RSS Feed

Vélemény

Bajnóczy Bella: Búcsú a lecsótól

Búcsú a lecsótól Ha a lecsó működik, az ország is működik. Olyannyira igaz ez, hogy a minapi, „friss és hasznos információk nyugdíjasoknak” besorolású kiadványban a népszerű színművész pikáns lecsó receptjét kínálja nyugdíjasoknak, csirkefarhát helyett virslivel. Jelezve, hogy annyi mindennel társítható ez az egyetlen mediterrán magyar étel, amelyről elmondható: ahány ház, annyi lecsó. Sőt, ahány hozzávaló, annyi lecsó. Érdemtelenül lett e pompás étel egy lesajnáló szólás, a „Sebaj, majd megy a lecsóba!” főszereplője. Mert a lecsó nem az a konyhamalac, ami mindent felfal,ami belekerül.

Dalia László: Minden eladó?

Minden eladó? Hihetetetlen kísérlet tanúi vagyunk-e még élvezhetnénk is, ha nem mi volnánk a kísérlet alanyai.Történt pedig, hogy két hét alatt Orbán Viktor odaígért ezer milliárdot a magyar polgároknak. És most vonatkoztassunk el attól, amiről hallgat, hogy az államháztartás hiánya hatalmas lesz és az államadósság is meghaladja a sokat átkozott Gyurcsány-Bajnai korszakét.

Mogyorósi Géza : Nixon, Putyin és a többiek

Nixon, Putyin és a többiek Ki találja a kedves Olvasó, hogy mi a közös Kertész Imre irodalmi Nobel-díjas írónkban, s a Watergate-botrány főhősében? Ha nem, akkor segítek: mind híres honfitársunk, mind a hajdani amerikai elnök felszólalhattak a német Bundestagban. Múltidézés!

Regös István: Az elefánt és az egér

Az elefánt és az egér Egyszer volt, hol nem volt, túl az Óperenciás tengeren. Ajjaj, elrontottam a kezdést! Ez a mese, felnőtteknek szól, úgyhogy kezdjük elölről. A négyévenkénti választásra készül az erdő, a pusztaság, a préri, szóval, a teljes állatvilág. Történt egyszer, hogy már sokan úgy gondolták, lehetetlen megtörni a rókák despotizmusát, elnyomását, mert beletörődtek abba, hogy túl okosak, tudják, hogy kell választásokat nyerni, tudják, hogy kell erősíteni saját propagandájukat, fényesíteni a tetteiket.

Bajnóczy Bella: A tyúkszaros magyar közélet

A tyúkszaros magyar közélet is terítékre került az idei, Életjel címmel meghirdetett 21. ARC-közérzeti plakátkiállításon, miként az egyik pályamű felhívta a figyelmet arra, hogy vannak más problémák is a világon, mint ez. De hát mi itt vagyunk hon, ez a mi világunk, ez a közélet. Amelynek jelképeként például szivárványszínekben pompázó csatornákon mászik lefelé egy szakáll-és hátizsákkontúros alak, ahol a Parlamentre orosz hagymakupolát és kínai háztetőt képzelnek, és ahol az a közmondás járja, hogy Egyszer volt Fudan kutyavásár!

Dalia László: A magyar bor megint szép lesz

A magyar bor megint szép lesz A borászok jó termésre számítanak, az időjárás a villányi, szekszárdi, tokaji és egri dűlőkben is kedvezett a szőlőnek. Amúgy most a fehér borok a népszerűbbek. Viszont rossz hír, hogy a pincék még tele vannak a tavalyi borokkal, miután sok étterem bezárt a pandémia miatt és többségük egyelőre ki sem nyitott. Világszerte újabb ültetvényeket alapítottak az utóbbi években, így a konkurencia is erősebb lett.

Mogyorósi Géza : Kancellárok – Bonn, Berlin

Kancellárok – Bonn, Berlin Németországban 2021. szeptember 26-án tartják a következő Bundestag választást. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) korábbi vezetője, Angela Merkel pártja ma csak a második a legnépszerűbb politikai tömörülés a szocdemek (SPD) mögött. A kancellárnő nem indul az őszi urnacsatán. A 67 esztendős asszony már korábban bejelentette, hogy a konzervatívok színeiben más jelöltet állítanak.

Regös István: Két agyatlan műsor

Két agyatlan műsor Nagyon sokáig űztem a televíziós munkát és ez alatt számos esetben kaptam kemény, olykor kíméletlen kritikát. Ki lehet találni, hogy esett nekem és pécézett ki magának főleg az akkori Magyar Nemzet újságírója, aki elsősorban televíziós műsorokról írt. Abban az időben csak egy televízió volt, két csatornával, és mindenki bennünket nézett.

Bajnóczy Bella: A Madame ereszcsatornája

A Madame ereszcsatornája Tízmilliárdos projekt készülődik Budapesten, ahol jövőre megnyílik a magyar Madame Tussaud’s, a viaszbábuk panoptikuma. A hírességek élethű másait felvonultató attrakció londoni bölcsője nálunk is ringhat majd, s bár még nem tudni, kiknek a bábuit tapizhatjuk meg, mert csupán annyi bizonyos, hogy a Themze partjáról ötven hírneves személyiség viaszfiguráját küldik majd a kinti figura-manufaktúrából a Duna-partra, azért lennének ötleteink, mely kortárs magyarokat látnánk szívesen e panoptikumban.

Dalia László: A Sasfészek diszkrét bája

A Sasfészek diszkrét bája A Sasfészek, Berchtesgaden vidékének történelmi helye, s jó időben nemcsak a természeti szépségben gyönyörködhet a látogató, de még Salzburgig is ellát. Igaz, inkább arról híres az 1834 méter magas kilátó, hogy Martin Bormann ezt adta ajándékba Adolf Hitler 50. születésnapjára.

Mogyorósi Géza : Gyászaink: nemzetközi névsor

Gyászaink: nemzetközi névsor Szeptemberben hagyott itt minket kedvenc színészem, Jean-Paul Belmondo. Augusztusban meg Charlie Watts kezéből esett ki örökre a dobverő. A nyugatnémet gólgyáros, Gerd Müller 75 évesen vonult le végleg a focipályáról. S hol van még a Halottak napja?

Regös István: A halál halni készül

A halál halni készül Megfigyelték már a Tisztelt Olvasók, hogy vannak szavak, amelyeket utálunk kimondani? Helyettük inkább szinonimákat használunk, esetleg „becézzük”, minthogy nevén nevezzük őket. Az egyik ilyen szó a halál, melynek a használatára mostanában kicsit mintha többször lenne okunk. A Covid ugyanis változatlanul keményen támad és bizony tízezres nagyságrendben öli meg áldozatait.

Dalia László: És eljövék a celebek

És eljövék a  celebek Tóth Gabi immár szupersztárrá lépett elő. Egyre ritkábban énekel, viszont egyre többször szerepel nagy magyar anyaként, keresztény hírvívőként és igazságosztóként. A bulvár média féllábú óriás lenne Tóth Gabi nélkül, aki évente vesz fel új arcot, volt már a pláza-kultúra jeles képviselője, most meg nép-nemzeti, ahogy Puzsér Róbert leírta volt. Hiába, ez a celebek kora.

Csontos Tibor: Afgán rock

Afgán rock A néphit szerint miután Isten megteremtette a világot, rengeteg kő maradt és ebből összerakta Afganisztánt. Fővárosát, Kabult, Káin, Ádám fia alapította. Az elmélet hiteléül: Káint perzsául Kabilnak nevezik. A néphit azt is vallja, hogy az afgán rock megteremtése a zenész-filmrendezőnek, Travis Beardnek köszönhető, aki RocKabul címmel forgatott dokumentumfilmet. A táliboknak persze a rock sem kell.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére