LMP: ratifikálni kell az Isztambuli egyezményt

Mix Online - LMP: ratifikálni kell az Isztambuli egyezményt - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2021. 11. 25. 9:41:58
LMP: ratifikálni kell az Isztambuli egyezményt Továbbra is követeli az Isztambuli egyezmény ratifikálását az LMP. Hohn Krisztina, az ellenzéki párt parlamenti képviselője határozati javaslatot nyújtott terjesztett az Országgyűlés elé ez ügyben.
    A politikus a csütörtöki, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján tartott online sajtótájékoztatóján azt mondta: az Országgyűlés évek óta nem építi be a magyar jogrendszerbe az egyezményt, holott az fontos elemeket tartalmaz a kapcsolaton belüli erőszak megelőzése, az áldozatok védelme szempontjából.
    A képviselő szerint nem elegendő, hogy a büntető törvénykönyv már szigorúbban bünteti ezeket a bűncselekményeket, sok erőszakos cselekedet ugyanis nem derül ki.
    A világjárvány miatti bezártság is rontott az áldozatok helyzetén - folytatta Hohn Krisztina, hangsúlyozva: a családon belüli erőszak nem magánügy; az áldozat ugyanis segítségre szorul.
    Ezért mindenkit arra kért, hogy ha tudomása van arról, hogy valaki erőszak áldozatává vált, ne habozzon cselekedni. A politikus a jelzőrendszer megerősítését is szükségesnek tartja.