RSS Feed

Életmód

100 praktikus tipp az élővilág szerelmeseinek

100 praktikus tipp az élővilág szerelmeseinek Februárban jelenik meg a Gabo Kiadó gondozásában Helen Bostock és Sophie Collins: Vadon a kertemben című könyve, ami 100 praktikus tippet tartalmaz a kertek és élővilág szerelmeseinek.

Befagyott már a Balaton?

Befagyott már a Balaton? Jennifer Garner (48) a háromgyerekes kétszeresen elvált gyönyörű amerikai színésznő egy különleges videót osztott meg Insta oldalán. Valahol a hegyekben egy befagyott tó jegén korcsolyázik egy férfi. Talán hokizik, de nem is az a lényeg, hanem a látvány, ami tényleg pazar!

Konzulátus nyílt Rijekán

Konzulátus nyílt Rijekán A kereskedelmi és nem kereskedelmi létesítményekben, valamint a hajós charterek (eCrew) által generált turisztikai forgalmat is magában foglaló eVisitor rendszer szerint 2020-ban 7,8 millióan látogattak el Horvátországba (ez a 2019-es turistaszám 37 százaléka), míg a vendégéjszakák száma 54,4 millió volt (a 2019-es eredmények 50 százaléka).

Az üres palack is érték

Az üres palack is érték A műanyaghulladék globális probléma és megoldani is csak akkor tudjuk, ha mindannyian összefogunk, nagyvállalatoktól a fogyasztókig. Éppen ezért a Coca-Cola a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Mi lesz az OKJ után?

Mi lesz az OKJ után? December végén elindultak az utolsó OKJ-s képzések, de néhány képzésre a szabad helyek erejéig még be lehet csatlakozni. Szűkebb lett a kínálat, sok képzésre már egyáltalán nem lehet jelentkezni, illetve több városban már a decemberi tanfolyamok sem indultak el.

Ezek voltak Magyarország legdrágább ékszerei 2020-ban

Ezek voltak Magyarország legdrágább ékszerei 2020-ban A BÁV Aukciósház adatai szerint a luxuscikkek piaca 2020-ban is élénk volt. A legdrágábban elkelt ékszer egy Van Cleef&Arpels briliáns fülbevaló volt 11,4 millió forintért. A férfiak is vásároltak magunknak drága kiegészítőket, egy Rolex búváróráért 5,5 millió forintért fizettek.

Észak-Európa: kevés a turista

Észak-Európa: kevés a turista Az izgalmas építészeti megoldásokra kiváncsi polgárokat is megosztja a közel 700 ezer lakosú - 1925 óta ismét hajdani nevét viselő - Oslo terjeszkedése, gyors stílusváltása. A több ezer utas, sok száz jármű szállítására is alkalmas tengerjárók, gigantikus kompok 2021-ben is főszerepet játszanak Norvégia kereskedelmében, idegenforgalmában.

A hermelin lett az év emlőse

A hermelin lett az év emlőse A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

Észak-európai bajnokok

Észak-európai bajnokok Az öreg kontinens fagyosabb csücskeiben eltérő autókért lelkesednek a polgárok. Észtországtól a finn rokonságig a ©koda a nyerő. Dániában a Peugeot hódít, annak is – relatíve olcsó – 208-as szériája. A tehetősebb svédeknél, a belföldi Volvo S90/V90 a sztár. Persze ment már jobban is a kereskedőknek, mint 2021 elején!

Gyorsan élénkülhet a turizmus

Gyorsan élénkülhet a turizmus A járványügyi korlátozások megszűntetése után gyorsan élénkülhet a turizmus belföldön az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatairól kiemelték: számítani lehetett a vendégéjszakák számának ilyen mértékű visszaesésére.

Kutya hideg van a háziállatoknak is

Kutya hideg van a háziállatoknak is Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.

Mini, Smart és a többiek

Mini, Smart és a többiek Akinek a fészerében egy 80-as évekbeli, Trabi, avagy egy 126-os Kispolski szunnyad {netán narancssárga színben!} az jól teszi, ha kivár az eladással 2021 tavaszáig, amikor sejthetően újfent megdrágulnak az oldtimerek. Zéró banki kamatnál egy Wartburg sem rossz befektetés.

Több millió forintos adomány a benzinkutakról

Több millió forintos adomány a benzinkutakról Kiemelkedő eredményt hozott az OMV Hungária és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal tavaly év végi karitatív együttműködése. Összesen ugyanis 2,9 millió forintot meghaladó adomány gyűlt össze az OMV töltőállomásain és online értékesítési rendszerében az év utolsó hónapjában.

Sipos Tamás múltját törlik

Sipos Tamás múltját törlik Az Irigy Hónaljmirigy énekesének nagy szívfájdalma, hogy a legendás Wichmann-kocsmának helyet adó épületet elbontják és helyére szállodát építenek. Sipos Tamásnak számtalan szép emléke fűződik az egykori kultikus helyhez.

További írások a rovatban

Lap tetejére