RSS Feed

Életmód

Az álláshirdetések slágerszakmái

Az álláshirdetések slágerszakmái Áprilisra több, mint háromszorosára nőtt a meghirdetett pozíciók száma a hazai vendéglátó és turisztikai szektorban a márciusihoz képest. A nyitás következtében pedig májusban is hasonló ütemben folytatódott a tendencia.

A szemünk és az UV-sugárzás

A szemünk és az UV-sugárzás Itt a nyár, jó idő, szabadság és kicsit már a járványt is feledtük. De vigyázat, ez az évszak sem veszélytelen! Ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak, az okozhatja a legnagyobb problémát, amit a legjobban vártunk. Vagyis a napsugárzás.

Lebegő wellness és hőlégballonozás a Balaton környékén

Lebegő wellness és hőlégballonozás a Balaton környékén Igazi programkavalkáddal várja a nyaralni vágyókat a magyar tenger új gyöngyszeme, Zalacsány és környéke. Az egyre felkapottabb turisztikai régió gasztronómiai kínálata a kézműves sajtoktól a különleges kolbászokig határtalan, de az ország legmodernebb hőlégballonján 1500 méter magasból csodálhatjuk meg a Balatont is.

Félévszázados Zsiga sztori

Félévszázados Zsiga sztori Anno '67-ben a Fiat 124-es „Car of the Year” díja okozott örömöt Itáliában. A magyar járműbarátok aligha sejthették, hogy az olasz „bajnok” modell szovjet adaptációja, a Zsiguli egyszer főszerephez jut a hazai közlekedés korszerűsítésében. Pedig ez történt!

A háziállatokat is hőhullám fenyegeti

A háziállatokat is hőhullám fenyegeti Forró beton, kiszáradt vizes tálka, rövid lánc és árnyékmentes hely, már ez is elég ahhoz, hogy a kutyatartás kapcsán baj történjen. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.

Kiállítás a 125 éves földalattiról

Kiállítás a 125 éves földalattiról A Millenniumi Földalatti Vasút (MillFAV) idei jubileuma alkalmából új időszaki kiállítással várják látogatóinkat BKV Deák téri múzeumában.

A járvány hatása a gyerekekre

A járvány hatása a gyerekekre A szülők fele szerint romlott gyermekének lelki egészsége a járvány alatt - derül ki az UNICEF Magyarország reprezentatív felméréséből. Leginkább a 11-18 éves korosztály sínylette meg a pandémia legnehezebb, otthon töltött hónapjait.

A buborékfújó fűnyíró és egy sírós babafigura az idei sláger

Összeállították a 2021-es nyár legnépszerűbb fiús és lányos játékainak toplistáját. A közel 1300 szülő véleménye alapján kialakult rangsor élén buborékfújó fűnyíró és egy sírós babafigura áll. Ugyanakkor mellettük töretlen az érdeklődés a szabadtéri játékok, csúszdák, hinták és labdák iránt is.

Együtt a sértő hangok ellen

Együtt a sértő hangok ellen Kampányt indít az UNICEF Magyarország az online bántalmazás visszaszorítása érdekében. Az Együtt a sértő hangok ellen címet viselő innovatív program időzítése nem véletlen: a cyberbullying elleni világnapon, június 18-án induló kampány aktualitását adja az is, hogy nemzetközi becslések alapján az elmúlt hónapokban akár 70%-kal is nőhetett az online bántalmazási esetek száma.

Súlyos betegen segíthet a vérplazma

Súlyos betegen segíthet a vérplazma A magyar vérplazma donorok számára erős motiváció, ha súlyosan beteg embereken segíthetnek. Ez derült ki a Vascular Plazma és a Sanaplasma közel 2000 plazmaadó körében végzett átfogó felméréséből.

4+1 ajándéktipp apák napjára

4+1 ajándéktipp apák napjára Az apák napja egyáltalán nem egy újkeletű ünnep. Az amerikai Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legfontosabb kezdeményezője 1910-ben. Édesapja egyedülálló szülőként nevelte őt és 8 testvérét. Eredetileg az ő születésnapja lett volna a hivatalos apák napja, a hatóságok azonban nem készültek el a dokumentációval. Így azóta is június harmadik vasárnapján ünnepeljük az apukákat.

A kis erkély sem akadály, ha barkácsolni szeretnél

A kis erkély sem akadály, ha barkácsolni szeretnél Sokan álmodozunk nagy kertről - főleg a jó idő beköszöntével - ahol kellemesen tölthetjük a hétvégéket, vagy éppen alkotói vágyunkat élhetjük ki. De mihez kezdjünk, ha a lehetőségeink egy városi teraszra korlátozódnak?

Az éltető víz: testi-lelki harmóniánk kulcsa

Az éltető víz: testi-lelki harmóniánk kulcsa Inni és inni! Ez mindannyiunk napi teendő listáján szerepel valamilyen formában, hiszen a csapból is a hidratáció fontossága folyik. Mégis ritkán sikerül maradéktalanul eleget tenni eziránti igényünknek. Pedig a szervezetünk megfelelő hidratáltsága nemcsak az egészségünk megőrzését tekintve fontos, hanem a jó közérzet fenntartásához is szükséges.

Virtuális kiállítás az inzulinról

Virtuális kiállítás az inzulinról Inzulin nélkül nincs élet címmel online kiállítással várja csütörtöktől az érdeklődőket az idén 100 éve felfedezett inzulin történetéről az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amely elindította a nevezést a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre is - tájékoztatta az alapítvány csütörtökön az MTI-t.

További írások a rovatban

Lap tetejére