RSS Feed

Életmód

A tanulás mellett az étkezés is kulcsfontosságú

A tanulás mellett az étkezés is kulcsfontosságú A nyári szünetben a legtöbben lazábban éltek, több édességet ettek, kevesebb aktív sportot iktattak be, és ez kihatott a gyerekekre is. A nemrég indult új tanév jó apropó arra, hogy változtassunk!

Ezért érdemes beépíthető gépeket vásárolni

Ezért érdemes beépíthető gépeket vásárolni Egyre népszerűbbek a beépíthető elektronikai eszközök, ami nem véletlen: ezekkel a termékekkel konyhánk kényelmesebb és egységesebb, elegánsabb megjelenésű lehet. Ma már gyakorlatilag a teljes konyhánkat berendezhetjük beépíthető gépekkel.

Elfelejtett típusok: Giardinetta

 Elfelejtett típusok:  Giardinetta Naná, hogy az 50-es és 70-es évek között - hazánkban is! - sikeres olasz autóipar kemény kísérletet tett berobbanni a nyugatnémet Volkswagen Golf kategóriájába. Az 1983-ban debütált Alfa 33 nem volt csúnya masina. Főleg a Giardinetta névre keresztelt, sportos kombi verzió előzte meg a korát.

Ezeket a kütyüket érdemes beszerezni a túraszezonra

Ezeket a kütyüket érdemes beszerezni a túraszezonra Míg a nyári kánikulában inkább a strandokat, balatoni nyaralókat és egzotikus tengerpartokat keressük, a hőség elvonultával, az őszi lehűléskor ismét előtérbe kerülnek a hegyek-völgyek izgalmas túraútvonalai.

Elfelejtett típusok: Citroën Fukang

 Elfelejtett típusok: Citroën Fukang Ne csodálkozzék 2021-ben az autózás históriájában jártas Olvasó, ha nem hallott még egy bizonyos francia modellről! Az ok pofon egyszerű. A jó három évtizede debütált Citroën ZX típust a Kínai Népköztársaságban is gyártották. Sokkal tovább, mint Európában.

Elfelejtett típusok: Kadett

 Elfelejtett típusok: Kadett A hitleri korszakban került az európai szalonokba - 1936-ban - az Opel Kadett legelső szériája. S mielőtt a náci Németország szinte kizárólag a haditermelésnek szentelhette volna a figyelmet, '38-ban debütált még az Admiral és a Kapitän. Katonás típusjelzések!

Isten hozott Berlinben!

Isten hozott Berlinben! Németország legnépesebb metropoliszában sok százezer más településen született polgár él. A legtöbben Hamburgból tették székhelyüket Berlinbe. De meglepő módon Szíria távoli fővárosából ma már többen laknak a Spreenél, mint a közeli Drezdából.

Elfelejtett típusok: Orion

   Elfelejtett típusok: Orion Lassan négy évtizede annak, hogy megszületett a Ford Escort limuzin változata. A négyajtós Orion becézték a Sierra öccsének is. Az 1,3 és 1,8 liter közötti orrmotorral gyártott típus Európa keletibb tájain különösen dízel erőforrással hódított.

A savas hámlasztás segíthet a ráncokon

A savas hámlasztás segíthet a ráncokon Az ősz beköszöntével újra biztonságosan végezhető savas hámlasztás, ami igazi csodaszer a bőrnek. A hámlasztásnak köszönhetőn látványosan megújul a bőr: sugárzóan szép, egyenletes színű és bársonyosan puha lesz, ráadásul a ráncok csökkenése miatt jóval fiatalabbnak is tűnünk a kezelés után.

Elfelejtett típusok: Oltcit

Elfelejtett típusok: Oltcit Komoly hagyományai vannak a francia-román járműipari kapcsolatoknak. Ennek legismertebb nemzetközi gyümölcse a - 2021-ben nagyon sikeres - Dacia típus. Ezen modell távoli rokona volt a kiskocsi kategória „suta sztárja”, a háromajtós Oltcit.

BMW - Elég 600 kilométer hatótáv

BMW - Elég 600 kilométer hatótáv David Ferrufino, a tisztán elektromos hajtásláncú és általunk is részletesen bemutatott BMW i4 projektvezetője a napokban azt nyilatkozta, hogy a bajor gyártónak nem célja 1000 kilométeres hatótávolságú villanyautók gyártása.

Lassult az albérletpiaci drágulás

Lassult az albérletpiaci drágulás Az albérletpiacon folytatódik a járvány okozta sokk utáni felzárkózás, de az különböző országrészekben más és más tempójú drágulás látható - áll az ingatlan.com új elemzésében, amely a KSH-ingatlan.com lakbérindexének legújabb adatai mellett a szeptember közepén a kínálatban szereplő átlagos bérleti díjakat is bemutatja.

19. századi száguldás

 19. századi száguldás Addig is, amíg 2021-ben talán normális - nem zárt kapus - Forma-1 idény lesz pillantsunk a múltba, midőn 127 esztendeje hírdette meg a „Le Petit Journal“ a világ legelső autóversenyét. Párizsból Rouenba kellett eljutnia a bő két tucat ős-gépkocsinak. Biztonsági öv nem létezett, s szabad volt alkohollal doppingolni!

Európai Unió: szeretünk autózni

Európai Unió: szeretünk autózni A motorizált személyi forgalomban – így az aktuális európai felmérések – az EU-ban 81 százalékot tesz ki az autó. A legnépesebb tagállamban, Németországban 84 százalékos a kvóta. Az NSZK-ban ezüst érmes a vasút (9 %), s bronzot érdemelnek a buszutasok (6 %).

További írások a rovatban

Lap tetejére