RSS Feed

Életmód

Német és japán moci kedvencek

Német és japán moci kedvencek A koronavírus-korszak beköszönte előtt, a múlt esztendőben az EU-ban az olaszok vették a legtöbb új motorkerékpárt. A félszáz köbcentinél izmosabb kategória modelljeiből bő 231 ezer példány kelt el Itáliában. A nagy gépek eladási toplistáján – akárcsak az NSZK-ban – a négyhengeres BMW R 1250 GS a sztár!

Tatra, Käfer és a többiek

Tatra, Käfer és a többiek Aki sietett, még megtekinthette a Victoria & Albert Museum aktuális tárlatát, mely egyebek mellett híres oldtimerekkel csábította 2020 tavaszáig az érdeklődőket. Az 1886-os első, Karl Benz féle Patent-Wagenen kívül seregnyi legendás, 20. századi típust is megcsodálhatott a publikum, amíg közbe nem szólt a Covid-19 járvány.

Bocuse d'Or-séfek főznek a mentősöknek és a kórháziaknak

Bocuse d'Or-séfek főznek a mentősöknek és a kórháziaknak A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával.

Belföldi turizmus - Talán ősz előtt elindulhat

Belföldi turizmus - Talán ősz előtt elindulhat Szeptember előtt nem indulhat újra a turizmus Budapesten, országosan talán előbb elindulhat a belföldi turizmus a járványhelyzet függvényében - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a Kossuth Rádióban hétfőn reggel.

Eurázsiában nem ciki a Lada

 Eurázsiában nem ciki a Lada Míg Budapesttől Berlinig és Oslótól Madridig ritkának számítanak Európában a szovjet/orosz járműípar régebbi és újabb modelljei, addig a Föld legnagyobb államában 2018-ban és 2019-ben is a Zsiguli volt a sztár. A világszerte Lada emblémával „elhíresült” négykerekűek a 15 ezer euró alatti kategória kedvencei.

Valencia: tengerparti mustra

 Valencia: tengerparti mustra Aki nem jutott el Frankfurtba, Brüsszelbe az számos ott debütált négykerekű modellel ismerkedhet meg Spanyolországban. A dél-európai monarchiában június 26-án tárja szélesre a kapuit a „Feria Automóvil València” elnevezésű jármű seregszemle.

Nem vírushír: kérelmek lipicailó-tenyésztés ügyében

Nem vírushír: kérelmek lipicailó-tenyésztés ügyében Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Budapesti üzenet a világ nagyvárosainak

Budapesti üzenet a világ nagyvárosainak Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg. A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki.

Maradj otthon és használd a számítógépet!

Maradj otthon és használd a számítógépet! A koronavírus járvány idejére az idősek részére azt javasolják, hogy lehetőleg minél kevesebbet mozduljanak ki otthonról és amit lehet azt ne személyesen, hanem online intézzék.

A digitális térben zajlik idén a Föld Órája

A digitális térben zajlik idén a Föld Órája A világ legnagyobb önkéntes akciója, a Föld Órája március 28-án idén is arra ösztönzi a magánszemélyeket, településeket, vállalatokat és szervezeteket, hogy fejezzék ki elkötelezettségüket bolygónk iránt. Hiszen mi, emberek sem lehetünk egészségesek, ha a minket körülvevő ökoszisztéma beteg.

Járvány idején jobb a szemüveg

Járvány idején jobb a szemüveg Egészségügyi szakértők azt javasolják, hogy a koronavírus-járvány idején kerüljük a szemünk és az arcunk érintését, ami nehezen megoldható azoknak, akiknél ez a kötelező reggeli és esti rutin része. A kontaktlencse nem fog magától a helyére ugrani.

Karantén: ingyenes lelki tanácsadások

Karantén: ingyenes lelki tanácsadások A koronavírus által kialakult helyzetben az összefogás, egymás segítése, fizikális és mentális védelme váltak a legfőbb feladatokká. Az utóbbi kihívásra pillanatok alatt született hiánypótló megoldás. Segítő szakemberek tucatjai gyűltek össze egy online felületen.

Kuncsaft nélkül maradtak a szexmunkások

Kuncsaft nélkül maradtak a szexmunkások A koronavírus miatt átmenetileg elvesztették ügyfeleiket a szexmunkások. A legtöbbjüknek át kell állnia a kevesebb bevétellel járó webkamerás szolgáltatásra. Egyikük mesélt nekünk erről. Egy hoszteszügynökségen keresztül jutottam el Izabellához, pontosabban ahhoz a lányhoz, aki ezen a néven hirdeti magát szexmunkásként két szakportálon.

Gattyán tartja fenn a Kodolányi Egyetemet

Gattyán tartja fenn a Kodolányi Egyetemet A Kodolányi János Egyetem vezetése hírverés nélkül állapodott meg a főként a pornóbizniszből ismert Gattyánnal, aki korábban maga is az intézmény hallgatója volt. Az egyetem honlapja szerint a szenátus már két hete jóváhagyta a luxemburgi bejegyzésű Docler Holdinggal kötött szerződést. E szerint a Kodolányi szenátusa egyhangúlag támogatta, hogy a Kodolányi együttműködjön a Docler cégcsoporttal.

További írások a rovatban

Lap tetejére