RSS Feed

Kultmix

Az Arénában koncertezik a 100 Tagú Cigányzenekar

Az Arénában koncertezik a 100 Tagú Cigányzenekar 2023. január 15-én a Papp László Budapest Sportarénában ad ünnepi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar. A világhírű zenészeket Lendvai Csócsi József főprímás fogja össze. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.

Ukrán győzelem a Zukor fesztiválon

Ukrán győzelem a Zukor fesztiválon Ukrán film győzelmével ért véget az Adolph Zukor-filmfesztivál: a háromnapos rendezvényt először rendezték meg Mátészalkán, ahol Zukor Adolf az iskoláit végezte. Ez a világon az egyedüli fesztivál, amely a Paramount Pictures alapítójának nevét viseli.

Megfenyegették J.K. Rowlingot

Megfenyegették J.K. Rowlingot A Salman Rushdie elleni támadást számosan elítélték a világon, köztük JK Rowling brit írónő is a Twitteren. Ő azt írta: sokkolta a tragédia, de reméli, Rushdie felépül. Erre kapott egyebek között egy olyan reakciót Pakisztánból, miszerint "Ne aggódj, te leszel a következő!". A brit rendőrség vizsgálja az ügyet.

Salman Rushdie gyógyul

Salman Rushdie gyógyul Sokáig fog tartani a felépülés, mert támadásból származó sérülések súlyosak, de elindult a gyógyulás után Salman Rushdie - mondta az író ügynöke

Fligeauf Gergely ment és álmodott

Fligeauf Gergely ment és álmodott Mentem,álmodtam címmel jelent meg Fliegauf Gergely első könyve, amely egyszerre szól a felhőtlen boldogságról, az eltemetett emlékekről, a Földgolyó felfúvódásáról, a halál előtti pillanatról, amikor már minden mindegy.

Dokfilm az Északi Mona Lisáról

Dokfilm az Északi Mona Lisáról A Pannonia Entertainment ismét bemutatja az Exhibition on Screen: Leány gyöngy fülbevalóval és más kincsek Hollandiából című kultúrtörténeti dokumentumfilmjét. Egy máig remekműnek tartott festményt és egy izgalmas háttértörténet ismerhetünk meg, melyet kezdettől fogva nagy vászonra álmodtak! Ez nevezik az Északi Mona Lisának.

Depp XV. Lajos királyként tér vissza

Depp XV. Lajos királyként tér vissza Ez a színész első filmszerepe, mióta megnyerte az Amber Heard elleni rágalmazási pert. Johnny Depp alakítja majd az uralkodót abban a francia romantikus drámában, amelyet XV. Lajos király utolsó szeretője, Jeanne du Barry élete ihletett.

Cseh Tamás emléknap Bakonybélben

Cseh Tamás emléknap Bakonybélben Cseh Tamásra emlékeznek szombaton Bakonybélben: az egész napos program során koncerteket hallhat a közönség, felcsendülnek korábban soha nem hallott Cseh Tamás dalok is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a 13 éve elhunyt zenész-énekes emlékére az Énekmondók emlékezete című programot.

Dua Lipa a Szigeten

Dua Lipa a Szigeten A koszovói-albán származású brit énekesnő zárta a nagyszínpad programját a Sziget első napján, ami méltó befejezés volt, mivel a fesztiválozók már két éve várnak egy olyan szuperprodukcióra, amibe csak nehezen lehet belekötni. Hát, most megkaptuk.

Alec Baldwin is Budapestre készül

Alec Baldwin is Budapestre készül Alec Baldwin egy Chief Of Station című kémfilmben kapott főszerepet, mely Európában játszódik majd, és még idén elkezdik forgatni Budapesten, írja a Deadline. Baldwin partnere Olga Kurylenko, az ukrán modell és színésznő lesz.

Balaton RETROspektív tárlatvezetés

Balaton RETROspektív tárlatvezetés ugusztus 14-én Glázer Tamás, a népszerű Tóretró Blog weboldal szerzője könnyed és élvezetes stílusban kalauzolja végig a közönséget a Balaton RETROspektív című kiállítás emblematikus tárgyai mögött meghúzódó, eddig ismeretlen történeteken.

Neil Young új koncertalbumot ad ki

Neil Young új koncertalbumot ad ki A ’Noise & Flowers’ egy kilenchelyszínes turnét dokumentál, amely mindössze két héttel azután kezdődött, hogy Young örök barátja és egyben több mint 50 éven át a menedzsere, Elliot Roberts elhunyt.

Egy osztályközösség intimitása

Egy osztályközösség intimitása A jövő filmcsillagai mutatkoznak be az idei év nyári, romantikus filmsikerében. Az Együtt kezdtük drámai jeleneteiben kivételes tehetségükről tesznek tanúbizonyságot az új generáció színészei. Kik ők, és mit lehet tudni róluk?

Van Ország Lili film

Van Ország Lili film A huszadik század egyik legfontosabb magyar képzőművésze, Ország Lili 1926. augusztus 8-án született. Pályája az 1950-es évek szellemi szabadságot nélkülöző korszakában indult. A nehéz körülmények között alkotó művész az Állami Bábszínházban talált menedékre, ahol kezdetben díszletfestőként, majd 1960-tól haláláig díszlet- és jelmeztervezőként, a festőműhely vezetőjeként dolgozott.

További írások a rovatban

Lap tetejére