RSS Feed

Von der Leyen gyorsítaná a koronavírus elleni oltásokat

Fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinációkat, mert kezd túlzottan eltérni a beoltottsági arány egyes uniós tagországokban - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az uniós parlament keddi, a portugál soros tanácselnökség feladatairól szóló vitában. Az elnök elmondta, hogy véleménye szerint a legjobb döntés az volt, hogy az összes tagállam együtt lépett fel és közösen vásárolt vakcinát több gyógyszergyártótól.

MIX videó

Szárszó a szíve

Dorogi Sándor 9 évig volt Balatonszárszó polgármestere. Tavaly ősz óta – egy esztendeje – csak a saját cégét igazgatja, de a szeretett településének mindennapjait, további fejlődését szívének-lelkének teljes rezdülésével átéli. A polgármesterség számára a választóktól kapott bizalom volt. A közösségteremtés egész életét átszőtte.

OBB

Vélemény

Dalia László

A Netflix recept

A Netflix recept A Netflix egy startupból nőtt multivá, vagyis postán szállított DVD-kel kezdték és egy óriási hálózattá váltak, mert Reed Hastings, az alapító mert nagyot álmodni. Amikor 2002-ben tőzsdére vitték a céget egy dollárt ért egy részvény, 17 évvel később 350 dollárért adták. Ám közben életre keltettek egy új céges kultúrát, miszerint az a szabály, hogy nincs szabály.

Sport

Újpesti hokisé lett a hét gólja

Yellow Horn a hét hoki játékosa, miután a Csíkszeredai Sportklub légiósa elképesztő teljesítményt nyújtott a jégkorong Erste Ligában. A hét gólja címet pedig az UTE csatára, Dimitrij Vorobjov kapta.

További videók

  • Autóalkatrészből készült Terminátor

    A belváros szívében helyezkedik el az Amazing Metal Art Gallery, ahol a lelkes sci-fi rajongók megcsodálhatják, sőt meg is érinthetik kedvenc filmes karaktereik szobrát: van itt többek között Alien, Predator, Megatron, de a Shrekből ismert Szamár és a Terminátor is megtalálható a kiállítóteremben.

  • Lómenhely Őrbottyánban

    Egy hely, ahol az öreg, jobb sorsra érdemes lovak megpihenhetnek.

  • Virtuális jógaoktató a nappaliban

    Az otthoni jógázás még sosem volt ilyen egyszerű és biztonságos. Kipróbáltuk a magyar fejlesztésű Yoganotchot.

Kultmix

Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje

A Müpa egyik missziója a fiatal zenei tehetségek támogatása, amely a mostani pandémiás helyzetben talán még kiemeltebb szerepet kap, mint egyébként. A Jazz Showcase a hazai jazz-zenekarok számára évek óta az egyik legfontosabb fellépési lehetőség, ahol megmutathatják magukat a szélesebb közönség előtt.

Életmód

100 praktikus tipp az élővilág szerelmeseinek

Februárban jelenik meg a Gabo Kiadó gondozásában Helen Bostock és Sophie Collins: Vadon a kertemben című könyve, ami 100 praktikus tippet tartalmaz a kertek és élővilág szerelmeseinek.

100 praktikus tipp az élővilág szerelmeseinek
Befagyott már a Balaton?

Befagyott már a Balaton?

Jennifer Garner (48) a háromgyerekes kétszeresen elvált gyönyörű amerikai színésznő egy különleges videót osztott meg Insta oldalán. Valahol a hegyekben egy befagyott tó jegén korcsolyázik egy férfi. Talán hokizik, de nem is az a lényeg, hanem a látvány, ami tényleg pazar!

Peugeot Gablini

Bulvár

Harry hercegnek nagy szívfájdalma a családi feszültség

Lassan egy éve lesz, hogy Harry herceg és felesége Meghan már nem tagja hivatalosan a brit királyi családnak. Sok találgatás kapott szárnyra azóta, de arról, hogy miként éli meg Harry a családja körül kialakult felfordulást, eddig senki nem beszélt.

Nagyvilág

Bécs dőzsöl a napelemekben

Az osztrák energiaszolgáltató, a Wien Energie 2020-ban 26 megawattnyi új napelemet telepített, ami éves rekordot jelent. A 260 napelemrendszer összteljesítménye már 60 megawatt, ami 25.000 háztartást képes ellátni árammal. A cél a teljesítmény megtízszerezése 2030-ig.

Galéria

BVOP

Jelentkezz a Büntetés-végrehajtáshoz! Tel: 06-1-301-8396; www.bv.gov.hu; toborzas@bv.gov.hu

Archívum

Az iszlám szent helye: Mekka

Mekka (teljes nevén: Makkah al-Mukarramah). Város Szaúd-Arábiában, Szuez és Áden között, a Vörös-tengertől 80 kilométerre. Mekka Mohamed próféta szülőhelye, a muszlim hitűek első számú zarándokhelye. Szó, mi szó látványnak sem utolsó.

Lap tetejére