RSS Feed

Életmód

A mérték a lényeg, ha cukorról van szó

A mérték a lényeg, ha cukorról van szó Napjainkban az egészséges életmód divattá vált. Kis túlzással bármerre járunk, az egészséges táplálkozást és életmódot megcélzó termékekbe botlunk. Ám, minden hiedelemmel és tévhittel ellentétben megfelelő mennyiségben a szénhidrátoknak nagyon is fontos szerepük van szervezetünk működésében.

Medvelátogatási tanácsok Miskolcról

Medvelátogatási tanácsok Miskolcról Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban. Egészen pontosan 0:38-kor tűnt fel az állat a Testvériség utcán, majd a villamos síneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből.

A hónap gyógynövénye a csipkebogyó

A hónap gyógynövénye a csipkebogyó A Csipkerózsa gyógyhatása: Enyhe vízhajtó. Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres.

Top 5 – Íme az egészségre legjobb diófélék

Top 5 – Íme az egészségre legjobb diófélék Jól tesszük, ha szívesen esszük a dióféléket – egészséges rágcsálnivalók és kitűnő összetevők lehetnek salátába, különféle ételekbe is. De tudjuk-e, melyek a legjobb típusok?

Banánnal a stressz ellen

Banánnal a stressz ellen A banán oldja a stresszt, segít a koncentrálóképesség növelésében, javítja az emésztési zavarokat és sok-sok betegség megelőzésére alkalmas.

Elkerülte az összeütközést két űrszemét

Elkerülte az összeütközést két  űrszemét Elkerülte az összeütközést két egymáshoz közel került űrszemét - közölte a LeoLabs, a földkörüli pályán keringő objektumokat radarral megfigyelő cég. Egy már nem működő orosz műhold, a Kozmosz-2004 és egy használaton kívüli kínai rakéta, a Csang-cseng darabjai kerültek egymáshoz 25 méteres közelségbe. Más kutatók korábban úgy számították, 70 méteres lesz a távolságuk.

El a kezekkel az arcodtól!

El a kezekkel az arcodtól! Te megszámoltad már, hogy hányszor érinted meg az arcodat egy óra alatt? Valljuk be, meglehetősen kevesen végzünk ilyen számításokat, pedig érdemes lenne. Egy kutatás szerint ugyanis egy óra alatt átlagosan 16-szor nyúlunk az arcunkhoz.

A tökéletes mozgásformát nem is olyan egyszerű megtalálni

A tökéletes mozgásformát nem is olyan egyszerű megtalálni A rosszul kiválasztott sport könnyen elveheti a kedvünket, pedig a rendszeres és helyesen végzett testmozgás a mentális és a fizikai egészséghez elengedhetetlen.A Rexona #TégedMiMozgat kampánya keretében 5 szempontot ismertettek, amivel könnyen megtalálhatjuk az ideális sportágat számunkra.

Jön a HalPéntek

Jön a HalPéntek Országos kampány indult HalPéntek néven a rendszeres, legalább heti egyszeri halfogyasztás ösztönzésére. Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón tudatta, hogy bár Magyarországon több mint 30 százalékkal nőtt a halfogyasztás 2013 óta, egy ember átlagosan 6,7 kilogramm halat fogyaszt évente, ami még mindig alacsony.

Így győzheted le a koronavírus miatti szorongást

Így győzheted le a koronavírus miatti szorongást A koronavírus jó néhány változást robbantott be az életünkbe idén, ezeket a megpróbáltatásokat pedig igyekszik mindenki ép ésszel átvészelni. A felfutóban lévő második hullám pedig újabb stresszt és szorongást okozhat.

Zenés esték a Regős vendéglőben

Zenés esték a Regős vendéglőben Mióta a vírus második hulláma felgyorsult Budapesten sok étterem bezárt azok közül is, akik nyáron újra nyitottak. A Regős vendéglőben is alaposan visszaesett a forgalom a határzár bejelentése után, de a tulajdonos még nem adta fel. Regős Péter legújabb ötlete a zenés hétvégi esték sikerrel debütált.

Sokat akar a Szarka és bírja is!

Sokat akar a Szarka és bírja is! Szarka Gábor vérbeli katona. Személy szerint ezzel nincs is semmi baj, illetve nem lenne, de most az új pozíciójában mégis egy kicsit furcsa. Hiszen Szarka Gábor lett a SZFE új kancellárja. Tehát nem harckocsizó hadosztály parancsnoka, ahol élet halál kérdés a fegyelem.

5-6 éves használt kocsik

5-6 éves használt kocsik A koronavírus-járvány terjedése 2020-ban nem csak az új autók szalonjainak forgalmában okozott visszaesést. A nyűtt járgányokból is több tízmillió porosodik az európai kereskedésekben. Főleg a dízel modellektől nehéz mostanában megszabadulni. Előny a vevőknél!

Állatkerti vakáció

Állatkerti vakáció E hetekben a szokásosnál több gyermeket várnak a berlini Zoo-ba. Hiszen október 12-én nem csak a fővárosban, hanem az azt körülölelő Brandenburgban is őszi szünet kezdődött. A 3,8 milliós Spree-metropolisz életének normalizálódását tükrözi, hogy már az Alexander Platz-i tévétorony liftje is beindult!

További írások a rovatban

Lap tetejére