RSS Feed

Kultmix

Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje

Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje A Müpa egyik missziója a fiatal zenei tehetségek támogatása, amely a mostani pandémiás helyzetben talán még kiemeltebb szerepet kap, mint egyébként. A Jazz Showcase a hazai jazz-zenekarok számára évek óta az egyik legfontosabb fellépési lehetőség, ahol megmutathatják magukat a szélesebb közönség előtt.

A Bridgerton család könyvben is

A Bridgerton család könyvben is Január 19-én jelent meg Julia Quinn: A herceg és én című könyve, amely a Netflix új sikersorozatának a Bridgerton családnak is az alapját adta.

Májusban nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház

Májusban nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház A Margitszigeti Szabadtéri Színház májustól szeptemberig tartó programnaptárában az idén az eddigieknél is gazdagabb kínálattal találkozhatnak az érdeklődők. Lesz opera, musical, balett, valamint a klasszikus és rendhagyó koncertek sem maradnak el.

Holokauszt emlékestek a képernyőn

Holokauszt emlékestek a képernyőn Az informatív történelmi csatorna a közelgő holokauszt emléknap (január 27.) alkalmából három vasárnap esti, illetve egy teljes napi műsoridejét a témakörnek szenteli. A zsidóság történetét bemutató dokumentumsorozata mellett két kiemelt, eddig még nem látott műsorral is készül.

Indiai filmfesztiválon debütál a Hasadék

Indiai filmfesztiválon debütál a Hasadék Az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében lesz Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének világpremierje Indiában. Az A-kategóriásként elismert indiai filmfesztivált a koronavírus járvány miatt a szokásos novemberi időpont helyett ezúttal január 16-24. között rendezik meg.

Sir Spencer utolsó karácsonya

Sir Spencer utolsó karácsonya Chaplin 76 esztendővel a második világháború befejeződése után is népszerű. Sokan a berlini Führert fergetegesen kigúnyoló, 1940-ben bemutatott The Great Dictator-t tartják a mester egyik legjelentősebb, legmerészebb művének. Akad még több is! Januári időutazás!

Álnéven írt új regényt J. K. Rowling

Álnéven írt új regényt J. K. Rowling A napokban jelent meg Robert Galbraith: A selyemhernyó című regénye. Így elsőre talán nem is olyan érdekes, de Robert Galbraith nem más, mint J. K. Rowling, a Harry Potter-sorozat szerzőjének írói álneve.A selyemhernyó letehetetlen, fordulatokkal teli kriminek ígérkezik, a Cormoran Strike-ról és eltökélt, fiatal titkárnőjéről, Robin Ellacottról szóló sorozat második köteteként

Bruce Springsteen és a Foo Fighters Biden beiktatásán

 Bruce Springsteen és a Foo Fighters Biden beiktatásán Bruce Springsteen, a Foo Fighters és John Legend is csatlakozott a Joe Biden és Kamala Harris január 20-i beiktatásán fellépő popsztárokhoz, tudta meg a New York Times. Az eseményre egy sor egyéb híresség is bejelentkezett, ott lesz Eva Longoria és Kerry Washington is, fellép Jennifer Lopez, Justin Timberlake, Jon Bon Jovi és Demi Lovato, a házigazda pedig Tom Hanks lesz.

Kásler, a producer

Kásler, a producer Újabb mérföldkőhöz érkezett a készülő Hunyadi-film. Robert Lantossal, Bán Jánossal és Krskó Tiborral áttekintettük az eddigi munkát és a produkció előtt álló feladatokat– osztotta meg Facebookon Kásler Miklós miniszter, filmproduceri szerepkörben mutatkozva.

Mága újévi koncertje a Duna Televízióban

Mága újévi koncertje a Duna Televízióban Online közvetítéssel köszöntötte az új esztendőt hagyománnyá vált Budapesti Újévi Koncertjével Mága Zoltán 2021. január 1-jén. A 2020-as esztendő nehéz kihívások elé állított mindenkit. A Prima Primissima-díjas hegedűművész mégis igent mondott arra, hogy ebben a megváltozott helyzetben, online közvetítéssel valósítsa meg Európa egyik legnagyobb újévi koncertjét.

Halle Berry és Martin Luther King!

Halle Berry és Martin Luther King! Halle Berry (54) amerikai Oscar-díjas színésznő megosztott facebookján egy Martin Luther King idézetet. Szabad fordításban nagyjából ezt jelenti:” Nekünk olyan vezetőkre van szükségünk, akik nem a pénz szerelmesei, hanem az igazságé. Nem a nyilvánosság szerelmesei, hanem az emberiességé!”

Emma Thompson a Matilda-musicalben

Emma Thompson a Matilda-musicalben Az Oscar-díjas Emma Thompson és Alisha Weir is szerepel a Roald Dahl Matilda, a kiskorú boszorkány című regénye nyomán a Netflix számára készülő musicalfilmben. A címszereplőt, Matildát a 11 éves Alisha Weir játssza.

Mick Fleetwood eladta a dalait

Mick Fleetwood eladta a dalait Mick Fleetwood eladta a Fleetwood Mac dalai után járó jogdíjak ráeső részére való jogosultságot a BMG zenei vállalatnak - írja a BBC News. A megállapodás a Fleetwood Mac csaknem 300 dalára, köztük a legnagyobb slágerekre - a Dreams, a The Chain és a Go Your Own Way - terjed ki, leszámítva a népszerűbb brit-amerikai rockzenekar első két albumának anyagát.

Spike Lee életműdíjat kapott

Spike Lee életműdíjat kapott Spike Lee kapta idén az Amerikai Cinematheque életműdíját a nonprofit szervezet virtuálisan megrendezett 34. díjátadó ceremóniáján. A variety.com beszámolója szerint a Malcolm X, Az 5 bajtárs és a Csuklyások: BlacKkKlansman rendezőjét köszöntő ceremónia házigazdája egy korábbi díjazott, Jodie Foster volt.

További írások a rovatban

Lap tetejére