RSS Feed

Életmód

Nem kell a Subaru és az Alfa Romeo

Nem kell a Subaru és az Alfa Romeo 2020-ban is várhatóan bő 3 millió új gépkocsit helyeznek majd üzembe az NSZK-ban. Jobb hónapokban 300 ezer darabos forgalom is előfordul az EU legnépesebb tagállamának szalonjaiban. Ám a környezetvédőket aggasztja, hogy a tavaly frissen vásárolt autók harmada a SUV kategóriából került ki.

Hogyan keletkeznek a dugók?

Hogyan keletkeznek a dugók? Ma fura dolog történt. Akár mondhatnám szokásosnak is, hiszen megfigyeltem..hogy az M1, M7-est állandóan javítják, felújítják, de főleg a Budapesthez közeli részeken veszem ezt észre hosszú évek óta. Ma például M1-en sikerült belefutnom egy 4 kilométeres dugóba.

10 milliárd dollár klimavédelemre!

10 milliárd dollár klimavédelemre! Jeff Bezos 10 milliárd dollárt ad klímavédelemre. A Bezos Earth Foundations mindent el fog követni, hogy radikális módszereket dolgozzanak ki a természet megóvására és az állapotok javítására, ezért összefog minden olyan tudóssal, programmal, ami ezt segíti.

Jön az Utazás 2020 kiállítás

Jön az Utazás 2020 kiállítás Idén február 27. és március 1. között rendezik meg az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2020 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren - jelentette be Tihanyi Klára, a főszervező Hungexpo Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója.

Albuquerque: négykerekű meglepetések

Albuquerque: négykerekű meglepetések Az USA délnyugati tartományában kerül megrendezésre New Mexico következő gépjármű mustrája. Azokon a sivatagos tájakon a nagytestű limuzinok, platós verdák és terepjárók a kedvencek – kit érdekel Amerikában, ha az európai környezetvédők idegösszeomlást kapnak a tengerentúli divattól!?

Hóvégére elfogy a pénzük

Hóvégére elfogy a pénzük Érdekes cikket olvastam, hogy minden harmadik amerikai felnőttnek rendszeresen elfogy hónap végére a pénze. Ami meglepő, hogy mindegy mennyit keres, mert például akinek 15 ezer dollár körüli jövedelme van ugyanúgy bajba kerül, mint akinek 150 ezer dollár. Hm, ez is bizonyítja, hogy több pénzzel megjön a fogyasztási kedv, illetve, hogy Amerikában (is) hajlamosabbak az emberek a túlköltekezésre.

Dohányfüst - hatvanféle mutagén anyag

Dohányfüst - hatvanféle mutagén anyag A dohányfüstben hatvanféle mutagén anyag van, amely sejtmutációt, DNS-károsodást okoz - közölte a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának munkatársa pénteken az M1 aktuális csatornán. Losonczy György azt mondta, hogy minél több mutáció alakul ki egy sejtben, annál nagyobb a valószínűsége, hogy daganatossá válik.

Ha Csíksomlyó, akkor zarándokvonat!

Ha Csíksomlyó, akkor zarándokvonat! Idén Pünkösdkor immár 13. alkalommal indul útjára a csaknem fél kilométer hosszúságú Össznemzeti Zarándokvonat. A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz utasai 2020. május 29.-én kerekednek fel.

Amerika hat év után újra az Utazás Kiállításon

Amerika hat év után újra az Utazás Kiállításon Hosszú idő után ismét saját standdal jelenik meg az idei Utazás Kiállításon az Amerikai Egyesült Államokat mint úticélt promotáló Discover America Hungary.

Bigámista a csongrádi nő

Bigámista a csongrádi nő Bigámia miatt indult eljárás egy csongrádi nő ellen, az ügyészség megrovásban részesítette az asszonyt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. A nő korábbi házasságának érvényes fennállásáról senkit, így új férjét sem tájékoztatta.

Középkori gasztrofarsangoló Zsámbékon

Középkori gasztrofarsangoló Zsámbékon Február 22-én Középkori farsangi hagyományok elevenednek meg Zsámbékon. A koncertprogramban fellép a világzenei szcéna egyik legizgalmasabb fiatal zenekara, az Aurevoir (képünkön) is.

Milyen egy belvárosi luxuslakás?

Milyen egy belvárosi luxuslakás? Az elmúlt évek ingatlanpiaci változásai több területen is látványosan megjelentek. Az egyik legnagyobb ugrást érdekes módon a luxuslakások piaca hozta, itt emelkedtek leghamarabb az árak és itt mutatják a legnagyobb stabilitást.

A boldog partner és a demencia

A boldog partner és a demencia Az optimista, boldog ember társa egészségének is használ; ahogy együtt öregszenek, az Alzheimer-kór és a demencia jelentős kockázati tényezőit tarthatják távol maguktól - állapították meg a Michigani Állami Egyetem kutatói egy nagy létszámú, hosszú távú kutatásban.

Berlini maci mánia

Berlini maci mánia Az 1844-ben megnyílt Spree-parti Zoo-ban Jiao Qing és Meng Meng 2017 nyara óta él. Nem csak bambusz zabálással és szunyókálással töltötte idejét az óriáspanda duó. Ezt bizonyítja, hogy 2019 kora őszén ikreket szült M.M. Bocsika, de ezek igen bájos legények!

További írások a rovatban

Lap tetejére