RSS Feed

Kultmix

December 7-én temetik Csűrös Karolát

December 7-én temetik Csűrös Karolát 2021. november 24-én, 85 éves korában hunyt el Csűrös Karola, Érdemes Művész, a Madách Színház színművésze. Búcsúztatása 2021. december 7-én 14.30 órakor lesz a Farkasréti Temető Makovecz ravatalozójában.

115 éve született Gárdonyi Zoltán

115 éve született Gárdonyi Zoltán A Fővárosi Levéltár igazgatójának fiaként Budapesten világra jött gyermek, Gárdonyi Zoltán korkedvezménnyel érettségizett, s 1923-ban lett Kodály Zoltán tanítványa. A magyar fővárosban megszerzett diplomájával zsebében Németországba költözött. A nemzetközi hírű tudós, komponista 80 esztendősen hunyt el Észak-Rajna-Vesztfáliában.

Presser nyilvános főpróbát tart

Presser nyilvános főpróbát tart Nyilvános főpróbát tart jövő tavaszi koncertjei előtt Presser Gábor. A zeneszerző, billentyűs, énekes 2022. március 12-én délután is várja a közönséget a Budapest Kongresszusi Központba.Presser Gábor eredetileg 2020. májusára Dalok régről és nemrégről címmel meghirdetett tripla fellépését a koronavírus-járvány miatt először idén májusra, majd 2022. március 12-13-ra halasztották.

Deep Purple-klasszikusok az A38 hajón

Deep Purple-klasszikusok az A38 hajón A legendás brit rockzenekar, a Deep Purple klasszikus dalait játssza el december 12-én az újbudai A38 hajón a Purpendicular zenekar, amelynek dobosa Ian Paice, a Deep Purple alapító tagja.

Beatles-könyv Egerben

Beatles-könyv Egerben Get Back címmel az eredeti angol kiadással egy időben magyarul is megjelent a Beatles együttes utoljára kiadott lemezének készítését megörökítő könyv, amelyet szombaton Egerben mutatnak be. Az azonos című, Peter Jackson rendező által jegyzett háromrészes dokumentumfilmhez kapcsolódó könyv a Helikon kiadó gondozásában jelent meg Magyarországon.

Cigánylélek-bemutató a Ráth György-villában

Cigánylélek-bemutató a Ráth György-villában December 2-án, 15.30-kor mutatják be Borzák Tibor író, újságíró Cigánylélek címmel megjelent legújabb könyvét, amely különleges bédekkerként kalauzolja olvasóját a cigány kultúrában.

Sissi: a ketrecéből kitört nő

Sissi: a ketrecéből kitört nő Bő 65 évvel a Romy Schneider főszereplésével készült klasszikus filmtrilógia után, ez a sorozat új megközelítéssel meséli el Erzsébet magyar királyné ikonikus történetét – az alkotók, bemutatva, hogyan tudott kitörni ketrecéből. A hatrészes, érzelmekkel túlfűtött Sissi című sorozat 2021. december 26-án dupla résszel debütál a reklámmentes Epic Drama sorozatcsatorna műsorán

Cage eljátssza Drakulát

Cage eljátssza Drakulát Nicolas Cage alakítja Drakulát a Universal stúdió Renfield című filmjében, amelynek címszerepét Nicholas Hoult kapta. A Chris McKay rendezésében készülő szörnyfilm producerei között van a rendezőn kívül Robert Kirkman, David Alpert, Bryan Furst és Sean Furst, McKay produkciós társa, Samantha Nisenboim pedig executive producerként dolgozik majd a The Hollywood Reporter cikke szerint.

A Sziámi együttes 25 év után ismét színpadra lép

A Sziámi együttes 25 év után ismét színpadra lép Huszonöt év után ismét színpadra lép a Sziámi együttes, amely december 4-én a fővárosi A38 hajón a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertje keretében fog játszani.

Nyolc éve színpadon a Nyolc nő

Nyolc éve színpadon a Nyolc nő December 16-án ünneplik a Nyolc nő című produkció bemutatójának nyolcadik évfordulóját a Játékszínben. Bánsági Ildikó októberben debütált a darabban Hernádi Judit, Lévay Viktória, Erdélyi Timea, Dobó Kata, Pásztor Erzsi, Zsurzs Kati és Horváth Lili partnereként.

The Harmonies - A legjobb zenekar

The Harmonies - A legjobb zenekar Új kedvencem van az X-faktorban, The Harmonies. Mind vizuálisan, mind hangilag annyira jók, hogy konkrétan azért drukkoltam, hogy minél tovább tartson a dal! Mázli, hogy véletlenül ennyire passzol a három lány hangja, habár Csobot Adél kifejtette, hogy nem hisz a véletlenekben, és egyetértek ebben vele.

Vitray Tamás elköszönt

Vitray Tamás elköszönt Vitray Tamás(90) elköszönt, nem akar többet kamera elé állni. Ezt Friderikusz Sándor Podcastjában jelentette be. Szép volt, jó volt elég volt. Egyébként a híres tévés először 1958-ban szerepelt a tévében. Ahogy mondta a műsorban neki 60 évig mindig szerencséje volt, és igazából csak Szepesi Györgyöt érezte ellenfélnek, illetve őt akarta legyőzni.

Itt a Sprawl-trilógia, a cyberpunk bibliája

Itt a Sprawl-trilógia, a cyberpunk bibliája Új fordításban jelent meg William Gibson Sprawl-trilógiájának három kötete. Kultikus trilógiáról van szó, mely érthetővé teszi az elmúlt évtized fellángoló cyberpunk hullámát. Egy trilógia, melynek jövőképeiből valóság lett. Egy trilógia, mely éppúgy működik társadalmi kortablóként, mint sci-fiként.

A Baltazár Színház négy kisfilmje

A Baltazár Színház négy kisfilmje A Baltazár Színház a négy kisfilmet advent négy vasárnapján teszi közzé, és bízik benne, hogy általuk tartalmasabbá, reménytelibbé válik majd az ünnepre való várakozás.

További írások a rovatban

Lap tetejére