RSS Feed

Kultmix

Exkluzív koncerttel készül az orosz zongorista

Exkluzív koncerttel készül az orosz zongorista A kivételes tehetségű Gyenyisz Macujev ezúttal nem a klasszikus zenei repertoárjának darabjait hozza el a magyar közönségnek. A bámulatos teherbírású orosz zongorista inkább megvillantja a könnyedebb oldalát: barátaival közösen egy kifejezetten a Müpa nézőinek szánt, exkluzív jazzkoncerttel lepi meg a rajongóit.

Palkovics megvédi a Fudant

Palkovics megvédi a Fudant A Fudan Egyetem a nagyágyúk közé tartozik, Kína három legjobb intézménye között van, erről beszélt Palkovics László a Hír Tv-nek. A projekt felelőse azt mondta, a Fudan Egyetem két éve Magyarországon van, a Corvinus Egyetemmel van közös programja és egy bejegyzett egyetemi képzést folytató intézmény.

A szépség mindenek felett

A szépség mindenek felett Április 22-től egy hónapon keresztül látható Letizia Battaglia fotókiállítása az Olasz Kultúrintézet Xénia Galériájában. A Budapest FotóFesztivál keretében a világhírű palermói fotóriporter A szépség mindenekfölött című tárlata érkezik Budapestre.

Online Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban

Online Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban A Da Vinci Pizsamaparti, a szórakoztató tematikus élménytanulás képviselője hosszabb kényszerszünet után egyedülálló, élő online eseménnyel tér vissza a Magyar Nemzeti Múzeumba.

Aladdin, de most egy kicsit máshogy, mint amit megszoktunk

Aladdin, de most egy kicsit máshogy, mint amit megszoktunk Mi lett volna, ha nem Aladdin lesz a dzsinn gazdája? Április végén jelenik meg Liz Braswell: Disney - Sorsfordító történetek című könyve az: Egy új élmény, ami választ ad sok meseszerű kérdésre.

Tarr Béla: Nekem ne mondják meg

Tarr Béla: Nekem ne mondják meg „Kizárt dolog, hogy ma én bármilyen kitüntetést kapjak. (…) Tényleg teljesen mást gondolok a világról, mint azok, akik most hatalmon vannak” – jelentette ki Tarr Béla a Magyar Hang pénteken megjelenő interjújában.

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának Virtuózok című műsor 2018-as korcsoportnyertese és egyik nagy közönségkedvence, Balázs-Piri Soma egy mesterzongora büszke tulajdonosa lett. A komolyzenei tehetségkutató győztese a hangszert Plácido Domingo nagylelkű támogatásának, valamint a gondosan félretett nyereményének köszönheti. A fiatal zongorista a kivételes ajándékot rögtön fel is avatta szegedi otthonában.

Mick Jagger ünnepel

Mick Jagger ünnepel Mick Jagger(77) elnyűhetetlen, olyan, mint a 77 magyar népmese, soha nem lehet megunni! Megint publikált egy új számot,amit már meg lehet nézni és hallgatni youtube-on. Acíme: Easy Sleazy. Dave Grohl is szerepel a klipben.

Lógni ég és föld között!

Lógni ég és föld között! Ezt a fotót Alexa Köböl oldalán találtam a facebookon. Annyira megtetszett, mert van benne valami elementárisan könnyed és gyönyörű. A szabadság és a női szépség keveredve e a természet és a folyó harmóniájával.

Zeller The Son címmel forgat filmet

Zeller The Son címmel forgat filmet Hugh Jackman és Laura Dern is szerepel Az apa című filmjéért idén BAFTA-djjal elismert és Oscarra is jelölt Florian Zeller új filmjében, amelynek címe The Son (A fiú). A produkció társfinanszírozója a Film4, a nemzetközi forgalmazást a Cross City Films és az Embarkment Films végzi - írta meg csütörtökön a Variety.com.

Blahalouisiana és Ida Nielsen a Müpa Home műsorán

Blahalouisiana és Ida Nielsen a Müpa Home műsorán A következő hetekben a legnépszerűbb könnyűzenei és jazzkoncertek közül élhet át újra hármat a közönség: Tzumo Árpád zenekara, a Solati Music kifinomult előadását, a Blahalouisiana '70-es évekre hangszerelt dalait és a basszusgitár dán ikonja, Ida Nielsen dögös-zúzós estjét.

Bábelőadás egy kegyetlen kínzásról

Bábelőadás egy kegyetlen kínzásról Presser Gábor zenéjével és Háy János szövegével április 16-án tűzi online műsorára a Budapest Bábszínház az Apa lánya című előadást. A két felvonásos bábelőadás 16 éves kortól ajánlott.

Gyógyír a Capában

Gyógyír a Capában A Gyógyír című csoportos kiállítást a tavalyi évben nyitotta volna meg - a járványügyi korlátozásoknak megfelelően - a Capa Központ. A tárlatot azonban bizonytalan időre elhalasztották. Most virtuális formában mégis betekintést nyújtunk a kiállítás tartalmába.

Oscar-jelölt kisfilmmel érkezik a Friss Hús

Oscar-jelölt kisfilmmel érkezik a Friss Hús A 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált új időpontban, május 27. és június 2. között rendezik meg a Toldi moziban és további szabadtéri helyszíneken. Az egyhetes rendezvény idén rekordszámú, 27 nemzetközi filmet vetítenek majd.

További írások a rovatban

Lap tetejére