RSS Feed

Kultmix

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.

A virtuális térbe költözött a Kazinczy Múzeum

A virtuális térbe költözött a Kazinczy Múzeum A virtuális térbe költözött a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum - közölte az MTI-vel az intézmény kedden. a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi intézménye ideiglenesen zárva van, de a veszélyhelyzet idején weboldalán és az online közösségi terében továbbra is elérhető.

Huszonhat fiatal nyert állami zenei ösztöndíjat

Huszonhat fiatal nyert állami zenei ösztöndíjat Három állami zenei ösztöndíj biztosít szakmai előrelépési lehetőséget a pályakezdő művészek számára. A rendszeres pénzbeli támogatáson és a fellépési lehetőségeken túl az ösztöndíjak segítik a tehetséges fiatalokat pályájuk elindításában. A szakmai kuratóriumi döntések után 2020-ban 26 fiatal tehetség érdemelt ki állami elismerést zenei területen.

Háborús trash a karanténszínházban

Háborús trash a karanténszínházban A Független Színház Magyarország Ruždija Sejdovič és Jovan Nikolič klasszikusát a Kosovo mon Amour című színdarabot gondolta újra és mutatja be hat részes videó formájában. Az első részt 2020.március 27-én tették közzé, a megtekintések száma több mint 700 és napról napra növekszik. A karanténprodukció a háborús trash műfajában készült.

Meghalt koronavírusban Alan Merrill

Meghalt koronavírusban Alan Merrill A zenész 69 évesen halt meg New Yorkban vasárnap, miután elkapta a koronavírust, írja a Deadline. A hírt az énekes lánya, Laura Merrill erősítette meg a Facebookon, ahova vasárnap írta ki, hogy a koronavírus elvitte az édesapámat. Két percet kaptam arra, hogy elköszönjek tőle, mielőtt kizavartak. Békésnek tűnt, amikor távoztam, még reményt adott arra, hogy nem lesz belőle egy hír a CNN/Fox-on.

Kolozsvári hiánypótló kötet

Kolozsvári hiánypótló kötet A március elején befejeződött 70. Berlinale szakközönsége is haszonnal forgathatná az Erdélyi Múzeum-Egyesület gondozásában napvilágot látott könyvet, Lakatos Róbert Árpád hiánypótló munkáját. A (szóismétléses borító ellenére) bölcs, érdekes, Dokumentumfilmes hatások a játékfilmben című szép kötet Magyarországon is kapható.

Baltazár Színház: elmaradt az indiai fellépés

Baltazár Színház: elmaradt az indiai fellépés A Baltazár Színház egész társulata március 13-án Mumbaiba utazott volna, fellépni a Pitypang és a Por című előadásokkal. Egy nappal az út előtt zárta le határait India. Maradtunk és megértették, hogy a mostani időszak a belső utazásról szól.

Elhunyt Jurij Bondarev szovjet-orosz író

Elhunyt Jurij Bondarev szovjet-orosz író Elhunyt Jurij Bondarev orosz-szovjet író, a sztálingrádi csatát felidéző Égő hó című regény szerzője és az azonos című filmdráma forgatókönyvének társalkotója.

Elhunyt Krzysztof Penderecki

Elhunyt Krzysztof Penderecki Nyolcvanhat éves korában, hosszú és súlyos betegség után vasárnap elhunyt Krzysztof Penderecki neves lengyel zeneszerző, a kortárs zene kiemelkedő alakja - közölte a lengyel média.

Elmarad a Horizont Kortárstánc Fesztivál

Elmarad a Horizont Kortárstánc Fesztivál A koronavírus terjedését megelőző intézkedésekről szóló rendeletnek megfelelően, a nézők védelmében úgy döntött a Miskolci Nemzeti Színhjáz, hogy az április 21-25. közöttre tervezett Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált bizonytalan ideig elhalasztják. Amennyiben az egészségügyi helyzet ezt engedi, szeretnék még ebben az évben megtartani a fesztivált.

Az idén elmarad a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az idén elmarad a Budapesti Tavaszi Fesztivál Nem tartják meg az április és 3. és 19. közötti időszakra tervezett 40. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) a koronavírus okozta nemzetközi egészségügyi veszélyhelyzet miatt.

Klaus Maria Brandauer esete James Bonddal

Klaus Maria Brandauer esete James Bonddal Szabó István Zárójelentés című filmjének főszereplője az osztrák Klaus Maria Brandauer e film apropóján arról is beszélt Szabó G. Lászlónak a pozsonyi Új Szó Online-on meg jelent összeállításban, hogyan lett főgonosz a James Bond egyik epizódjában.

Itt az első magyar karanténdráma verseny

Itt az első magyar karanténdráma verseny Az Első Magyar Karantén-Színház és a Litera drámaversenyt hirdet, melyre olyan egyfelvonásos műveket várnak április 15-ig, amik a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektálnak. A pályázat tétje nem kicsi, a felkért kortárs írók és a pályázaton részt vevő alkotók művei közül a legjobbakat bemutatja az Első Magyar Karantén-Színház.

Bob Dylan dal a Kennedy-gyilkosságról

Bob Dylan dal a Kennedy-gyilkosságról Új dalt tett közzé péntekre virradó éjjel Bob Dylan. A Murder Most Foul az irodalmi Nobel-díjas amerikai szerző, előadó első friss száma nyolc év óta, a szöveg egyfajta elmélkedés John F. Kennedy 1963-ban történt meggyilkolásán és a hatvanas évek Amerikáján.

További írások a rovatban

Lap tetejére