Bentley és a többiek

Ferrari, Bentley és a többiek A Föld legnépesebb államában 2022-ben is sikk európai autóval járni. A Kínai Népköztársaságban a téli olimpia után is éppúgy az utcaképhez tartoznak a Mercedesek, BMW-k, Audik és Volkswagenek, mint a ritkább brit és olasz luxus modellek. A Ferrari Tulajdonosok Klubjának már sok száz tagja van!

Motorizált nosztalgia

Motorizált nosztalgia Pazar, elegáns luxus verda volt a 30-as években a Maybach Zeppelin DS7/DS8 típus. A hét, illetve nyolc literes bivalyerős kocsikkal 140 km/óránál nagyobb tempót is elérhettek a sofőrök. Szenzációs sebességnek számított ez a két világháború között!

Méhnyakrák: figyelmeztető jelek

Méhnyakrák: figyelmeztető jelek Szinte minden méhnyakrákos eset kialakulásáért a humán papilloma vírus a felelős. A betegség minden nőt érinthet. Milyen figyelmeztető jelek esetén gyanakodjunk méhnyakrákra?

Bánatos orosz járműkereskedők

Bánatos orosz járműkereskedők A Föld legnagyobb területű – jelenleg Ukrajnával háborúzó – országában tavaly közel 1,7 millió új személy- és haszonjármű talált vevőre. 2022-ben más a helyzet, 60-80 százalékos visszaesésre panaszkodnak a szalonokban. A múlt hónapban kevesebb, mint 34 ezer autó kapott friss, orosz rendszámot, s májusban sem tolonganak a vevők!

EU: hódítanak a hibrid autók

  EU: hódítanak a hibrid autók Az aktuális energiaválság és a dráguló üzemanyag aligha kedvez a járműforgalmazóknak. Ezt tükrözi, hogy Németországban a verdák átlagos életkora már elérte a 10 évet. Örömteli trend viszont, hogy a 2022 eddig eltelt időszakában, az Európai Unióban értékesített új modellek 25 százaléka hibrid üzemű volt.

Baktériumölő gyógynövények

Baktériumölő gyógynövények A baktériumölő gyógynövények használata nem új keletű, a népgyógyászatban évszázadok óta alkalmazzák őket. Az antibiotikumok elterjedése óta azonban méltatlanul háttérbe szorultak, holott némelyikük csak karnyújtásnyira van tőlünk, elég a konyhaszekrényben vagy a hűtőben körülnéznünk.

Mit hozhat a nyár a Belváros ingatlanpiacán?

Mit hozhat a nyár a Belváros ingatlanpiacán? Már szinte szokásos, hogy minden latolgatás, összefoglalás, elemzés azzal indul, hogy sorraveszi a nehézségeket. A Covid 2 éve után 2022-t az orosz-ukrán konfliktus árnyékolta be, miközben a világ egyre inkább felkészült a nyitásra

Eperfesztivál Tahitótfaluban

Eperfesztivál Tahitótfaluban A Dunakanyar egyik legszebb falujában, Tahitótfaluban megrendezik az idén E/FESZTIVÁL-nak nevezett programot május 27. és május 29. között, amelynek középpontjában a sokak által kedvelt, mindenféle formájában megtalálható eper áll.

Volkswagen, Audi és a többiek

Volkswagen, Audi és a többiek Az évtized végéig számos benzines és dízel modell tűnhet el a német VW AG jármű választékából. Az már 2022-ben is érzékelhető, hogy a mennyiségi termelés kényszerű visszaesése miatt – pl. a chip-krízis és a koronajávány – a minőség fokozása mellett drágulnak a „Népautók” és rokonaik.

További írások a rovatban

Lap tetejére