RSS Feed

Kultmix

Hatalmas faszobrok az erdőben!

 Hatalmas faszobrok az erdőben! Különleges attrakció várja azokat a szerencséseket, akik egy Koppenhága közeli erdőbe kirándulnak. (mymodernmet.com) Thomas Dambo dán szobrászművész újrahasznosított anyagokból készült hatalmas fa szobraival találkozhatnak az erdő különböző pontján.

Tizenöt városban rendezik meg a Mozinet Filmnapokat

Tizenöt városban rendezik meg a Mozinet Filmnapokat Október 22. és 25. között rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat Budapesten és 14 városban.

A hullám

A hullám A hullám (2008) német film. Megtörtént eset alapján készült, talán azért lett ilyen rémisztő, mert kezdem megtanulni, hogy a valóságnál néha nincs szörnyűbb! Az eredeti esemény 1967-ben történt valahol Kaliforniában, ezt helyezte át Németországba a forgatókönyvíró, rendező Dennis Gansel és alkotótársai

Személyes háború

Személyes háború Személyes háború (2018) angol-amerikai film. Ez egy életrajzi mozi Marie Colvin/Rosamund Pike egy haditudósító volt aki Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria háborús övezetből tudósított. Szó szerint függő volt, és durván rémálmai voltak az általa megélt életveszélyes helyzetektől.

Hungarikum lett a Magyar népmesék rajzfilmsorozat

Hungarikum lett a Magyar népmesék rajzfilmsorozat Hungarikummá nyilvánította a Magyar népmesék rajzfilmsorozatot a Hungarikum Bizottság - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel csütörtökön.

Átdolgozott kiadással jön az Guinness Rekordok 2021

Átdolgozott kiadással jön az Guinness Rekordok 2021 Craig Glenday főszerkesztésében megjelent a Guinness World Records 2021. A Guinness Rekordok könyve teljesen átdolgozott és frissített 2021-es kiadásában, a legújabb hihetetlen rekordokról lehet olvasni.

Kulka János új filmjében is sztrókot kap

Kulka János új filmjében is sztrókot kap Fazakas Péter rendezésében már negyedik hete folyik az új magyar nagyjátékfilm, A játszma forgatása. A játszma a kilenc éve bemutatott A vizsga folytatása, amelyben az első rész ikonikus karaktereit játszó színészek mind visszatérnek.

Sámánokra is adott pénzt

Sámánokra is adott pénzt Streaming-szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra készülő produkciók támogatásáról döntött a Nemzeti Filmintézet: 7 tévéfilm és 8 kisjátékfilm gyártása, valamint 3 tévéfilm és 19 sorozat fejlesztése kezdődhet.A szervezet közleménye szerint a tévéfilmes pályázatra 104 szinopszis érkezett.

Ronnie Wood - Isten tenyerén

Ronnie Wood - Isten tenyerén Október 22-től érkezik országszerte a mozikba Mike Figgis zenés dokumentumfilmje, amely meghitt portrét állít a Rolling Stones legendás gitárosa, Ronnie Wood előtt, mint zenész, művész és örök túlélő.

Színházi Affér: magyar népmesékből fantasy

A magyar népmesékben rejlő, ma is érvényes bölcsességet keresi az Affér Színház a készülő, felnőtteknek szóló fantasy előadásában. A Magyar népmesékből című fantasy – közösségi finanszírozásból készül.

Kováts Adél átvezet egy kapcsolaton

Kováts Adél átvezet egy kapcsolaton Kováts Adél főszereplésével Háy János Egy férfi című novelláját felhasználva Grosan Cristina rendezésében készített kisfilmet az október 15-18. között megrendezésre kerülő Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár.

A Sarlatán pályázik Oscarra

A Sarlatán pályázik Oscarra Agnieszka Holland lengyel rendező Sarlatán című, Csehországban forgatott játékfilmjét nevezi be a Cseh Film- és Televíziós Akadémia (CFTA) az Oscar-díj legjobb külföldi filmek versenyébe - közölte Silvie Marková, a CFTA képviselője kedden a cseh hírügynökséggel.

Az Éden is versenyez a szolnoki filmfesztiválon

Az Éden is versenyez a szolnoki filmfesztiválon Az Éden című film nyitotta meg az október 18-ig tartó Alexandre Trauner Art/Film Fesztivált Szolnokon. Idén tíz produkció került a fesztivál nagyjátékfilmes versenyébe, ahol több filmet első alkalommal láthat a magyar a közönség.

Gitárfesztivál megnyitója a Cervantes Intézetben

Gitárfesztivál megnyitója a Cervantes Intézetben A Szeged IGF a legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáresemény Magyarországon. Az eseménysorozat idei megnyitójára október 16-án a Cervantes Intézetben kerül sor két kiváló fiatal gitáros, Daniel Montes és Przemyslaw Religa ingyenes koncertjével.

További írások a rovatban

Lap tetejére