RSS Feed

Terrorszervezetek elleni szankciók: az EU hosszabbít

A terrorizmus elleni küzdelem jegyében az Európai Unió Tanácsa további egy évvel meghosszabbította az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetekkel összeköttetésben álló természetes vagy jogi személyekre, szervezetekre és vállalkozásokra vonatkozó szankcióit. A tanács hétfői tájékoztatása szerint az EU azért hosszabbította meg a büntetőintézkedéseket, mert a felsorolt terrorszervezetekkel összeköttetésben álló emberek vagy szervezetek továbbra is fenyegetést jelentenek.

MIX videó

Kresz Géza Mentőmúzeum

A Kresz Géza Mentőmúzeum a Markó utcai Mentőpalotában, Budapest szívében található. Az 1890-es években épült Mentőpalota falai között nemcsak mentőállomás és irányító központ működött, hanem már a kezdetektől a mentők felszereléseit, tárgyi dokumentumait bemutató múzeum is.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

A Győrffy

A Győrffy Soha nem lesz könnyű foglalkozás az újságírás - mondta évekkel ezelőtt Győrffy Miklós, akinek idén tavasszal bekövetkező halálát követően a napokban avattak emléktáblát a Kodolányi János Egyetemen. A televíziózás, a rádiózás legendájaként emlegetik, de hát már életében is az volt. S nem csupán a szakma kiválóságaként emlékezhetünk rá, hanem véleményének, magatartásának, a szakma iránti szenvedélyének, alázatának tudatot és embert formáló ereje miatt is.

Sport

Rebrov a Barca végzete

Az FC Barcelona labdarúgócsapatában több új játékos is megkaphatja a lehetőséget kedden a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. A tekintélyes Sport című sportnapilap hétfői számában ugyan nem a magyar bajnok elleni összecsapás van a középpontban, de így is kiemelt figyelmet kapott a meccs.

További videók

  • Hogyan készül a szinkron?

    Belestünk egy szinkronstúdióba, megmutatjuk Önöknek a kulisszatitkokat.

  • Az álmok asztala a New York Kávéházban

    A legszebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer lesz egy ilyen asztalom a New York Kávéházban, többet jelent ez nekem bármilyen kitüntetésnél – mondta Regös István, a Regös Média vezetője, a MIX Magazin alapító főszerkesztője, aki Művészasztalt kapott a világ legszebb kávéházában.

  • Csók Tenisz huszadszor

    20. alkalommal rendezték meg a tenisz szerelmeseinek csapatversenyét. A hagyományoknak megfelelően az idén is az országgyűlés kormánypárti és ellenzéki képviselői, közéleti személyiségek és üzletemberek mérkőztek meg egymással. A Csók Teniszben ezúttal is a játék nagy kedvelői csókoltatták egymást és tették félre politikai nézetkülönbségeiket.

Kultmix

Hatalmas faszobrok az erdőben!

Különleges attrakció várja azokat a szerencséseket, akik egy Koppenhága közeli erdőbe kirándulnak. (mymodernmet.com) Thomas Dambo dán szobrászművész újrahasznosított anyagokból készült hatalmas fa szobraival találkozhatnak az erdő különböző pontján.

Életmód

A mérték a lényeg, ha cukorról van szó

Napjainkban az egészséges életmód divattá vált. Kis túlzással bármerre járunk, az egészséges táplálkozást és életmódot megcélzó termékekbe botlunk. Ám, minden hiedelemmel és tévhittel ellentétben megfelelő mennyiségben a szénhidrátoknak nagyon is fontos szerepük van szervezetünk működésében.

A mérték a lényeg, ha cukorról van szó
Medvelátogatási tanácsok Miskolcról

Medvelátogatási tanácsok Miskolcról

Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban. Egészen pontosan 0:38-kor tűnt fel az állat a Testvériség utcán, majd a villamos síneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből.

Peugeot Gablini

Bulvár

Beleznay Endre megsértődik, ha megütik

Több ismert arc is kipróbálta a muaythai-t: a fitnesz világbajnok Katus Attila mellett az FTC korábbi labdarúgója, Keller József, a küzdősportokban már rutinosnak számító üzletember, Vajtó Lajos, valamint a színész Beleznay Endre is lehetőséget kapott a ringben, hogy megvillantsa a küzdősport tehetségét.

Nagyvilág

Hitt a szólásszabadságban

A francia középiskolai történelemtanárt, Samuel Paty-t azért gyilkolták meg, mert hitt a szólásszabadságban és diákjait is erre akarta tanítani - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke hétfőn.

Galéria

Népszava

www.nepszava.hu

Archívum

London - Temze-parti kalandozás

A hajdani Brit Birodalom fővárosa a 21. században sem titkolja gazdagságát. A 8 milliós London ma is mágnesként vonzza az üzletembereket és turistákat, a szerencsevadászokat és a bevándorlókat. A Temze-parti Tower épületegyüttese, az azonos nevű legendás híd, a Westminster és a Buckingham Palota éppúgy kihagyhatatlan az angol metropolist felkeresők „kötelező” programjából, mint a meseszép, gondozott parkok. Érdemes belekóstolni a szigetország izgalmas mindennapjaiba.

Lap tetejére