RSS Feed

Kultmix

Dés: Dalok egy zongorával

Dés: Dalok egy zongorával A zeneszerzői alkotás meghitt folyamatába pillanthatunk be Dés László egyzongorás estjén Zsámbékon június 27-én este a Zichy-kastély szabadtéri színpadán.

Bradbury-sláger a Radnóti Színházban

Bradbury-sláger a Radnóti Színházban A Radnóti Színház a Radnóti Tesla Labor udvarán tartotta meg évadzáró társulati ülését. Végre közel teljes létszámban, együtt búcsúztatták el ezt a mostoha évadot. A tervezett hat bemutatóból csak kettőt tudtak megtartani, a Csapodárok és a Gina előadásokat. Jövőre mutatják be Ray Bradbury 451 Fahrenheitjét.

Andee egyre jobb

Andee egyre jobb Tóth Andi/Andee(22) színésznő/énekesnő valamire nagyon ráérzett. Az egyik utolsó számában: Néztek című dalban. Azt hiszem ennél nem tudott volna aktuálisabb lenni. Nem lehet nem észrevenni, hogy a fiatal magyar énekesnő egyrészt imád provokálni, nyersen visszaszólni az őt durván betámadó kommentelőknek.

Peruban is díjazták a Spirált

Peruban is díjazták a Spirált Felméri Cecília lélektani krimije, a Spirál nyerte el a legjobb film díját a közép- és kelet európai alkotásokat felvonultató 12. Al Este fesztiválon Peruban a hétvégén - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

A postás mindig kétszer

A postás mindig kétszer Újra megnéztem a Postás mindig kétszer csenget című klasszikus amerikai filmet. 1981-ben készült Bob Rafelson rendezte és a két felejthetetlen főszereplő Jessica Lange és Jack Nicholson volt. De olyan mellékszereplő is volt a filmben, mint a zseniális Anjelica Huston.

A Producerek musical Miskolcon

A Producerek musical Miskolcon A Broadway világát szarkasztikus humorral és öniróniával ábrázoló darab bemutatásának évében minden idők legtöbb Tony-díját kapta: tizenkettőt a lehetséges tizenötből, és azóta is fergeteges sikerrel játsszák a világ zenés színpadain. Most a Miskolci Nemzeti Színházban látható a díjnyertes sikerelőadás Béres Attila rendezésében.

Két új taggal bővül a Katona társulata

Két új taggal bővül a Katona társulata 2021 őszétől Tóth Zsófia és Lengyel Benjamin csatlakozik a Katona József Színházhoz. Mindketten Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályában diplomáznak júliusban a Freeszfe Egyesület keretein belül, a Salzburgi Mozarteumban.

Kern és Hernádi válása a Városmajori színpadon

Kern és Hernádi válása a Városmajori színpadon Az Orlai Produkciós Iroda a Városmajori Szabadtéri Színház színpadán mutatta be a Válaszfalak című előadását, Kern András és Hernádi Judit főszereplésével.

Minden gyereknek ismernie kell a világ színességét

Minden gyereknek ismernie kell a világ színességét Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dínó mutatja be a magyar gyerekek és szüleik számára a 12 távoli országban élő gyerekek hétköznapjait. Míg a két mesehős újabb kalandokért járja a világot, addig idehaza számos híresség ült egy asztalhoz, hogy beszélgessenek a mesék szerepéről.

Három napon át a zenéé a főszerep Paloznakon

Három napon át a zenéé a főszerep Paloznakon Július 29-én a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével veszi kezdetét a 9. Paloznaki Jazzpiknik. A nemzetközi előadók mellett a magyar jazz élvonala is képviselteti magát július 29. és 31. között a 9. Paloznaki Jazzpikniken.

Indul a Kultursommer Bécsben

 Indul a Kultursommer Bécsben Július 3-án kezdődik és augusztus 15-ig tart Bécs nyári kulturális fesztiválsorozata, a Kultursommer. Kétezer művész városszerte több mint negyven helyszínen várja az érdeklődőket. Az ingyenes fesztivált a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekara nyitja meg a Városháza előtti téren.

Kosztümkiállítás a fehévárcsurgói Károlyi Kastélyban

Kosztümkiállítás a fehévárcsurgói Károlyi Kastélyban Különleges kiállítás nyílt meg Fehérvárcsurgón a Károlyi Kastélyban. Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a szemek, hanem a Vörösmarty Színház jelmezeiben is. Június 26-án pedig 11 órától színházunk jelmez- és kelléktár vezetője tart izgalmas tárlatvezetést.

Boleyn Anna: letartóztatás, tárgyalás, kivégzés

Boleyn Anna: letartóztatás, tárgyalás, kivégzés Boleyn Anna számos kérdést hagyott maga után: vajon valóban házasságtörő volt, vagy inkább királya unt rá? Megalapozott vádak alapján ítélték-e el, vagy csak VIII. Henrik főtanácsosának koholmányait olvasták a fejére? Valóban családi viszályok övezték életét?

Tizenhat produkcióval készül a Csokonai Színház

Tizenhat produkcióval készül a Csokonai Színház Tizenhat produkcióval készül a Csokonai Színház a 2021/22-es évadra. Ezek közül öt már elkészült, egy produkció, az Óz, a csodák csodája bemutatója pedig a nyári szezonban, augusztusban lesz.

További írások a rovatban

Lap tetejére