18 év -18 kilométer; EU-s futás május 8-án

Mix Online - 18 év -18 kilométer; EU-s futás május 8-án - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Nagy Sportágválasztó | 2022. 05. 07. 18:00:16
18 év -18 kilométer; EU-s futás május 8-án Magyarország európai uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából ismét különleges, ingyenes, 18 kilométeres futást szerveznek Budapesten május 8-án.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Online regisztrációra a honlapon, a létszám beteltéig, illetve 2022. május 1. éjfélig van lehetőség.

A résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 2500 fő, váltóban 1500 fő (500 csapat).

A 18 kilométeres távot egyénileg (3 kör) vagy 3 fős váltófutásban (3×1 kör) lehet teljesíteni. 2 főből is állhat a váltó, ebben az esetben az egyik váltótagnak két kört kell teljesíteni, vagyis 12 km-t, a másiknak egy kört, vagyis 6 km-t. Átversenyzés lehetséges: a váltók első és második tagjai a váltás után továbbfuthatnak, és teljesíthetik a második és harmadik kört is. Az ő eredményüket az egyéni indulók között is értékeljük, amennyiben rendelkeznek egyéni nevezéssel is.

Minden célba érkező egy egyedülálló emléket, Magyarország tizennyolc éves EU-tagságát szimbolizáló érmet kap. A versenyt követően 15 értékes tombolatárgyat is kisorsolunk a befutók között (5 db okosóra, 10 db sporthátizsák).

Az útvonal mentén olyan 18, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult fejlesztés képét helyezzük el, amelyek szorosan kapcsolódnak a fiatalokhoz. Ennek kiemelt aktualitást ad, hogy 2022-t az Európai Unió az ifjúság európai évévé nyilvánította.

A „18 év – 18 km” – EU-s futás az Ötpróba programsorozat hivatalos pontszerző állomása is. A résztvevők a 18 kilométeres táv teljesítésével 3, a 6 kilométeres táv teljesítésével 1 Ötpróba-pontot szereznek.
REGISZTRÁCIÓ
A futás után az Európa-napon tombolahúzással, koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal várunk, ugyanakkor az eseményen szolidaritásunkat is kifejezzük Ukrajnával.

Az Európa-nap programja az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete honlapján és Facebook oldalán található.