Metzben folytatódott

Mix Online - Metzben folytatódott - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
24.hu | 2021. 10. 24. 17:46:12
Metzben folytatódott A Győri Audi ETO KC 33-29-re győzött a francia Metz HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A vendégcsapatból Faluvégi Dorottya és Crina Pintea hiányzott sérülés miatt.
Lendületes játékkal és villámgyors támadásokkal kezdett a Metz, amely a 16. percben vezetett először két góllal, ezért Ambros Martín győri vezetőedző rögtön időt kért, illetve cserékkel frissítette csapatát. Ennek hatására az ETO egy 4-0-s sorozattal fordított, és a Metz szakvezetője, Emmanuel Mayonnade a 22. percben már másodszor kért időt, mert együttese sok labdaeladással segítette a vendégeket.

Az ötszörös BL-győztes győriek robbanékonyságban, gyorsaságban és agresszivitásban is felvették a versenyt a hazaiakkal, és bár a második francia időkérésnél egy 6-1-es széria után némileg megtört a lendületük, a szünetben 16-15-re vezettek.

A második félidőt védekezésben és támadásban sem kezdték jól a vendégek, csaknem tíz percig nem találtak be, viszont három gólt kaptak, ezért Martín ismét időt kért. A remekül cselező Bruna de Paula játékának nem találta ellenszerét a Győr, ám a rövid pihenő megint hatásos volt és egy 7-2-es sorozat végén az ETO újfent hárommal vezetett (23-20).

Estelle Nze Minko támadásban és védekezésben is kiválóan teljesített, így meglátszott csapata játékán, amikor pihentetés miatt lecserélték.

Egy hármas gólsorozattal egyenlített a Metz, majd Nze Minko visszatért, stabilizálta együttesét, amely egy 3-0-s szériával eldöntötte a maga javára a meccset, amelyet az európai szövetség a forduló rangadójának választott. A hazaiak legeredményesebb játékosa De Paula volt hét találattal, a vendégeknél Nze Minko hatszor, Schatzl Nadine ötször talált be. A mezőny legjobbjának Nze Minkót választották.

A két csapat nyolcadik egymás elleni BL-meccsén egy metzi siker mellett hetedszer nyert a Győr.

Az ETO rekordot jelentő, immár 62 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 54 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Az öt győzelemmel álló győriek egy hét múlva a svéd Sävehof csapatát fogadják, a három sikerrel és két döntetlennel rendelkező, a szombaton a BL-döntős Brestet legyőző FTC pedig szintén jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgorica vendégeként folytatja szereplését a BL csoportkörébegke