RSS Feed

Kultmix

Piszkos Harry 90 éves lett!

Piszkos Harry 90 éves lett! Clint Eastwood 90 éves lett 1930 május 31.-én született San Franciscoban. Fura ezt leírni erről a különlegesen nagy művészről. Aki ír, rendez, szerepel, producerkedik és csak az Isten tudja, hogy még mit csinál. Nem nagyon van nála régebben szereplő, alkotó univerzálisabb alkotó Hollywoodban és máshol sem a Földön.

Augusztusra tolódik a Paloznaki Jazzpiknik

Augusztusra tolódik a Paloznaki Jazzpiknik Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amelyet idén új időpontban, augusztus 20-22. között rendeznek meg. A festői szépségű Balaton-felvidéken, augusztus 20-án, a Magyar Jazz Napját ünnepeli a Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben.

Miskolcon eltáncolják A helység kalapácsát

Miskolcon eltáncolják A helység kalapácsát A miskolci teátrum ezúttal is neves alkotók híres műveit hozza el a közönség számára a 2020-2021-es évadban. A színház művészeti vezetése különleges országos online sajtótájékoztatón ismertette a 197. évad bemutatóit.

A Metro ötven éve rögzítette az első magyar koncertlemezt

A Metro ötven éve rögzítette az első magyar koncertlemezt Fél évszázada készült el az első magyar koncertlemez, a Metro együttes Egy este a Metro Klubban... című korongja. A jubileum alkalmából Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel a lemez és a zenekar történetét az MTI-nek.

Egész hétvégén nyitva tart a szentendrei skanzen

Egész hétvégén nyitva tart a szentendrei skanzen A teljes pünkösdi hosszú hétvégén nyitva tart a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), amely kisebb kézműves vásárral és pünkösdi királyválasztó játékkal is készül az ünnepre.

Online évadzáró a Vörösmarty Színházban

Online évadzáró a Vörösmarty Színházban Ami félbetört, azt összeillesztjük - hangsúlyozta Szikora János igazgató a Vörösmarty Színház online évadzáróján május 28-án. A rendhagyó virtuális találkozón a társulat művészeti vezetése ismertette a 2020/21-es évad bemutatóit is: a nagyszínpadra Az ember tragédiája 2. mellett olyan sikerdarabok érkeznek mint a Boeing, Boeing, a Koccanás, a Fame, a Padlás és a Mágnás Miska.

Újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán

Újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán Megújított kiállítással júniustól újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán - tájékoztatta az MTI-t az emlékház vezetője csütörtökön.

Már épül a Magyar Zene Háza

Már épül a Magyar Zene Háza Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.

„BlackBirds singing Beatles”

„BlackBirds singing Beatles” A világ legjobb Beatles tribute zenekarai között jegyzik a magyar BlackBirds zenekart, s fel is léptek már Kanadától Hollandiáig a világ több táján. Természetesen többször játszottak Liverpoolban, többek között a Cavern klubban is. A 15 éves zenekar hamarosan az ezredik bulit nyomja le. Hoffmann György, a zenekar dobosa meséli, hogy az A38-as hajó a kedvencük, oda minden évben visszatérnek.

A budapestieknek szerenádozik a Fesztiválzenekar

A budapestieknek szerenádozik a Fesztiválzenekar Több mint 200 lakóházba látogatnak el a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi júniusban Budapesten. Ingyenes szerenáddal készülnek a fővárosiaknak, mert hisznek benne, hogy a járvány idején is szükség van zenére. Nyissák ki az ajtókat, ablakokat, és engedjék be otthonaikba az élő muzsikát!

Könyvkiadók pályázhatnak az E-Könyvtér programba

Könyvkiadók pályázhatnak az E-Könyvtér programba Könyvkiadók pályázhatnak kortárs szépirodalmi művek felajánlásával a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága(KMI) E-Könyvtér programjába.A KMI a kiadóktól eddig még kiadatlan, de komoly irodalmi értékkel bíró kortárs szépirodalmi művek felajánlását várja az ekonyvter@petofiugynokseg.hu címre.

Bocelli is elkapta

Bocelli is elkapta Március 10-én derült ki számára, hogy koronavírusos, most pedig már a vérplazmáját ajánlotta fel kutatási célokra Andrea Bocelli. Az énekes elmondta, hogy viszonylag könnyen átvészelte a betegséget, nem voltak súlyos tünetei, csak egy kis láza. Szintén megfertőződött a felesége és a két gyereke is, de nekik sem voltak súlyosak a tüneteik, csak 37,2-37,3 körüli lázuk.

Az alapító visszavásárolja a Cirque du Soleil-t

Az alapító visszavásárolja a Cirque du Soleil-t Nincs olyan művészeti ág, amely jól jött volna ki a koronavírus okozta járványból. Guy Laliberte, a világhírű Cirque du Soleil alapítója is segíteni próbál, azzal, hogy visszavásárolja a szórakoztatóipari vállalkozást.

„Nem úgy van most, mint volt régen”

„Nem úgy van most, mint volt régen” Nem is lehetne aktuálisabb sorral indítani ma egy éneket, mint hogy „Nem úgy van most, mint volt régen”. A népzenészek, népdalénekesek még jó ideig nem fognak tudni úgy muzsikálni, ahogy eddig, de a közös ének még így is, az otthonokból is, szívbe markolóan szól. A megszületett videó egyben arra is emlékeztet, hogy hiába választanak el falak, határok, múltunk és néphagyományunk közös.

További írások a rovatban

Lap tetejére