Háromezer számozott darab: világpremier Tallinban

Mix Online - Háromezer számozott darab: világpremier Tallinban - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Molnár Krisztina | 2022. 10. 31. 14:09:55
Háromezer számozott darab: világpremier Tallinban HÁROMEZER SZÁMOZOTT DARAB címmel a legnagyobb európai kisebbség, a romák művészi ábrázolásának ellentmondásairól készített fekete komédiát Császi Ádám, amit az ’A’ kategóriás Tallinn Black Nights Filmfesztiválon mutatnak be először.
HÁROMEZER SZÁMOZOTT DARAB címmel a legnagyobb európai kisebbség, a romák művészi ábrázolásának ellentmondásairól készített fekete komédiát Császi Ádám. 

Az ’A’ kategóriás Tallinn Black Nights Filmfesztivál szervezői nyilvánosságra hozták, hogy az alkotást meghívták a Rebels with a Cause elnevezésű versenyprogramba, ahol először lesz látható. 

Észak-Európa élvonalbeli szemléje november 17-én kezdődik, és immár 26. alkalommal vonultatja fel a kortárs film legizgalmasabb alkotásait az észt fővárosban.

Császi Ádám (Viharsarok) új mozifilm rendezése a valóságosan is bemutatott, Cigány magyar című színdarab alapján készült, és a társulat szürreális utazását meséli el, melyben elmosódik a határ fikció, abszurd és szociografikus valóság között.