Brisbane 2032 - Fürjes Balázs is szerepet kapott

Mix Online - Brisbane 2032 - Fürjes Balázs is szerepet kapott - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2022. 09. 30. 16:58:44
Brisbane 2032 - Fürjes Balázs is szerepet kapott Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba - derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből. A bizottságot Kirsty Coventry, Zimbabwe sportminisztere, korábbi olimpiai és világbajnok úszó vezeti
    A 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnökét, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elnökségének tagját, egyben a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát Thomas Bach NOB-elnök kérte fel a feladatra - írta az index.hu. A honlapnak Fürjes Balázs elmondta, a "munkával rengeteget lehet tanulni, ráadásul Brisbane Budapest méretű város, a tapasztalat nagyon releváns lehet."
    A koordinációs bizottság feladatai között szerepel, hogy a rendezőkkel szorosan együttműködve felügyelje az előkészületeket, értékelje a rendezéssel kapcsolatban felmerülő kockázatokat és folyamatosan tájékoztassa a NOB-ot a fejleményekről.
    Fürjes Balázs ezzel harmadik magyarként kapott szerepet a NOB-ban, Gyurta Dániel a sportolói bizottság tagja, Schmitt Pál - aki 1995 és 1999 között alelnökként tevékenykedett - pedig tiszteletbeli tag.