RSS Feed

Életmód

Októberben bővült az eladó ingatlankínálat

Októberben bővült az eladó ingatlankínálat Októberben éves összevetésben 1 százalékkal nőtt a lakóingatlanok friss kínálata. A kereslet ugyanakkor jelentősen, több mint 40 százalékkal csökkent. A településtípusokat nézve a községekben bővült leginkább a feladott hirdetések száma. Az egy évvel korábbinál 9 százalékkal több ház és lakás került a piacra.

Hogyan éli túl a szex a házasságot?

Hogyan éli túl a szex a házasságot? Az utóbbi években megugrott a házasságkötések száma, ám a válásoké is. Vajon mi az oka, hogy a 21. században már egyre nehezebben tartjuk magunkat a holtomiglan-holtodiglan esküjéhez? Mi a jó házasság titka, és hogy maradhat a hétköznapokban is izgalmas a szex? Egy családos lelkész most megjelent könyvéből minden kérdésünkre választ kaphatunk.

Berlini járműpark

Berlini járműpark A Német Birodalom fővárosban a második világháború küszöbén mintegy 115 ezer személygépkocsi gurult. A harcok elcsitultával alig maradt üzemképes autó a civil lakosság tulajdonában. Tíz évvel a hitleri rezsim összeomlása után, 1955-ben érte el az 50 ezres kvótát a berlini járműpark. S mi a helyzet ma?

Német múlt, francia jövő

Német múlt, francia jövő A magyar autósok szeretik az Opelt, mely márka őstípusának ezredik példánya 116 esztendeje készült el. A tízezredik modell az első világháború küszöbén került tulajdonosához. A berlini olimpia korszakában, 1936-ban a rüsselsheimi üzem kapacítása már meghaladta a 120 ezer darabot!

Milliós négyzetméterek és luxus a Duna jobb partján

Milliós négyzetméterek és luxus a Duna jobb partján A főváros budai oldalán található kerületek ingatlanpiaca változatos képet mutat. 3 millió forint közeli négyzetméterárú újépítések az I. kerületben, rekordárú panelek a XI. és a III. kerületben, csillagászati összegekért panorámás luxus a XII. és a II. kerületben, feleannyiért csendes, külvárosi hangulat Budafokon. A Duna House ingatlanpiaci körképe következik, főszerepben a budai kerületek

Ismét kanadai mustra

Ismét kanadai mustra III. Károly távoli birodalmában oly' sok más nemzetközi szakvásárhoz hasonlóan – a koronavírus-járvány tombolása miatt – elmaradt az idei Canadian International Auto Show (CIAS). Jó hír viszont, hogy a 2023-as rendezvény előkészületei már javában zajlanak. Rengeteg újdonságot, meglepetést ígérnek az észak-amerikai mustra szervezői!

A pikkelysömör ma már hatékonyan kezelhető

A pikkelysömör ma már hatékonyan kezelhető A korszerű terápiák segítségével a pikkelysömör és társbetegségei ma már hatékonyan kezelhetők, tartósan kontroll alatt tarthatók, és a betegek akár tünetmentessé is tehetők - közölte a Magyar Dermatológiai Társulat a pszoriázis (pikkelysömör) világnapja (október 29.) alkalmából az MTI-vel.

LEGOroszlán is őrzi a Lánchidat

LEGOroszlán is őrzi a Lánchidat A műemlék oroszlánok új társa több százezer LEGO® kockából épült meg, és a hídon tett látogatása után a Clark Ádám téren foglalja el őrhelyét, amíg a városlakók visszakapják az építkezés miatt jelenleg még elzárt területen lévő kőoroszlánokat.

Kuponozik a magyar

Kuponozik a magyar Megváltoztathatja vásárlási szokásainkat a gazdasági világválság - derül ki egy friss felmérésből, amely a Takarékossági világnap (október 31.) alkalmából készült. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy miként reagálnak a hazai fogyasztók a helyzetre.

A tanatológia a gyászfeldolgozásról

A tanatológia a gyászfeldolgozásról Halottak napján, Mindenszentek ünnepén egy kicsit megáll az élet. Mindnyájan cipeljük a lelkünkben eltávozott szeretteink hiányát, az elmúlás fájdalmát, a gyász teljesen sosem begyógyuló sebeit. Mindenki másként éli meg ezeket az életeseményeket: a teljes tagadástól a csöndes beletörődésen át a lelki bezárkózásig terjedhet az emberi reakci

Kiürül a pesti belváros?

Kiürül a pesti belváros? Elnéptelenedő belvárosi utcák, lehúzott redőnyök, üres kirakatok. Már 2021 novemberétől érezhető volt az a tendencia, hogy a gazdasági élet némiképpen takarékos üzemmódba kapcsolt. A lassulást a háborús helyzet, majd az ennek következtében fokozatosan növekvő infláció tovább fokozta

Gyógynövények és a poszt-covid tünetek

Gyógynövények és a poszt-covid tünetek Továbbra is rengetegen fordulnak orvoshoz poszt-covidra utaló tünetekkel, melyek akár a betegség enyhe lefolyását követően egy évvel is jelentkezhetnek. Dr. Ketskés Norbert orvos, természetgyógyász közölte, a korábban nem tapasztalt fáradékonyság, szapora szívverés, fejfájás és hajhullás mind a gyakori panaszok közé tartoznak.

Vége a drágulásnak az albérletpiacon

Vége a drágulásnak az albérletpiacon Másfél évig tartó albérletpiaci drágulásnak vetett véget a szeptember: országos szinten és Budapesten egyaránt stagnáltak a bérleti díjak augusztushoz képest.

Lebegő kiállítás Sárazsadányban

Lebegő kiállítás Sárazsadányban November 3-án, Sárazsadányban a helyi közösség búcsút int a település kompjának. A forgalomból kivont hajótest újjászületik, hogy az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával megvalósuló Tid(y)Up projektben vízi folyómentő kiállítás és szemléletformáló központ létesüljön rajta.

További írások a rovatban

Lap tetejére