Bundesliga - A Drezda két hétig nem játszhat

Mix Online - Bundesliga - A Drezda két hétig nem játszhat - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
index | 2020. 05. 13. 12:28:11
Bundesliga - A Drezda két hétig nem játszhat Egy héttel a német futball első két osztálya, a Bundesliga és a Bundesiga 2 újraindítása előtt homok került a látszólag olajozott gépezetbe, kiderült ugyanis, hogy a másodosztályban szereplő Dynamo Dresden két játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje, így az egész csapat karanténba kerül 14 napra.
Ez egyben azt is jelenti, hogy lemaradnak a bajnokság újraindításáról, hiszen akkor még karanténban lesznek.
A klub szombati közleménye szerint a drezdai egészségügyi hivatallal konzultálva arra jutottak, hogy a kéthetes karantén a legjobb megoldás. Hozzátették, így biztossá vált, hogy nem tudnak elutazni a 26. fordulóban következő, a Hannover 96 elleni május 17-i mérkőzésre.
A német futball két legmagasabb osztályát jelentő bajnokságát vezető DFL részletesen kidolgozta az újraindítás tervét, illetve a játékosok megfertőződési esélyének minimalizálását biztosító intézkedéseket, a pozitív esetek felbukkanásának kezelése viszont a helyi egészségügyi szervek hatáskörébe tartozik, így a Dresdennek nem maradt más választása, mint hogy elfogadják a karanténról szóló döntést.