Dzsudzsák új kocsija

Mix Online - Dzsudzsák új kocsija - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 11. 25. 8:48:07
Dzsudzsák új kocsija Picit túlzás a kelet-magyarországi labdarúgónak átadott slusszkulcs kapcsán „luxusautót” emlegetni. Pláne, hogy a DVSC csapatkapitányának Arteonját a VW hivatalosan csak középkategóriásnak - „Mittelklasse” - nevezi. Ettől persze Dzsudzsák Balázs, közel öt méteres verdája remek járgány!
A pazar – 1998 óta a VW AG-hez tartozó – Bentleyvel suhanó focista garázsának új ékessége a 320 lovas, csúcs Arteon R. A genfi szalonban 2017-ben debütált, Emdenben gyártott modell leporolt változatát vehette át karácsony küszöbén a német márka friss nagykövete. A négyajtós országúti rakéta ezen verziója, alig 12 hónapja kényezteti a pénzes vevőket.  Dzsudzsák - állítólag 22 millió forintot érő - álomautója a Passat nagytestvére. A 235 kW-s izomzatú, összkerék-meghajtású gépkocsi hétgangos váltóval mozgatja a közel 1,8 tonna önsúlyú, nem éppen környezetbarát batárt.

Balázs két debreceni tilos parkolás és meccs között, akár 270 km/órás tempóval is repeszthet új, Németországban összeszerelt Volkswagenjével, melynek tengelytávja megegyezik a ©koda Superb méretével, komfortjával. A négyhengeres, csinos VW  Arteon R (a CC széria utódja) Nyugat-Európában is ritka látvány, hát még a Kárpát-medencében! Az anyaországban, az NSZK-ban tavaly, összesen alig öt ezer (Balázsénál gyengébb motorizáltságú) ilyen Volkswagen talált gazdára. Golfból – havonta – ötször annyi fogyott a korona-járvány sújtotta legnépesebb EU-tagállamban.