Kelet-európai drogcsempészekre csaptak le a spanyolok

Mix Online - Kelet-európai drogcsempészekre csaptak le a spanyolok - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2020. 09. 30. 19:18:53
Kelet-európai drogcsempészekre csaptak le a spanyolok Kelet-európai drogcsempész-hálózatra csaptak le a hatóságok Spanyolországban, az akcióban körülbelül 30 tonna hasist foglaltak le és tizenegy embert vettek őrizetbe - közölte a spanyol rendőrség szerdán.
A bűnözői hálózat luxusvitorlásokon csempészett kábítószert Afrika és Európa között. A rendőrség és a vámhatóság emberei négy szállítmányon ütöttek rajta az elmúlt hét során a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura közelében, a Gibraltári-szorosban, valamint Mauritánia partjainál.
    A vitorlások közül kettő brit, egy német, egy pedig holland zászló alatt hajózott. Az elfogott bűnözők között kilenc bolgár és két orosz állampolgár van.
    A lefoglalt kábítószer értéke 60 millió euróra (21,8 milliárd forintra) becsülhető.
    Ugyanennek a bűnbandának idén két vitorlását fogták már el, egyet márciusban, egyet pedig júliusban, összesen 4,6 tonnányi hasisszállítmánnyal a fedélzeten.
    Ez volt a tengeri hasiscsempészet ellen irányuló eddigi legnagyobb rendőrségi művelet, amelyben több európai ország és nemzetközi bűnüldöző szerv is segédkezett - írta közleményében a rendőrség.