RSS Feed

Életmód

Félig kiszáradt országban Farmer Expó

Félig kiszáradt országban Farmer Expó Augusztus 17-20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 31. Farmer Expó Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításnak és a 17. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításnak. Magyarország egyik legjelentősebb agrár-seregszemléjén 17 ezer négyzetméteren 330 kiállító mutatkozik be, és a négy nap során 30 ezer látogatót várnak.

Odera - toxikus szennyeződés

Odera - toxikus szennyeződés Riasztóan alacsony a német-lengyel határfolyó, az Odera vízszintje. A csapadékhiány és a kánikulai klíma nem csak a hajóforgalmat érinti negatívan, hanem a halgazdálkodást is. Augusztus derekán önkéntesek megkezdték az elpusztult kopoltyúsok begyűjtését.

Gluténmentes tésztát is gyártanak a rabok

Gluténmentes tésztát is gyártanak a rabok Már gluténmentes tésztát is gyárt rabok munkáltatásával a büntetés-végrehajtás. Az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztaüzeme gluténmentes üzemegységének elindításával, illetve a „Pasta Schönfeld” márkanév megalkotásával a speciális piaci igények kielégítését tűzte ki céljául. .

Tízezreket spórolhatnak a most lakást bérlők

Tízezreket spórolhatnak a most lakást bérlők Augusztus közepén Budapesten a kínálati piacon az átlagos bérleti díj 195 ezer forintot tett ki. A megyeszékhelyek közül Debrecen 136 ezer, Győr 150 ezer, Tatabánya 130 ezer, Kecskemét 110 ezer forintnál “tartott”.

Kortárs Ékszerhét Budapesten

Kortárs Ékszerhét Budapesten Idén szeptemberben ismét a kortárs ékszereké lesz a főváros. 2022. szeptember 12-18. között nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a korábban Ékszerek Éjszakája néven megismert Kortárs Ékszerhét Budapest (BJW) a FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület közreműködésével.

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon Az idei évben is a város egyik népszerű helyszíne, a hajóállomás melletti Dísz tér ad otthon a 3 napos Bor és Kenyér Ünnepe rendezvénynek 2022.08.19. - 08.21. között.

“Add vissza a Szigetet!"

“Add vissza a Szigetet!" Egy újpesti polgár fura levelet küldött Déri Tibor polgármesternek(Zacc). Amiben azt nehezményezi, hogy “túl halk lett” a Sziget. Így nem hallotta Dua Lipa koncertjét sem…! pedig eddig kristálytisztán jutott el egész Újpestre az elmúlt évtizedekben..minden koncert és “zaj”, ami a Szigeten volt.

Budapest első levendulaparkja

Budapest első levendulaparkja Megnyitott az Újpesti Levendulapark. A Szilas-patak partján kialakított zöldterületen 5800 tő levendula és 1400 más évelő növény mellett sétálóösvények, szelfi- pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák és napelemes térlámpák várják a látogatókat.

Betiltott napelemek

Betiltott napelemek A rezsicsökkentés korlátozása óta különösen megnőtt az egyébként is jelentős érdeklődés az erkélyre szerelhető egyszerű napelemek iránt, amely viszonylag olcsó, egyszerű, és csökkenti a villanyszámla összegét, írja a G7.

Ősszel érkezhetnek az omikron elleni vakcinák

Ősszel érkezhetnek az omikron elleni vakcinák Már októberben elkezdődhet a Pfizer és a BioNTech gyógyszergyártó által kifejezetten a koronavírus omikron-variánsa ellen kifejlesztett oltóanyagok szállítása – közli az Index.

Szívelégtelenség kisokos

Szívelégtelenség kisokos A szív- és érrendszeri betegségek Európában és globálisan egyaránt vezetik a halálozási listákat, évente mintegy 3,9 millióan veszítik életüket ezek következtében.

Közelít a készpénzmentes jövő

 Közelít a készpénzmentes jövő fizetések elektronikus irányba billenése már korábban is tapasztalható volt, hiszen a korszellemnek megfelelően gyors, kényelmes és biztonságos fizetési lehetőséget biztosít.

Dacia, Honda és a többiek

Dacia, Honda és a többiek A legnépszerűbb import járművek toplistáján a román Dacia a bajnok Németországban. Bezzeg vadiúj Suzukit, Subarut és Mazdát alig látni Rostocktól Regensburgig és Brémától Berlinig az utakon. A „Made in/by Germany” márkák viadalában a Merci a legsikeresebb 2022 első felében.

2022 – fekete és szürke módi

2022 –  fekete és szürke módi Németországban, idén várhatóan mintegy 3 millió új gépkocsit vásárolnak majd a polgárok. A kétharmad részben céges autók zömét – így a kereskedők – fehér, fekete és szürke színben rendelik meg a vevők. A magáncélra kiszemelt négykerekűek palettája tarkább.

További írások a rovatban

Lap tetejére