Kanadai kedvencek

Mix Online - Kanadai kedvencek - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2020. 02. 14. 8:50:08
 Kanadai kedvencek Az észak-amerikai demokratikus monarchiának – melynek államfője II. Erzsébet királynő – már csak történelmi okokból is komoly járműipara van. A brit „rokonoknak” hála, no meg az autógyártás hajdani fellegvárának, az USA-nak a földrajzi közelsége sok mindent megmagyaráz.
Harry herceg és felesége, Meghan asszony választott új hazája, a Magyarországnál több, mint százszor nagyobb területű Kanadában hatalmas távolságok vannak. A polgárok egy része belföldi gyártású Hondákkal, mások Toyotákkal suhannak. De a „General Motors of Canada Ltd.” üzemeiben korábban Chevrolet Camaro típusokat is összeszereltek. Az Impala, az Equinox, a Cadillac XTS és a szintén Oshawaban készülő Buick Regal modellekből csak kevés hajózott át Európába.

Az öreg kontinensen ritkák a kanadai gyártású Chryslerek is. A Town & Contry, a Lancia Voyager, a Dodge Grand Caravan, a Ram Cargo Van elnevezések is arról árulkodnak, hogy az észak-amerikai nép gyakorta kempingezik/költözködik és szívesen gurul kedvenc négykerekűjével a természet lágy ölére. Még, ha ettől a környezetvédők frászt is kapnak!