Hat benzinkutat épít a Mol Romániában

Mix Online - Hat benzinkutat épít a Mol Romániában - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2021. 11. 25. 19:19:13
Hat benzinkutat épít a Mol Romániában Hat töltőállomás építését kezdte el a Mol a tervezett 14 közül két romániai autópálya mentén - közölte csütörtökön a Mol romániai leányvállalata. A koncessziós szerződés értelmében az A1 jelzésű autópálya Lugos és Déva közötti szakaszán, valamint az A2 jelzésű autópálya Medgidia és Konstanca közötti szakaszán építik meg a hat töltőállomást.
 Az A1 jelzésű autópályán további kettő fog megépülni, az építési engedéllyel már rendelkeznek, a munkálatok decemberben kezdődnek. A Mol becslése szerint egy-egy töltőállomás 2 millió euróba kerül, így a 14 töltőállomás megépítése várhatóan 28 millió euróba kerül. Az első töltőállomások megnyitását 2022 második felében tervezik.
    Camelia Ene, a Mol Románia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a több mint 25 éves múlttal rendelkező vállalat 245 töltőállomásból álló hálózattal rendelkezik, és a helyi gazdaság fontos szereplőjévé vált. Emlékeztetett, hogy a Mol jelenlegi átalakulásának köszönhetően  üzemanyag-kiskereskedőből összetett szolgáltatásokat nyújtó vállalattá válik. 
    Leszögezte, hogy a román állami vállalattal kötött megállapodás alapján készülő új töltőállomások fontosak annak a célnak az elérésében, hogy ügyfélportfóliójuk minél változatosabbá váljon. A legmodernebb technológiával felszerelt, új töltőállomásokon az autósoknak nem csak tankolásra, de pihenésre, étkezésre vagy kikapcsolódásra is lehetőségük nyílik - mondta.
    Az év elején nyilvános pályázati eljáráson a Mol Románia hét szolgáltatási koncessziós szerződést nyert el 14 töltőállomás megépítésére. Tíz töltőállomás a Nagylak-Nagyszeben útvonalon, két töltőállomás a Pitesti-Bukarest útvonalon és másik két töltőállomás a Cernavoda-Konstanca útvonalon épül meg.