Egy elhagyott feleség panaszai

Mix Online - Egy elhagyott feleség panaszai - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Regös Gábor | 2022. 06. 25. 8:00:40
Egy elhagyott feleség panaszai “ Megértem, hogy elhagytál a szeretődért” írta egy szomorú feleség nyílt levélben a férjének. A történet röviden ismerősen közhelyes öt év házasság és egy 1 éves kisgyereket is elhagyott a férj az új szeretőért.
 A feleség meg ostorozza magát, elmondja, hogy megérti a férj döntését, mert az ő hasa kicsit lóg, mert szülés közben szétnyílt a hasizma, a mellei kifacsartak a sok szoptatástól, a szemei karikásak az éjjeli rendszeres felkelések miatt. Pedig mondja, ő igyekezett figyelni magára, de estére úgy nézett ki, mint egy lepukkant anyuka… 
Az egyik legszomorúbb a dologban az, hogy az egész egy véletlenül meghallott éjjeli telefonbeszélgetés volt, amikor a férj beszélt a szeretőjével. Így derült ki és a feleség úgy érzi, hogy megalázta a férje, akire mindig büszke volt, hogy mennyire őszinték egymással. Egy világ omlott össze benne. Én meg azt gondolom, hogy nem kéne ilyen megértőnek lenni a feleségnek. Hiszen a legnagyobb csoda egy házasságban a gyerek! Akit nem csak az anya dolga lenne ellátni, megetetni, tisztába tenni, sétáltatni, játszani vele, stb. Nem csak az anya dolga lenne rendben tartani a lakást, kimosni a szennyes ruhát, noch dazu kiporszívózni és segíteni a nőnek amiben csak lehet. Ha tényleg szereti egymást két ember, akkor ez nem kérdés. Milyen gyáva dolog..és persze mennyivel egyszerűbb egy fiatalabb partnert keresni és szebbet… 
Az idióta férj nem érti, hogy egy gyerek és egy szerető feleség a legnagyobb kincs, amire ha őszinte akarok lenni egész életemben vágytam. Milyen fura az élet, hogy akinek meg jutott ennyire nem tudja/akarja megbecsülni. Mert ha ez nem így lenne, akkor Magyarországon a statisztikák szerint 5-6 éven belül minden házasság válással végződik. Szégyellje magát az a nő is, aki tudja, hogy a partnerének kisgyereke és felesége van mégis belemegy a viszonyba. Szóval az elhagyott feleségnek nincs igaza, mert az ostoba hűtlenségre és a család elhagyására nincs bocsánat. Az a gyerek egész életére lelki sérült lesz, majd jön az alkohol és drog, a millió szorongás, hiszen ez lesz a jutalma annak, hogy csonka családban nőtt fel. Önértékelési problémái lesznek, azt fogja hinni, hogy ő nem volt elég jó, hogy az apja elhagyta. Pedig a gyereknek ehhez semmi köze sincs, ez mindig arról az emberről szól, aki elmegy. Mert egyszerűbb elmenekülni egy bonyolult, nehéz helyzetből, mint felelősséget vállalni és igyekezni segíteni a partnerének könnyebbé tenni az életet. 
Ráadásul az a rossz hírem van a hűtlen férjnek, hogy az élet ismétli magát, és a most még édes csábító pont olyan rosszkedvű és szomorú lesz idővel, mint az elhagyott feleség volt. Egy házasságnak nem az a  funkciója, hogy állandóan boldogok legyünk benne, sokkal inkább az, hogy egy véd és dacszövetség legyen. És akkor a karmáról még nem is beszéltem, ami kérlelhetetlenül előbb utóbb benyújtja a számlát.