Bundesliga: bicebócák és bajnokok

Mix Online - Bundesliga: bicebócák és bajnokok - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 11. 25. 17:06:14
Bundesliga: bicebócák és bajnokok Karácsony küszöbén ér véget az első osztályú német labdarúgóbajnokság 2021-es idénye. Nem vonom kétségbe, hogy a 12. játéknapon az M'gladbachtól 4:0-ra kikapó fürthi fiúk bankszámlája így novemberben csinosabb, mint tavasszal volt, ám teljesítményük fényévekre van az FC Bayern és a Dortmund gólparádéjától.
A furcsa nevű német foci klub, az SpVgg Greuther Fürth felkerülése a legjobb 18 csapat közé azt sejtette 2021 derekán, hogy a {például Hamburgot nélkülöző} germán toplistán vidéki, eddig lucernában tréningező mezitlábas legényeknek is van keresni valójuk. Hiszen a minap még a másodosztályban kergették a labdát. Ám Közép-Európa legerősebb ligájában csak téblábolnak, amit a 18. helyük is mutat a tabellán. 8:33-as (eddigi) gólarányuk azt jelzi, hogy jövőre alighanem ismét egy szinttel lejjebb gyűjthetnek pontokat!

A topon december közeledtével naná, hogy az FC Bayern és a Dortmund. Dobogós jelenleg az SC Freiburg is. Ők Bochumban, idegenben gurigáznak majd a hétvégén. Hátul a toplistán a Hertha tököl, náluk gyengébb e szezonban az Eintracht Frankfurt (14.) és az FC Augsburg (15.) A VfB Stuttgarté a 16. placc, mögöttük a lúzer bielefeldi és a fentebb megénekelt fürthi gárda. A másféltucat első osztályú klub versengésében hatalmas érdeklődés előzi meg a Hertha BSC kontra Augsburg meccset. Vagyis az eddig gyengélkedő focisták csatáját. Pláne, hogy két Dárdai – apa és fia, tréner és tanítvány – közösen szenvedtek vereséget legutóbb, a másik fővárosi team ellen. Union Berlin – Hertha 2:0. Paliék teljesítményét az „ötlettelenség” jellemezte – a helyi sportsajtó szerint. Tény, hogy az 1. FC Union ma ötödik a Bundesliga tabellán, 19:17-es gólaránnyal. Míg a Dárdai Marcival kifutó west-berlini kék-fehér mezes brigád csupán a 13.