RSS Feed

Életmód

Nem veszik a Daciát

Nem veszik a Daciát Ismét kényszerszabadságra küldi 1100 dolgozóját júniusban a francia Renault tulajdonában levő romániai Dacia gépkocsigyár, mivel az alacsony megrendelések miatt nem tudja foglalkoztatni valamennyi alkalmazottját - adta hírül szerdán a román közszolgálati rádió.

1971 – Zsiguli forradalom

1971 – Zsiguli forradalom Jó fél évszázada, '67-ben a Fiat 124-es „Car of the Year” díja okozott örömöt Itáliában. A magyar járműbarátok anno aligha sejthették, hogy az olasz „bajnok” modell szovjet adaptációja, a Zsiguli egyszer főszerephez jut a hazai közlekedés korszerűsítésében.

Lufthansa - 2023-ig tart a válság

Lufthansa - 2023-ig tart a válság Három évig, 2023-ig tarthat a koronavírus-világjárvány miatt keletkezett válság a nemzetközi légi közlekedésben az ágazat legnagyobb német szereplője, a Lufthansa csoport a január-márciusi időszakban 21,8 millió utast szállított, ami 26,1 százalékos csökkenés éves összevetésben. A teherszállítási üzletág teljesítménye 15 százalékkal csökkent.

101 éves az Opel-Rennbahn

101 éves az Opel-Rennbahn A kezdeti licenc járművek összeszerelése után 1902-ben született meg az első, önálló 10/12 lóerős ős-Opel kocsi. A választék 1916-tól elegáns, hathengeres limuzinokkal, sportkocsikkal is bővült. 1919-ben már saját versenypályája (Opel-Rennbahn) is volt a német gyárnak.

Készülődik a gyermektáborozási szezon

Készülődik a gyermektáborozási szezon Bár a koronavírus-járvány több szempontból is befolyásolta a táborpiacot, mind a táborszervezők, mind a szülők megtesznek mindent azért, hogy a gyerekek az elmúlt évekhez hasonló vakációt, tábori élményt élhessenek meg.

Fokozatosan kezdjük el a napozást

Fokozatosan kezdjük el a napozást A koronavírus miatt idén nagyon sokan hosszú hetekig alig mentek szabad levegőre, így kevesebb napfény érte a bőrüket. Ezért nincsenek felkészülve a napozásra, hamarabb leéghetnek, ami növeli a bőrdaganatok kialakulásának kockázatát. A napozás megkezdésekor egyébként is minden évben a fokozatosság a legfontosabb, hiszen pár nap alatt nem lehet lebarnulni.

Hell - Milliárdos reklámkampány

Hell - Milliárdos reklámkampány 2019-ben 51 milliárd forint volt a Hell Energy Magyarország nettó árbevétele, ez 8 százalékkal magasabb, mint az előző évben. 25 milliárd származott a belföldi értékesítésből és 26 milliárd exportból. A Hellt az EU-n belül főleg Romániába, Bulgáriába és Szlovákiába exportálták, az EU-n kívüli export legjelentősebb célországai pedig Azerbajdzsán, Szerbia és Ukrajna voltak.

Dietetikusok hete

Dietetikusok hete Ma kezdődik a Dietetikusok hete, amivel a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakmájuk sokszínűsége mellett azt szeretné bemutatni, hogy milyen segítséget tudnak adni a helyes táplálkozás, valamint az egyes betegségek kezelésében szerepet játszó diéták szakszerű kialakításához.

Nem marad el a virágkarnevál

Nem marad el a virágkarnevál Az idén is megrendezik Debrecenben a virágkarnevált augusztus 20-án, csak másképpen, mint az elmúlt fél évszázadban - közölte a város kulturális alpolgármestere az MTI érdeklődésére.

Tatán építene ötcsillagos szállodát a Hell Energy

Tatán építene ötcsillagos szállodát a Hell Energy A tatai Öreg-tó déli partján építene ötcsillagos, 120 szobás szállodát 24 milliárd forintos beruházással a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft. - jelentette be a Hell kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján Tatán.

Csodát tesz az ébredés utáni azonnali vízivás!

Csodát tesz az ébredés utáni azonnali vízivás! A japánok számára nem újdonság, hogy ébredés után az első dolguk éhgyomorra meginni négy pohár vizet. Ősi hagyomány ez, melyet számos betegség gyógyítására alkalmaznak. Meghökkentően egyszerű módszer, mégis tudományosan is bizonyított a hatékonysága…

5 dolog, ami sokkal jobb lesz a cukor nélkül!

5 dolog, ami sokkal jobb lesz a cukor nélkül! A cukor valójában önmagában nem ellenség – számos ételben természetes módon megtalálható, beleértve a tejet és a gyümölcsöt. Ám felesleges cukrot a táplálékkal szükségtelen a szervezetünkbe vinni. Mi történik, ha elhagyjuk?

NSZK: a paradicsom és az alma a kedvenc

NSZK: a paradicsom és az alma a kedvenc Répa, retek, mogyoró helyett más vitaminforrásokat sztárolnak a németek. Nyersen, illetve feldolgozva évente több, mint egy mázsa gyümölcsöt, s legalább ennyi zöldséget fogyasztanak (fejenként) a polgárok Angela Merkel jóléti államában. A bajnok a paradicsom, illetve az alma és a banán.

Valamikor egész Európában volt tiszavirág

 Valamikor egész Európában volt tiszavirág Egész Európában elterjedt volt a tiszavirág, de mára az élőhelyének számító folyók 95 százalékáról eltűnt a szennyezés és a szabályozás miatt - mondta Lengyel Szabolcs, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos tanácsadója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

További írások a rovatban

Lap tetejére