RSS Feed

Életmód

2040: dízel/benzin búcsú?

2040: dízel/benzin búcsú? Állítólag az elektromos kocsiké a jövő: a berlin-brandenburgi (még épülő) Tesla üzem palettája is színesedhet az elkövetkező esztendőkben. Naná, hogy a Kínai Népköztársaság, valamint Japán, Korea és az USA mérnökei sem lazsálnak, miközben sokan a dízel/benzines modellek kihalását prognosztizálják 2040-ig!

Európa: munkába – kocsival!

Európa: munkába – kocsival! A motorizált személyi forgalomban – így az aktuális felmérések – az EU-ban 81 százalékot tesz ki az autó. A legnépesebb tagállamban, a decemberben kormányváltáson átesett Németországban 84 százalékos a kvóta. Az NSZK-ban ezüst érmes a vasút (9 %), s bronzot érdemelnek a buszutasok (6 %).

Educatio Kiállítás: tank és Manuel

Educatio Kiállítás: tank és Manuel Leszállt egy helikopter, majd bevonult egy tank, - így kezdődött a 22. Educatio Kiállítás, pedig csak a felvételi információkért indítottak offenzívát a fiatalok. Több mint 100 kiállító többszáz aktivitással teszi interaktívvá a fiatalok számára a felsőoktatással kapcsolatos információszerzést.

Fogcsikorgatás ellen

Fogcsikorgatás ellen Összefutottam egy régi ismerősömmel, aki valahogy olyan furán beszélt, de gondoltam nem fogom zavarba hozni azzal, hogy megkérdezem, hogy mi lehet ennek az oka. De a hölgy magától is elmesélte, hogy egy bizonyos ”fogcsikorgatás gátló cucc” van a szájában. Mert mostanában már annyit csikorgatta a fogát, amitől rendszeresen megfájdult a feje.

Egészséges és puha bőr télen is

Egészséges és puha bőr télen is A hideg téli időjárás, a kevés napfényből és egysíkú táplálkozásból adódó vitaminhiány nyomot hagy bőrünkön is, amelynek eredménye a repedezett, kipirosodott kézfej, száraz ajkak, hámló arcbőr.

NSZK: verhetetlen Porsche

NSZK: verhetetlen Porsche Aston Martin DB9/Rapide/Vanquish, Chevrolet Camaro/Corvette, Ferrari 488/Portofino, Ford Mustang, Jaguar F-Type, Lamborghini Aventador, Maserati GT, Nissan 370Z/GT-R, Alpine A110. Megannyi egzotikus nevű, dögös, kétajtós modell.

Tesla – áramvonalas szerelem

Tesla – áramvonalas szerelem Néhány esztendeje még elképzelhetetlen lett volna, hogy az Európai Unió legmotorizáltabb, legfürgébb és legnépesebb tagállamában ne egy Merci, avagy Audi legyen a bajnok! Hanem egy csendes amerikai... Igen a Tesla Model 3 típus lett a közép-kategória 2021-es sztárja!

Pandémia és ingatlanpiac

Pandémia és ingatlanpiac A 2021. júniusi adatai alapján az ingatlannet.hu megvizsgálta, hogyan alakultak az ingatlanpiaci árak a harmadik hullám végével. A hazai ingatlanpiacon kis ívű drágulásnak lehettünk tanúi az elmúlt évet tekintve. Ez az áremelkedés leginkább az agglomerációban és vidéki nagyvárosokban volt érzékelhető.

Kilépéskor sokan beolvasnának a főnöknek

Kilépéskor sokan beolvasnának a főnöknek A Profession.hu friss, reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a legtöbb dolgozó szívesen élne az exit interjú lehetőségével. Ez a fórum azonban nem csak a távozó kollégák számára lehet hasznos, hiszen a vállalatok is profitálhatnának a kilépőbeszélgetés során elhangzott információk megszerzéséből és megfelelő feldolgozásából.

Étvágytalanság és fáradékonyság is utalhat vitaminhiányra

Étvágytalanság és fáradékonyság is utalhat vitaminhiányra A vitaminok nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, a téli időszakban pedig kiemelten fontosak. A téli hideg időszakban a leggyakoribbak a náthás és az influenzás megbetegedések, a koronavírus-járványról nem is beszélve. A szervezetünknek ilyenkor nagyobb mennyiségben van szüksége vitaminokra és ásványi anyagokra, hogy a betegségeket elkerüljük, vagy épp könnyebben legyűrjük.

Új könyv segít megtalálni az igazit

Új könyv segít megtalálni az igazit Társ, boldogság, szerelem. Sokan mégis úgy gondolják, mindez nem létezik, elérhetetlen ábránd, de legalábbis ritka, mint a fehér holló, és így csupán keveseknek adatik meg. Talán részben épp emiatt a mai világban sok ember számára jelent nehézséget a párkeresés - főként, ha olyan társat igyekszik találni, aki igazán illik hozzá.

Omikron a kibertérben

Omikron a kibertérben A Bitdefender antivirus termékeket forgalmazó kiberbiztonsági vállalat kutató laborja olyan csaló e-mailek hullámára lett figyelmes, amelyekben olyan vény nélkül kapható étrend kiegészítőket reklámoznak, melyek segíthetnek a cukorbetegek vércukorszintjének csökkentésében. A bűnözők a Covid-19 Omikron variánsára hivatkozott spam és adathalász kampánya világszerte már több tízezer címzettet ért el.

Halak ezrei pusztultak el a tatai Öreg-tónál

Halak ezrei pusztultak el a tatai Öreg-tónál A decemberi és a januári szerencsétlenségnél is helyi horgászok és önkéntesek segítették a mentési munkálatokat. A tatai Öreg-tónál a decemberi tömeges elhullás után január elején újabb súlyos halpusztulás történt, írja a Pecaverzum.

Őserdő készült Visegrádnál

Őserdő készült Visegrádnál A Kárpátok őserdeire hasonlító, 23 hektáros erdőrészletet alakított ki Visegrád határában a Pilisi Parkerdő, közel hetven éves, tudatos és tervszerű erdőkezeléssel - közölte a társaság szóvivője.

További írások a rovatban

Lap tetejére