RSS Feed

Tizenhárom gyertya a Mix Magazin születésnapi tortáján

mix - 2014. 05. 09. 17:15:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tizenhárom évvel ezelőtt született meg a Mix Magazin és csütörtök este a President Hotelben ott voltak a lap támogatói, barátai, hogy ünnepeljenek és Regös István alapító-főszerkesztővel megkóstolják azt a születésnapi tortát, amit ezúttal is Meződi Alice, a Remiz tulajdonosa süttetett meg. A lap indulását többek között a Hunguest Hotels segítette, amelynek vezérigazgatója, Hülvely István ezúttal is ott volt a vendégek között.Képünkön Regös István és felesége megvágják a születésnapi tortát.

Ma már 13 év nagyon hosszú időnek számít egy lap életében, hiszen az utóbbi években rengeteg újság szünt meg, s a legnagyobbak közül is több megrokkant, mert hát rossz idők járnak a sajtóra is. Kevesebben olvasnak, s a támogatók is megritkultak. S ezért is fölöttébb nagy dolog, hogy a Mix Magazin megérte a 13. születésnapját
Boldog születésnapot MIX! - így köszöntötték a MIX Magazint a hűségpartira érkező vendégeink, mi pedig a MIX Magazin és a Mixonline nevében tisztelettel köszönjük olvasóinknak, hogy az ő segítségükkel is és velük együtt megérhettük ezt a szépre és érzelmekben is bővelkedő tizenharmadik születésnapot. Regös István alapító főszerkesztő emlékeztetett az indulásra, felidézte, hogy az első szám címlapján 2001-ben Hofi Géza szerepelt, aki utánozhatatlanul magasra tette a mércét, hiszen mindig is valódi emberekről, valódi értékekről írtunk, címlapjainkon szerepelt a művészeti, a tudományos, a közélet elitje. Regös István számokban is összegezte az általunk nem babona-, hanem szerencseszámként emlegetett tizenhárom évet: több mint százötven címlapsztori, legalább tizenötezer oldal. S persze, e számok között még nem szerepelnek az internetes portálunkon, a Mixonline-on megjelent anyagok. 
Magyar György ügyvéd az ünneplő barátok nevében kért szót és némi iróniával felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan betöltjük a tizennegyedik életévet, ami már sok mindennel jár együtt... Ez az este a MIX magazin ünnepi számával is együtt járt, melynek borítójára a 13-as szám került, s melyben újra közöltük az elmúlt esztendők néhány emlékezetes cikkét, riportját, régi címlapokat is idézve. Azzal a szomorúsággal, hogy ezzel a számunkkal is emlékeztünk a tavasszal elhunyt kollégánkra, Varga Gábor fotóriporterre, aki a MIX Magazin alapító tagja volt, de ezt az ünnepet sajnos már nem érhette meg. 
A MIX Magazin e születésnapján olyan művészek is köszöntöttek bennünket, mint Gerendás Péter és Meződi József, az Apostol együttes énekese, akik műsort hoztak ajándékba a MIX hűségparti vendégeinek. És el ne felejtsük Mága Zoltánt, aki meglepetésvendégként játszott a vendégeknek.A műsort akár tavaly, idén is Bárd Noémi Polli vezette.


Fotó: -a-
Lap tetejére