RSS Feed

Kultmix

Az évad legjobb színésze: Nagy Péter

Az évad legjobb színésze: Nagy Péter A Vörösmarty Színház augusztus 3-án tartotta ünnepélyes évadnyitóját. A Nagyszínházban összegyűlt társulat jelenlétében vette át „Az évad legjobb színésze” díjat Nagy Péter. Kicsit félszegen nyilatkozott arról, hogy nem is tudja, megérdemelte-e.

Hogyan dolgozik egy színházi jelnyelvi tolmács?

Hogyan dolgozik egy színházi jelnyelvi tolmács? Ha befejeződik a dal, már nem szabad jelelni, ha a szereplő részeg, akkor azt úgy kell tolmácsolni is, s van, hogy új jeleket kell kitalálni – többek között ezt is megtudhattuk Vörös Zsolt jelnyelvi színházi tolmácstól, aki a 10. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon négy előadásban is tolmácsol.

Karantén után Vesztegzár a Grand Hotelban

Karantén után Vesztegzár a Grand Hotelban Rejtő Jenő zseniális szövegeit nehéz színpadi vagy filmes adaptációkban visszaadni. Mégis erre vállalkozik a Szép Ernő Színház, amely az egyik legismertebb Rejtő-regényt, a vérbeli krimi és a szerző utánozhatatlan humorának talán legjobb egyvelegét, a Vesztegzár a Grand Hotelben-t állítja színpadra Csillebércen, augusztus 26-án. A zenés darab zeneszerzője Barabás Árpád, rendezője Szinovál Gyula.

Indul a Román Sándor Táncakadémia

Indul a Román Sándor Táncakadémia A világhírű táncművész, koreográfus az ExperiDance Tánctársulat egykori alapítója, Román Sándor szeptember 7-től saját nevén folytatja 30 éves sikertörténetét.

Artmozik éjszakája 2020: a nagy cinefil kaland

Artmozik éjszakája 2020: a nagy cinefil kaland Egyetlen karszalag, 5 artmozi – rengeteg vetítés kora estétől másnap hajnalig! Bár az idei év számos kellemetlen meglepetést tartogatott a filmszínházaknak is, 2020-ban sem kell kihagynunk a nagy cinefil kalandot, vagyis a virrasztós mozizást.

Koncertek élőben a BFZ zenészeivel!

Koncertek élőben a BFZ zenészeivel! Bár az augusztus még nem az aktív koncertszezon hónapja, a Budapesti Fesztiválzenekar rendhagyó módon több nyári programmal is készül közönségének Budapesten és vidéken is. A karantén után a közönség élőben találkozhat az együttes tagjaival – akár a Balatonon vagy éppen a Dunakanyarban.

Később rendezik meg a 20. POSZT-ot

Később rendezik meg a 20. POSZT-ot A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése – hosszas és körültekintő mérlegelést követően – úgy döntöttek, hogy a júniusról szeptemberre tervezett 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják

A tizennégy karátos autó a Budapest Bárral

A tizennégy karátos autó a Budapest Bárral Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Legnépszerűbb műveinek egyike, A tizennégy karátos autó új előadása az idei budapesti nyár egyik szenzációját ígéri: Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül zseniális ponyvaparódia szövődik a Városmajorban.

Jön az Omega bélyeg

Jön az Omega bélyeg Klasszikus magyar rockzenekarokról készül a Magyar Posta új bélyegsorozata, az első bélyegen és a hozzá tartozó borítékon az Omega együttes slágere után a Gyöngyhajú lány illusztrációja látható.

A Disney Pluson debütál a Mulan

A Disney Pluson debütál a Mulan A mozik helyett a Disney Plus streamingszolgáltatáson debütál az Egyesült Államokban és még néhány másik országban a Mulan című film - jelentette be kedden a Disney, amely szeptember 4-től teszi hozzáférhetővé előfizetői számára emelt áron a filmet.

Neil Young nem enged Trumpnak

Neil Young nem enged Trumpnak Neil Young kanadai zenész szerzői jogsértésre hivatkozva nyújtott be keresetet kedden Donald Trump amerikai elnök kampánystábja ellen, két dalának, a Rockin' in the Free Worldnek és a Devil's Sidewalknak a jogosulatlan használatáért.

Időt nyernének a színművészetisek

Időt nyernének a színművészetisek Több forgatókönyv is felmerült a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói között az alapítványi kuratórium névsorának bejelentését követően. A legéletképesebb ötlet az ún. passziválás, azaz, hogy a hallgatók élnek azzal a jogukkal, hogy a képzés során kétszer fél évre felfüggeszthetik tanulmányaikat úgy, hogy megmarad a hallgatói jogviszonyuk, majd folytathatják a képzést.

Amerikai szépség - Több, mint egy mozi...

Amerikai szépség - Több, mint egy mozi... Amerikai szépség (1999) amerikai film. Szerintem kultfilm lett belőle. Lester Burnham/Kevin Spacey Oscar-díjat kapott a film főszerepének eljátszásáért 2000-ben. De a film kapott még 4 másik Oscart is.Ez a film egy kemény társadalmi kritika, görbe tükröt tart az álszent nyárspolgár és sznob világnak.

Magyar-vietnami romantikus film

Magyar-vietnami romantikus film Budapest, ahol a szerelem kezdődik című magyar-vietnami koprodukcióban készülő romantikus alkotás gyártására 298,9 millió forintos támogatást, a Polonia akció 1920 címmel készülő dokumentumfilm gyártására pedig 60 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-vel.

További írások a rovatban

Lap tetejére