RSS Feed

Kultmix

Patti Smith október 13-án a Müpában

Patti Smith október 13-án a Müpában Patti Smith-koncert lesz október 13-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben az első ízben megszervezett Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében. A punk keresztanyjaként is emlegetett legendás amerikai előadó első magyarországi koncertjét 1998-ban adta a Sziget fesztiválon.

Az évtized színháztörténeti vállalkozása

Az évtized színháztörténeti vállalkozása Talán a Társulat sem hitte el egészen, hogy szeptember 25-én este 6 órakor fellibben a függöny, és végre a nagyközönség is láthatja a mostanra #négyíró #négyrendező #egytársulat jelzőkkel futó monumentális művet, Az ember tragédiája 2.0-át. Hosszú volt az út idáig, tele akadályokkal, buktatókkal, de a fehérvári színház bebizonyította, nem ismer lehetetlent.

Magyar-bhutáni dokumentumfilm készül

Magyar-bhutáni dokumentumfilm készül Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai magyar-bhutáni koprodukcióban forgat road movie dokumentumfilmet Bruttó Nemzeti Boldogság címmel. A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 75 millió forint támogatást szavazott meg a Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai rendezőpáros új dokumentumfilmjének gyártására.

Intrikákkal átszőtt Händel-opera a Müpában

Intrikákkal átszőtt Händel-opera a Müpában Napjaink egyik legjelentősebb historikus zenei karmestere, William Christie és az általa alapított Les Arts Florissants együttes szeptember 28-án egy sziporkázóan szellemes Händel-operával érkezik a Müpába.

A negyvenedik évadot zárta a Kőszegi Várszínház

A negyvenedik évadot zárta a Kőszegi Várszínház A jubileumi szezonban 31 színházi előadást játszottak három hónap alatt. Főként teltházakkal. Voltak délelőtti gyerekelőadások, persze főként felnőtt, esti produkciók, köztük kamaradarabok, nagyszínháziak, zenés és prózai művek egyaránt. Négy premiert tartottak.

Megkezdődtek a Hadik forgatási munkái

Megkezdődtek a Hadik forgatási munkái Megkezdődtek a Hadik, a leghuszárabb huszár című kalandfilm forgatási munkái, a nagyjátékfilmet a tervek szerint január 12-ig forgatják az ország különböző pontjain, a felvételeket Mohácson kezdik és a Vajdahunyad várában zárják majd - tudatták a film készítői hétfőn az MTI-vel.

Idén újra megrendezik az Országos Könyvtári Napokat

Idén újra megrendezik az Országos Könyvtári Napokat Október 4-10-e között rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat. Országszerte több száz település művelődési, kulturális intézményei több ezer programmal várják valamennyi generációt.

A klasszikus zene uralja a 20 éves Liszt Fesztivált

A klasszikus zene uralja a 20 éves Liszt Fesztivált A Gödöllői Királyi Kastély tökéletes helyszín egy olyan sokszínű komolyzenei eseményhez, mint a Liszt Fesztivál, ráadásul októberben ünnepeljük a világhírű hazai zeneszerző, Liszt Ferenc születésnapját is.

Mesteremberek a Katonában

Mesteremberek a Katonában Október 4-én mutatja be a Katona József Színház Line Knutzon dán drámaíró Mesteremberek című vígjátékát. A főbb szerepekben Ónodi Eszter, Kocsis Gergely, Pelsőczy Réka, Rajkai Zoltán és Keresztes Tamás látható, az előadást Máté Gábor rendezi.

Vitáris Iván Póka Egonra emlékezett

Vitáris Iván Póka Egonra emlékezett A Petőfi Rádió zenei portréműsorának, az Egy gondolatnak Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere volt a vendége. A szerkesztő-műsorvezető Koltay Anna egy szomorú eseményt is felidézett az adásban. Póka Egon Máté Péter-díjas basszusgitáros, zeneszerző, a budapesti Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskola alapítója és volt igazgatója a műsor előtti napokban hunyt el

Démonok és varázslények uralják a pszichológusnő új regényét

Démonok és varázslények uralják a pszichológusnő új regényét Szilágyi Heléna még egyetemista volt, amikor elkezdte írni most megjelent regényét. A pszichológusként dolgozó nő egy olyan fantasy-t akart írni, ami már az emberek utáni életet mutatja be. Így született meg a Diabolika, ami szeptembertől kapható a könyvesboltokban.

Meghalt Baksa-Soós János

Meghalt Baksa-Soós János Hosszas betegséget követően szombaton meghalt Baksa-Soós János választott nevén Január Herceg Tova ICY képzőművész, performer, a Kex együttes egykori énekese – közölte a család a Magyar Naranccsal.

Ingyenesen elérhető a magyar alkotópáros díjnyertes filmje

Ingyenesen elérhető a magyar alkotópáros díjnyertes filmje Már Magyarországon is látható Goztola Kristina és Halmi Péter A nyaklánc (Le Collier) című alkotása, mely a tavalyi évben több díjat is elnyert Indiában, Svédországban és Los Angelesben.

Elárverezik Frida Kahlo önarcképét

Elárverezik Frida Kahlo önarcképét Elárverezik Frida Kahlo önarcképét, 9 milliárd forintnyi összegre számítanak. Az 1949-es Diego és én című kép a legdrágább latin-amerikai műalkotás lehet. Az jelenelgi rekordot éppen Diego Rivera egyik képe állította fel.

További írások a rovatban

Lap tetejére