RSS Feed

A kínaiak már tudják?

Európában a következő hetekben tetőzhet a koronavírus-járvány, az Egyesült Államokban pedig április elején - írják a Ping makrogazdasági és egészségügyi elemzői egy sajtóközleményben.A biztosító elemzői azt vizsgálták meg, hogy a világ nyolc, koronavírussal leginkább sújtott országában milyen stádiumban van a járvány, illetve azt, hogy mikor következhet be fordulat ennek kezelésében.

MIX videó

A fogkő veszélyei

A fogorvos tanácsai a szájápolásról.

OBB

Vélemény

Váczy András

Nem vénnek való idő

Nem vénnek való idő Jegyzetem címe Cormac McCarthy Nem vénnek való vidék című regényének (és az abból készült film) parafrázisa. Most éppen ezt az időt éljük, ki tudja, meddig, ki tudja, hogyan. Ami a sicher: nyakig benne vagyunk.

Sport

Csőd Zsolnán

Szerdától felszámolás alá kerül a szlovák élvonal második legeredményesebb futballklubja, a hétszeres bajnok MSK Zilina. Honlapján közzétett bejelentés szerint a koronavírus-járvány a zsolnai klubra is komoly gazdasági hatással van. A klub finanszírozásának kulcsfontosságú részét a játékoseladások teszik ki, de arra számítanak, hogy 2020 nyarán nullához közeli lesz ez a bevételük.

További videók

Kultmix

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből

Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.

Életmód

Német és japán moci kedvencek

A koronavírus-korszak beköszönte előtt, a múlt esztendőben az EU-ban az olaszok vették a legtöbb új motorkerékpárt. A félszáz köbcentinél izmosabb kategória modelljeiből bő 231 ezer példány kelt el Itáliában. A nagy gépek eladási toplistáján – akárcsak az NSZK-ban – a négyhengeres BMW R 1250 GS a sztár!

Német és japán moci kedvencek
Tatra, Käfer és a többiek

Tatra, Käfer és a többiek

Aki sietett, még megtekinthette a Victoria & Albert Museum aktuális tárlatát, mely egyebek mellett híres oldtimerekkel csábította 2020 tavaszáig az érdeklődőket. Az 1886-os első, Karl Benz féle Patent-Wagenen kívül seregnyi legendás, 20. századi típust is megcsodálhatott a publikum, amíg közbe nem szólt a Covid-19 járvány.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Parton szerint isten „leckéje” a koronavírus

A vallásos countrylegenda szerint jobb emberek leszünk, ha a járványnak vége lesz. Dolly Parton amerikai countryénekesnő az Instagramon beszélt arról, hogy mi a véleménye a koronavírusról, illetve ő milyen értelmet lát az egész járvány mögé.

Nagyvilág

Egy magyar, aki segítette Alaszka eladását

Százötvenhárom évvel ezelőtt, 1867. március 30-án írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében az Amerikai Egyesült Államok megvásárolta Oroszországtól Alaszkát. Az üzlet előkészítésében oroszlánrésze volt a gyulai születésű Pomutz Györgynek.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Archívum

Gibraltár

Gibraltár jellegzetes mészkőszirtjéről sokan úgy vélik, Európa legdélibb pontját látják. Nem így van, ennek ellenére rendkívül fontos stratégiai szerepet tölt be a mai napig is. Brit fennhatóság alatt áll, így 1973 óta az Európai Unió tagja. Érdemes felmenni a felvonóval a kilátóba, fenséges látvány tárul a nézelődő szeme elé. Afrika vonulatai is kirajzolódnak, de szemügyre vehetjük a repülőtéri kifutóval kettészelt várost is.

Lap tetejére