RSS Feed

Súlyos aszály az USA északkeleti államaiban is

mti - 2022. 08. 19. 13:00:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Súlyos aszály az USA északkeleti államaiban is

Az Egyesült Államok északkeleti államai egyre súlyosbodó aszállyal küzdenek, az elmúlt két hónapban az átlagosnál jóval kevesebb volt a csapadék, ami magas hőmérséklettel párosult. Az elmúlt 60 napban az érintett államokban a szokásosnál 50-150 milliméterrel kevesebb csapadék hullott, és az előrejelzések szerint a hét végéig kitart a száraz idő, miközben a hőmérséklet meghaladhatja a 30 fokot.

Az Egyesült Államok északkeleti államai egyre súlyosbodó aszállyal küzdenek, az elmúlt két hónapban az átlagosnál jóval kevesebb volt a csapadék, ami magas hőmérséklettel párosult.

    Az Egyesült Államok Aszályfigyelő Szolgálatának közlése szerint New England, Massachusetts, Connecticut és Rhode Island államokat érinti a "villámaszály", ami azt jelenti, hogy két héttel ezelőtt még nem tapasztalták az aszály jeleit. Mostanra Massachusetts állam egészében aszály alakult ki, amire hét év óta nem volt példa, a terület 40 százaléka extrém-aszály besorolást kapott.
    Az elmúlt 60 napban az érintett államokban a szokásosnál 50-150 milliméterrel kevesebb csapadék hullott, és az előrejelzések szerint a hét végéig kitart a száraz idő, miközben a hőmérséklet meghaladhatja a 30 fokot ezekben az északi fekvésű államokban.


Fotó: kiderul.startlap.hu
Lap tetejére