Emberek, istenek, óriások és boszorkányok

Mix Online - Emberek, istenek, óriások és boszorkányok - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Tegyi Tímea | 2022. 05. 14. 8:00:16
Emberek, istenek, óriások és boszorkányok Genevieve Gornichec A boszorkány szíve című regénye az északi mitológiát veszi alapjául, ami napjaink popkultúrájának egyik megkerülhetetlen témája. Ugyanúgy hódít az irodalomban (pl. Neil Gaiman: Északi mitológia), mint a filmekben (Loki) és videojátékokban (God Of War). Előszeretettel fedezzük fel az emberek, istenek, óriások és boszorkányok szövevényes történetét.
Genevieve Gornichec: A boszorkány szíve
(The Witch's Heart)

Elsöprő erejű történet: egy száműzött boszorkány beleszeret Lokiba, amivel kivívja az istenek haragját.

Megjelenik június 7-én!
https://www.agavekonyvek.hu/konyvek/a-boszorkany-szive

 

Fordította: Ballai Mária

A boszorkány szíve az északi mitológiát veszi alapjául, ami napjaink popkultúrájának egyik megkerülhetetlen témája. Ugyanúgy hódít az irodalomban (pl. Neil Gaiman: Északi mitológia), mint a filmekben (Loki) és videojátékokban (God Of War), fiatalabbak és idősebbek egyaránt előszeretettel fedezik fel az emberek, istenek, óriások és boszorkányok szövevényes történetét.

Genevieve Gornichec regénye olyan szempontból pláne különleges, hogy a szerző az egyetemi évei alatt tanulmányozta az északi mitológiát, az izlandi sagákat és az óészaki irodalmat, így A boszorkány szíve nem csak egy kitalált történet, hanem komoly irodalmi hitelességgel bír.
 
„A Ragnarököt övező északi mondák újragondolása… egybeolvasztva az északi mondák széles körével. Ez a gyengédség és árulás, barátság és hűség, család és szörnyetegek, kezdetek és végek története. Azoknak való, akik kedvelik Neil Gaiman Északi mitológiáját és Joanne Harris Loki-regényeit.”
Booklist

“Az északi monda feldolgozása egy nő szemszögéből, akit sokszor a perifériára szorítottak. Ez a könyv megérdemli, hogy klasszikussá váljon. Ajánlott a Kirké olvasóinak, és a Marvel-féle Loki-filmek rajongóinak.”
Library Journal


Fülszöveg

Angurboda története ott kezdődik, ahol a legtöbb boszorkányé véget ér: egy égetésnél. Ezt kapja ugyanis büntetésül Odintól, amiért megtagadja tőle a jövő ismeretét. A tűztől sebzett és erejétől megfosztott Angurboda egy távoli erdő rejtett zugába menekül – itt talál rá egy férfi, aki Lokiként mutatkozik be, és a nő kezdeti bizalmatlansága ellenére hamarosan őszinte és igaz szerelem szövődik közöttük.

Hamarosan három különleges gyermekük születik, különleges sorsokkal. Angurboda a világ végén, Odin mindent látó szeme elől rejtve neveli őket, ám, ahogy lassan visszanyeri látnoki képességét, úgy ébred rá, hogy boldog élete – és vélhetően mindenki másé – nagy veszélyben van. Hamarosan el kell döntenie, hogy elfogadja saját és családja végzetét, vagy fellázad és megváltoztatja a jövőt.

Genevieve Gornichec regénye az egyik legősibb mitológiából táplálkozik, és a modern világ emberének mesél el egy felejthetetlen történetet szerelemről, veszteségről és reményről.Blörbök

„Egy gyönyörű és kidolgozott történet Angurbodának, a jötunnak szentelve. Genevieve Gornichec egyszerre fogadja el és oldja fel a boszorkány eltörlését, életet ad neki a Lokival való kapcsolatán kívül, miközben részleteiben ábrázolja szerelmüket is. Angurbodát látjuk erőteljes boszorkányként és látóként, odaadó anyaként, barátként és szeretőként, de mindenekfelett látjuk a nőt, aki végre a saját történetének középpontjában tud állni. Nagyon hálás vagyok az olyan könyveknek, mint ez.”
Samantha Shannon

„Ez az elragadó regény teljesen új perspektívából közelíti meg az északi mitológiát: a régi gonosztevők új hősökké válnak, és az istenek, óriások és boszorkányok szándékai csak elvétve azok, aminek elsőre tűnnek… Gornichec a legmélyére merül annak, hogy mit vagyunk hajlandóak eltűrni a családért, az odatartozásért és a létezés értelméért, mellette pedig felrajzolja a szerelem, barátság és bosszú határait.”
Linnea HartsuykerA szerzőről

 

Genevieve Gornichec az Ohio Állami Egyetemen szerzett diplomát történelemből, mellette az ideje nagy részét a vikingek tanulmányozásával töltötte. Írásait az északi mitológia, az izlandi sagák és az óészaki irodalom ihleti. Jelenleg Clevelandben él, A boszorkány szíve az első regénye.


Kedvezménnyel előrendelhető a kiadó webáruházában!
https://www.agavekonyvek.hu/konyvek/a-boszorkany-szive