RSS Feed

Vélemény

Regös István: Hontalan avagy hajléktalan?

Hontalan avagy hajléktalan? Olykor elég szörnyű képeket látni a fővárosban. Rongyos paplanokban, becsomagolt fejjel aludni próbálnak emberek. A fejük körül lépkednek a járókelők, akik, ha nem néznek le a földre, még rájuk is taposhatnak. Ez a bizonyos szakaszos alvás azt jelenti, hogy annyira fáradtak már az egész napos ide-oda gyaloglástól, hogy szinte süketen elájulnak a körülöttük zajló világban.

Bajnóczy Bella: Az utolsó mozielőadás

Az utolsó mozielőadás Főszereplők: Sidney Poitier és Peter Bogdanovich. A filmhistória két önálló fejezetét író színész és a rendező az új év első napjaiban hunyt el Los Angelesben. Színjátékosként, illetve direktorként váltak legendává, messze túlmutatva a hollywoodi álomgyáron. A bahamai születésű Poitier a Megbilincseltek című filmjével játszotta be magát a köztudatba, a szerb származású Bogdanovich Az utolsó mozielőadás rendezésével. Igaz, manapság mindkettejüket csak ritkán vetítik, mégis elfelejthetetlenül részesei a film világtörténetének.

Dalia László: Farkasházy kiütéssel győzött

Farkasházy kiütéssel győzött Tölgyessy Péter a 444.hunak adott egy terjedelmes interjút és úgy tűnik, elvesztette a fonalat, mert olyanokat mond, mint a Fidesz elemzői, akiket nem különösebben zavarnak a tények, vagyis náluk mindig Orbán győz. Tölgyessy sem tud elszakadni a NER-től, így rendesen feladta a labdát Farkasházynak,aki szétcincálta az egykori SZDSZ-Fidesz képviselőt.

Mogyorósi Géza: A KGST Sinatrája

A KGST Sinatrája Kedveltem a pilseni születésű slágersztárt, aki nyáron 82 gyertyát fújhatott volna el tortáján. 2019-ben még vidám hangulatban duettet is dalolt Karel Gott tini lányával. Ám Charlotte Ella és testvérei röviddel később félárvák lettek: 26-27 hónapja ősszel elragadta a halál tehetséges édesapjukat.

Bajnóczy Bella: Olcsó lett a csirkefarhát, nem drága

Olcsó lett a csirkefarhát, nem drága A folytatás már pártállástól függő: ... elmehetne ez meg az a pitába. Merthogy itt a politmulatós. Piros volt a paradicsom, nem sárga/ Magyarország előre megy, nem hátra! – szól az intelligens kampánynóta a lagzis zenekultúra legnagyobb örömére. Azért mi is besegítünk: Nem drága a paradicsom, sőt olcsó/ Magyarország sohasem lesz az utolsó! Új műfaj született hát: a politmulatós s persze, várunk a vénégy verbunkra, esetleg a nerlakodalmas zenére, vagy a hatvanpusztai csárdásra, a felcsúti lassúra.

Dalia László: A jövőt nem itt írják

A jövőt nem itt írják Az egyik Alkotás úti ház tűzfalán egy hatalmas Karikó Katalin festménnyel találjuk magunkat szembe. S a kép felirata is messziről olvasható, miszerint "A jövőt a magyarok írják". Mindig elámulok e nagyzolás láttán, hiszen semmi alapja nincs az állításnak, sőt Magyarország az utóbbi években visszafelé megy az időben, ósdi eszméket melegít fel, amelyeknek a jövőhöz aztán igazán semmi köze.

Regös István: Mi legyen vele?

Mi legyen vele? Micsoda szenzációs ország vagyunk! Olykor az a legfontosabb nekünk, hogy keressünk egy áldozatot és azt kiáltjuk: „Könyörgöm, akasszuk fel!” mint a Valahol Európában című filmben is sokszor elhangzik. Máris megindul a roham, felsorakoznak a végrehajtók, őket megelőzve a tervezők, a célt ismerjük, benépesül a küzdőtér, a potenciális áldozat pedig vagy elmenekül, vagy állva hal meg, mint a fák.

Mogyorósi Géza: Berlin fényei

Berlin fényei Így januárban gyakorta annyira ködös a Spree-metropolisz, hogy még a gigantikus Alexanderplatz-i tévétorony is „elvarázsolódik”. Tegnap este viszont meseszép zöld fényárba öltözött a legendás Berliner Dom és a kivilágított Brandenburgi kapu karácsonyfáját éjjel-nappal turisták százai fotózzák az ünnepek után is.

Bajnóczy Bella: Cumik

Cumik Évekkel ezelőtt a kínaiak lenyúlni készültek a hungaricum címre pályázó bikavért. Sokan kérdezték akkor, hogyan hangzik majd e nedű kínaiul? Ebből végül is semmi nem lett, vigasztalódtak a Budapest-Belgrád vasútvonallal. Az angolok angolosan megoldották a bakonyi sertéselem számukra kimondhatatlan elnevezését, állítólag így született a bacon. A Pick szalámi márkaneve Hollandiában férfi nemi szerve

Regös István: Januári mérleg

Januári mérleg Nincs mérleg. Minek játsszuk el azt az évszázados trükköt, hogy mérleget vonunk az előző évről, megnézve, milyen különbség van a tavalyi január és az idei január között? Egy biztos: mindkettőtől jobbat vártunk. Vajon ennyire elégedetlenek lennének az emberek vagy talán mégis igazuk van? Sorolhatnánk, hogy kik és mennyi fizetésemelést kaptak például az egészségügyben, a kereskedelemben, a rendvédelemben, mennyit emelkedett a minimálbér vagy a közmunkabér.

Dalia László: A hackerek már a spázjban vannak

A hackerek már a spázjban vannak Lassan már minden kattintásra ügyelni kell, mert túl sok a csali, s ha nem figyelünk, már be is engedtük a vírust. És a legújabb támadások amúgy is észrevétlenek, az APT behatolók besétálnak, körülnéznek, megszerzik az adatokat, megbéníthatják a rendszert, majd bitcoinban megkérik az árát a feloldásnak.

Regös István: Ki lő és kire?

Ki lő és kire? Durrognak a petárdák, tűzijáték ostromolja az eget, verik az üstdobot, lassanként egymást találjuk el és ennek kapcsán kérdezem: Kik lövöldöznek és kikre? Pedig akkora zaj van, amit csak Márki-Zay Péter képes produkálni. Az ellenfelek úgy gyűjtik egymás ellen a felhasználható rosszat, mint gombát az éhes emberek. Csakhogy a gomba veszélyes növény is lehet, elég nagy ugyanis a mérges gombák száma.

Mogyorósi Géza: Neuer, a koronás kapitány

Neuer, a koronás kapitány Ha az Antarktisz egyik polár kutatóállomását elérhette januárban a korona-járvány, akkor azon sem csodálkozom, hogy az FC Bayern labdarúgó klub játékosai között is tarol a kór. Oltás ide, karantén oda, az új szezon küszöbén több - bajnokságot nyert - focistát ledöntött a lábáról a vírus.

Regös Gábor: A Szilágyi család szomorú története

A Szilágyi család szomorú története Szilágyi Liliána coming outja kiverte a biztosítékot. Talán ez volt a célja, talán más, ki tudja, hogy mi lesz ebből. Szeretném leszögezni, hogy a családon belüli erőszak akármilyen formáját mélyen elítélem. Gyűlölöm, amikor egy erősebb pozícióban lévő ember visszaél az erőfölényével, történjen ez családban, vagy munkahelyen, vagy egyszerűen csak egy baráti társaságban…!

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére