RSS Feed

Életmód

Kisebb volt az idei sokk a munkaerőpiacon

Kisebb volt az idei sokk a munkaerőpiacon Jól indult az év a hazai álláspiacon, egyáltalán nem érte a 2020 márciusihoz hasonló sokként a magyar munkaerőpiacot a koronavírus második és harmadik hulláma. Már tavaly év végén a stabilizálódás biztató jelei látszottak, és 2021 első negyedévét is ez a tendencia jellemezte.

Az első koronavírus-témájú magyar játék

Az első koronavírus-témájú magyar játék A héten megjelent az első magyar fejlesztésű alkalmazás, melyben vakcinákat gyűjthetünk, miközben ki kell térnünk a koronavírus molekulák elől. Aki az adott hónapban a legtöbb vakcinát összegyűjti, 100 ezer forinttal segíti az egészségügyi dolgozókat.

Amit még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak

Amit még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak Bár Magyarországon közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, rendszeresen felbukkannak az ezekkel a termékekkel kapcsolatos városi legendák és tévhitek. Most összeszedtük azokat a fontos tényeket - köztük azt a friss, idén áprilistól élő uniós szabályozást -, amelyről talán még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak.

Egészséges táplálkozással a környezetünkért

Egészséges táplálkozással a környezetünkért Magyarországon is egyre többen próbálnak átállni az egészséges életmódra, aminek szerves részét képezi a helyes táplálkozás is. A változatos étkezéssel, valamint a helyi, szezonális zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával ráadásul a szervezetünk mellett a környezetünkért is rengeteget tehetünk.

Április a tudatos szemvédelem hónapja

Április a tudatos szemvédelem hónapja A szemsérülések több mint 40 %-a sportolás vagy valamilyen szabadidős tevékenység során történik. Egy amerikai kutatás szerint, ha tudatosan védenénk a szemünket sportolás közben, a sérülések 90%-a elkerülhető lenne.

2021 – helyzetkép

2021 – helyzetkép A két legelterjedtebb alternatív technikával (hibrid és elektromos) 2021 tavaszán alig 600 ezer kocsi gurul a germán utakon. A pöfögő veterán és youngtimer típusok továbbra is népszerűbbek Közép-Európában, mint az - egyelőre túl drága , agyondotált - „zöld” modellek.

Mediterrán kedvencek

Mediterrán kedvencek Miközben a napsütötte borvidékeken Franciaországban és Portugáliában a Renault Clio értékesitése zakatol a legfeltűnőbben, addig Spanyolországban 2021-ben is a Seat Léon a kedvenc kocsi. Itáliában a parkolóhely hiányos, középkori városokban a fürge, megfizethető Fiat Panda és a retró 500-as a nyerő!

Ezért fontos tisztán tartani a fülhallgatónkat

Ezért fontos tisztán tartani a fülhallgatónkat Mindennapjaink során számos különböző helyzetben - például utazás, edzés vagy munka közben - használjuk ugyanazt a fülhallgatót, eszközeink tisztítására és fertőtlenítésére viszont sokan nem fordítunk elég figyelmet. A készülékben megbúvó baktériumok származhatnak a bőrünkről, a levegőből, - mivel az eszköz sok felülettel érintkezik - szinte bármilyen felületről.

Az élet Covid-fertőzés után

Az élet Covid-fertőzés után A COVID-járvány 3. hullámát éljük meg, egyre több beteggel. Szerencsére egyre többen meg is gyógyulnak. A betegség lefolyása változó. Vannak, akik 1-2 nap alatt panaszmentesek lesznek, de sokan még 2-3 hónappal a betegség után is küzdenek a szövődményekkel.

Kiderült, hogy mit reggeliznek a magyar nők

Kiderült, hogy mit reggeliznek a magyar nők A magyar nők az ajánlottnál kevesebb időt fordítanak reggelizésre, s bár a legtöbben az egészséges és finom reggeliket keresik, „az élet többnyire közbeszól” - derült ki a Viblance közvélemény-kutatásából, amiben a reggelizési szokásokra és annak minőségére voltak kíváncsiak.

Ha a Bátrak nem mehetnek a táborba, a tábor megy hozzájuk

Ha a Bátrak nem mehetnek a táborba, a tábor megy hozzájuk A húsz éve működő Bátor Tábor súlyos és krónikusan beteg gyermekeknek és családjaiknak kínál ingyenes, élményterápiás programokat. A tábornak mindig jól jön a segítség, mert számukra ez ad erőt és bátorságot a gyógyulásra.

Milliós bírság és az oltottság kapcsolata

Milliós bírság és az oltottság kapcsolata A járványhelyzet szükségessé teheti a cégek számára, hogy tisztában legyenek azzal, védettek-e már kollégáik a koronavírussal szemben. Az ehhez kapcsolódó személyes adatokat különös körültekintéssel kell kezelni, mert a jogellenes eljárás több millió forint bírsággal is járhat.

Volt egyszer egy család

Volt egyszer egy család Volt egyszer egy család, ahol az anya kimerült. A kis csecsemő éjjelente kétszer sírt és követelte a szopizást. A nő besokallt és rémülten vette észre, hogy egyre jobban idegesíti a saját síró gyereke…

Járvány után: a legtöbben utazásra költenének

Járvány után: a legtöbben utazásra költenének A lakosság 38 százaléka arra számít, hogy a koronavírus járvány enyhülésével már idén fellélegezhet a pénzügyeit illetően, és komolyabb kiadásokat is megengedhet magának. A legtöbben nyaralásra költenének. Jelentős kör szeretné felújítani az otthonát, sokan autót vennének, míg minden tizedik ember lakásvásárláson gondolkodik.

További írások a rovatban

Lap tetejére