RSS Feed

Kultmix

Szentendrei Tavaszi Fesztivál Lovasival

Szentendrei Tavaszi Fesztivál Lovasival Szigligeti Ede Liliomfijának újragondolt változatával kezdődik a március 1-től április 7-ig tartó Szentendrei Tavaszi Fesztivál.

Ozzy Osbourne lefújta észak-amerikai turnéját

Ozzy Osbourne lefújta észak-amerikai turnéját Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori énekese lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse - írja a BBC hírportálja. A 71 éves rocklegenda, aki egy januári interjúban tárta fel, hogy a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved, áprilisban Svájcba utazik orvosi konzultációra és az azt követő kezelésre.

Ég és Föld között a Makovecz Házban

Ég és Föld között a Makovecz Házban A Makovecz Házban február 18-án, kedden 18 órától Makovecz Anna, a sorozat házigazdája Varga Márta csillagásszal beszélget, az est címe: A Nap.

Oliver Stone, a zsűrielnök

Oliver Stone, a zsűrielnök Márciusban rendezik meg először a Vörös-tengeri Filmfesztivált Dzsiddában, a nemzetközi mustra zsűrijének elnöke Oliver Stone Oscar-díjas amerikai filmrendező lesz.A dzsiddai filmfesztiválon afrikai, ázsiai, latin-amerikai és karibi filmeket vetítenek.

Vastaps a Képzelt riport szimfonikus premierjén

Vastaps a Képzelt riport szimfonikus premierjén Ki gondolta volna még 1973-ban, amikor először vitték színpadra Adamis Anna és Presser Gábor szerzők művét, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadást, hogy 2020-ban is szűnni nem akaró tapssal fogják ünnepelni ezeket a kiváló, korszakokon is átívelő, közkedvelt dalokat?

Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét

Álló ovációval fogadták Szabó István új filmjét Az országos premiert megelőzően, február 13-án és 14-én a közönségtalálkozóval egybekötött elővetítéseken a szegedi és debreceni nézők már láthatták Szabó István új filmjét, a Zárójelentést. A teltházas előadásokon álló tapssal fogadták az Oscar®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező új alkotását,

Republic: jubileumi koncert

Republic: jubileumi koncert Nagy Feró, Bródy János és a Bagossy Brothers is színpadra lép március 14-én a Papp László Budapest Sportcsarnokban, ahol a 30 éve alakult Republic zenekar tartja jubileumi koncertjét.

Távozik az Operettszínház igazgatója

Távozik az Operettszínház igazgatója Az Operettszínház teljes arculatváltását és intézményi működési megújítását sikeresen levezénylő Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, feladatai eredményes lezárására és más irányú szakmai feladataira figyelemmel, közös megegyezéssel távozik a színháztól - tájékoztatta Kiss-B. Atilla, az intézmény főigazgatója szombaton az MTI-t.

Törőcsik Mari: Lassan mindenki meghal

Törőcsik Mari: Lassan mindenki meghal „Lassan mindenki meghal, akivel együtt dolgoztam a pályámon, elveszítem a kollégáimat, a barátaimat, emiatt lelkileg teljesen tönkre vagyok menve. Szomorú vagyok, hogy Péter is itt hagyott bennünket" - mondta Törőcsik Mari a Blikknek.

Lovasi - Tiltólistán vagyok

Lovasi - Tiltólistán vagyok A Stenk Podcast legújabb adásában Lovasi András volt a vendégünk, akinek a nevével nemrég azért lehetett találkozni a médiában, mert egy videóban kiállt a győri fideszes polgármesterjelölt (azóta polgármester), Dézsi Csaba András mellett."Valószínűleg azért lettem sajnos ilyen kvázi megmondóember, mert én nem nagyon szeretek interjúkban a saját dolgaimról beszélni."

Vitray Tamás is színre lép

Vitray Tamás is színre lép Vitray Tamást is láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójában, Händel Agrippinájában július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Megújult a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu

Megújult a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu Új látogatóközpont épült és műtárgyépületek rekonstrukciója is megvalósult a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu csaknem 900 millió forint értékű felújításakor. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere a projekt pénteki sajtóbejárásán elmondta, hogy a Sóstógyógyfürdőn lévő, 1979-ben megnyitott szabadtéri néprajzi múzeuma még soha gazdálkodhatott ekkora fejlesztési forrásból.

Országút címmel új kulturális lap indult

Országút címmel új kulturális lap indult Országút címmel új kulturális lap indult a Magyar Szemle Alapítvány kiadásában, Falusi Márton főszerkesztésével.A lap nyomtatásban kéthetente, minden páros pénteken jelenik meg. Az első szám január 31-én, a második február 14-én jelent meg - mondta el Falusi Márton főszerkesztő az újságot bemutató pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

Az ellenállók: feszült és pörgős kémjátszma

Az ellenállók: feszült és pörgős kémjátszma Február 20-án mutatják be a mozik a Wasp Network-Az ellenállók című filmet. Olivier Assayas produkciója a kilencvenes években játszódik Kubában, Floridában és megtörtént eseményeken alapul.

További írások a rovatban

Lap tetejére