RSS Feed

Kultmix

A muzsika hangja: Elhunyt Rosmarie Trapp

A muzsika hangja: Elhunyt Rosmarie Trapp Elhunyt Rosmarie Trapp, akinek családjáról A muzsika hangja című klasszikus musical készült. A muzsika hangja című musical Maria von Trapp 1949-ben megjelent könyve nyomán készült.

Elhunyt Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző

Elhunyt Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző Elhunyt Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája. A 79 éves zeneszerző halálát Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök jelentette be.

Ingyenes családi nap a Fesztiválzenekarral

Ingyenes családi nap a Fesztiválzenekarral Ismét ingyenes családi napot rendez a Fesztiválzenekar május 28-án az Aquincumi Múzeumban, óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal. A népszerű Kakaókoncert és Zenevár mellett a BFZ Felfedező zenei oktatóhonlap szereplője, Sodró Eliza is játszik majd a gyerekekkel.

Mit rejt Tutanhamon maszkja?

Mit rejt Tutanhamon maszkja? a hazai mozikba a Pannonia Entertainment forgalmazásában A művészet templomai sorozat legújabb tagja, a Tutanhamon: A legújabb kiállítás.Látványos, rendhagyó dokumentumfilm az „Aranyifjú" fáraó sírja feltárásának 100. évfordulója alkalmából.

Ki ez a hülye, aki rajong a színészekért?

Ki ez a hülye, aki rajong a színészekért? Gyakran kérdezte ezt magától Gálvölgyi János ,akinek Hivatásos rajongó - Történetek színházról, pályatársakról címmel jelenik meg közöskönyve Kövesdi Péter újságíróval.A kötetet június elsején, 19 órától mutatják be a Marczibányi Téri Művelődési Központban a színművész és könyvbéli beszélgetőtársa részvételével. Az este moderátora Fesztbaum Béla, színművész.

Űrutazásra a pécsi m21 Galéria

 Űrutazásra a pécsi m21 Galéria Május végén mintegy 450 millió forint értékű, 65 művész 250 műalkotását felvonultató kiállítás nyílik a pécsi Zsolnay Negyedben, az m21 Galériában AZ ŰR alternatív kozmoszok címmel. A többek között Victor Vasarely, Kondor Béla, Ország Lili, Révész László László munkáit bemutató lenyűgöző tárlat az emberiség világűrhöz fűződő viszonyát állítja a középpontba.

Lady Gaga turnézik

Lady Gaga turnézik Lady Gaga(36) Oscar, Golden Globe, Grammy-díjas olasz származású amerikai énekes, színésznő világkörüli turnéra indul. A turné címe: The Chromatica Ball. Hatalmas stadionokban fogja megőrjíteni a közönséget július 17-szeptember 17 között.

Man Ray fotója

Man Ray fotója Man Ray egyik fotója lett a világ legdrágább fotográfiája.Az Ingres hegedűje c. fotó 4,8 milliárd forintért kelt el, a Christie’s aukciósház közreműködésével. Az 1924-ben készült eredeti fotó Rosalind Gersten Jacobs és Melvin Jacobs tulajdonában állt. Még a szüleik kapták személyesen az alkotótól Man Raytől 1962-ben.

Petőfiként éli fél életét a magyar színész

Petőfiként éli fél életét a magyar színész Petőfi Sándor versével jelentkezett a színművészetire, most pedig már több száz költeményét szavalja, tanulmányozza, sőt műbajuszt ragaszt, felveszi a bocskai öltönyt és a fehér inget, hogy úgy nézzen ki, mint a nemzeti hősünk. Bánföldi Szilárd, a nyárlőrinci születésű színművész lassan fél életét a költő bőrébe bújva éli.

Véget ért a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Véget ért a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál Megújult koncepcióval és arculattal, mintegy 170 eseményből álló programsorozat várta a városlakókat közel 100 helyszínen Budafoktól Rákospalotáig, a Római-parttól Józsefvárosig.

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden Május 24-én kezdődik az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító idei szegedi nemzetközi filmfesztivál, amely fődíját idén Grunwalsky Ferenc kapja - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Három díjat nyert a Külön Falka Olaszországban

Három díjat nyert a Külön Falka Olaszországban A fődíjat, a közönségdíjat és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte Kis Hajni első mozifilmjével, a magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön Falka című alkotással a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon, az olaszországi Sestri Levantéban.

Damsel: minden nő egy védtelen cica

Damsel: minden nő egy védtelen cica Május 26-tól a hazai filmszínházak is bemutatják a független amerikai produkciót, a Damselt, a Pannonia Entertainment forgalmazásában. A játékfilm világpremierje a 2018-as Sundance, az európai premierje a berlini filmfesztiválon volt.

Lady Gaga - Hold My Hand

Lady Gaga - Hold My Hand Őrületes új számmal rukkolt elő Lady Gaga, nem szégyellem, amikor először hallottam a rádióban majdnem elsírtam magam. Elképesztő ereje van és ráadásul fantasztikus klipet is csináltak hozzá. Hold My Hand a címe és az új Top Gun:Maverick c. filmben lesz majd hallható.

További írások a rovatban

Lap tetejére