RSS Feed

Ezt mutatja a magyar kockázati barométer

Globálisan a kiberkockázatok, míg Magyarországon a világjárvány kockázata az első számú üzleti fenyegetés 2022-ben az Allianz kockázati barométere szerint. A felmérés 89 ország és terület 2650 szakértője, köztük vezérigazgatók, kockázatkezelők, alkuszok és biztosítási szakértők által megfogalmazott vélemények alapján készült.

MIX videó

Lábon járó szemek

Segítők és társak is a vakvezető kutyák

Asia Center Budapest

Vélemény

Regös István

Hontalan avagy hajléktalan?

Hontalan avagy hajléktalan? Olykor elég szörnyű képeket látni a fővárosban. Rongyos paplanokban, becsomagolt fejjel aludni próbálnak emberek. A fejük körül lépkednek a járókelők, akik, ha nem néznek le a földre, még rájuk is taposhatnak. Ez a bizonyos szakaszos alvás azt jelenti, hogy annyira fáradtak már az egész napos ide-oda gyaloglástól, hogy szinte süketen elájulnak a körülöttük zajló világban.

Sport

Női kézilabda BL: halasztva a Brest-Ferencváros mérkőzés

Jövő szombaton pótolják a francia Brest Bretagne és a Ferencváros mérkőzését, amely koronavírusos megbetegedések miatt maradt el a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

További videók

  • Sokkol a rendőrség

    Új kényszerítő eszköz használatának bevezetésére készül a rendőrség. A taser-x2 nevű sokkoló, hatásos intézkedés-taktikai elem, amely 5 másodpercre harcképtelenné teszi a támadót.

  • Örök Róma

    Azt gondolná az ember, hogy Rómáról sok újat nem lehet mondani. Aztán az antik köveken barangolva belátjuk, hiába énekeltek meg annyi mindent róla, a város számtalan csodája napról-napra új életre kel.

  • B.U.É.K

    A MIX Magazin sikeres, eredményekben gazdag boldog új évet kíván minden kedves olvasójának.

Kultmix

75 éves lesz Nógrádi Gábor

Több mint fél évszázada ír, kereken 40 gyermek- és ifjúsági könyvvel ünnepel az idén 75 éves Nógrádi Gábor költő, író, újságíró, hangjáték-, tévéjáték- és filmforgatókönyv-író. Egyedi humora, a gyerekek iránt érzett erős empátiája, filmes látásmódja teszik népszerű alkotóvá, akitől még számos olvasnivalót vár a rajongók mellett a könyves szakma is.

Életmód

2040: dízel/benzin búcsú?

Állítólag az elektromos kocsiké a jövő: a berlin-brandenburgi (még épülő) Tesla üzem palettája is színesedhet az elkövetkező esztendőkben. Naná, hogy a Kínai Népköztársaság, valamint Japán, Korea és az USA mérnökei sem lazsálnak, miközben sokan a dízel/benzines modellek kihalását prognosztizálják 2040-ig!

2040: dízel/benzin búcsú?
Európa: munkába – kocsival!

Európa: munkába – kocsival!

A motorizált személyi forgalomban – így az aktuális felmérések – az EU-ban 81 százalékot tesz ki az autó. A legnépesebb tagállamban, a decemberben kormányváltáson átesett Németországban 84 százalékos a kvóta. Az NSZK-ban ezüst érmes a vasút (9 %), s bronzot érdemelnek a buszutasok (6 %).

Peugeot Gablini

Bulvár

Adele: Oh My God!

Újabb klippel érkezett Adele ezúttal, Oh My God című dalához, amely a legutóbbi, "30" albumon szerepel. A forgatáson az énekesnő újra Sam Brown-nal dolgozott, aki a 2010-es Rolling In The Deep klipjét is rendezte.

Nagyvilág

2022 – térképek, NDK nélkül

A Német Demokratikus Köztársaság (Deutsche Demokratische Republik/ DDR) a háború utáni Németországi Szovjet Katonai Közigazgatás 108 ezer négyzetkilométeres területén jött létre, 1949. október 7-én. Az NDK első államfője Wilhelm Pieck volt.A 110 esztendeje született kommunista vezéréről, Erich Honeckerről ma éppúgy ritkán hallani, mint a térképekről leradírozott egykori birodalmáról.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Archívum

Bali, az álmok szigete

Az emberek kilencvenkilenc százaléka élete folyamán hiába vágyódik álmai szigetére. László Lilla volt olyan szerencsés, hogy eljutott Balira és ha már ott volt, szorgalmasan meg is örökítette a számtalan természeti és kulturális látnivalót.

Lap tetejére