RSS Feed

Kakibaki

Bajnóczy Bella - 2022. 07. 13. 8:32:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kakibaki

Akkorát kakibakizott ez gyerek, hogy meglásd, hogy lesz még belőle főispán és a germán Saint-Tropez-be járhat majd nyaralni, ahol tán a germán titánságig viszi! - mondta a csecsemő apja, aki ideális esetben férfi, az anyának, aki még szerencsésebb módon nő és a keresztszülőnek, aki esetleg transznemű. A kakibaki kifejezés napjaink egyik reklámjából származik, miként a kakitasi is, s mindkettő Magyarország-kompatibilis: kakistoppal védekezik az elszabaduló áradat ellen. Így nem kell azt mondani, hogy úgy szar az egész, ahogy van!

Politikailag persze decensebb lenne cirillül népszerűsíteni, de legyünk kimértek, mint húsz deka bornyúparizer, s használjuk a globalice formulát: Pampers Stop and Protect Kakibaki. Ami azért is jól hangzik globálisan, mert ugye, van benne ángliusság és némi (emlékeztetve az egykoron vágyott magyar-japán határra) távol-keleti íz is, ez utóbbit a Kakibaki prezentálja, ami nem tévesztendő össze a kabukival, mert ettől egy jó érzésű japán biztosan kibukik. A cég cseppet sem mellesleg a legjobb időben dobta piacra ezt a Kakibakit,mert nagyon úgy fest a helyzet, hogy itt most több minden és több mindenki bizony kezd beszarni. Még a kaki is inflálódik, egyre több van belőle és egyre kevesebbet ér. Hiába hívjuk édesdeden kakibakinak. Ez már nem egyszerűen kakibaki, ez egyetlen hatalmas szarkupac.

"Pelust cserélni nem is olyan egyszerű" - olvasható a kakibakis reklámszövegben, ami imigyen folytatódik: Apára marad a peluscsere. Legújabbkori Árpád apánkra, akit hívhatunk úgy is, hogy Árpád, a punk, mert hiszen apunk ő és persze, az alapos törvényhez illően igenis férfi. Akitől el is várjuk, hogy pelenkát cseréljen. Hajdanában volt ugye, a Libero, most pedig jó ideje itt az Illibero. Hát akkor tessék! Rajta!  "Apa a hős: avagy mi kell egy sikeres pelenkacseréhez?" Ráadásul Apa az,aki biztosan nem ijed meg a saját árnyékától. Persze, van olyan, ami rajta is kifoghat, ez pedig nem más, mint a pici tisztába tevése."- folytatódik a kakibakis ajánló. Nos,a mi Apunkon még ez sem foghat ki. Olyan nincs, hogy Apu arcára fagy a mosoly, amikor szembesül a pelus tartalmával! Szuverén pelusnak a szuverén tartalmával!

Ez legfeljebb velünk, a megye háromban játszók között fordulhat elő, de olyankor arra gondolunk, hogy a szuverén pelust szuverén tartalommal kitöltő bébi hazafias cselekedetből elkövetett gyermeknemzés eredménye, nem pedig valamely intim pillanaté. Ez pedig mindent felülír. A szagokat is. Egyébként a kakibakit kísérő ferde illatok ellen "Kenhetsz például pár csepp illóolajat vagy mentéskrémet az orrod alá, komolyabb esetben az egészségügyi maszk,amibe szintén cseppenthetsz 1-2 csepp borsmenta illóolajat" - írja a pelusinfó.Ugyan a borsmenta illióolajon (még) nincs ársapka, de így is kár minden cseppért. Nem terem annyi borsmenta, amennyi semlegesítené mindazt, ami itt van. 

A kakikbakisok azt is tanácsolják, hogy peluscsere közben tereljük el a kicsi figyelmét. Ezt a figyelemelterelést az országos ligában játszó nagypályások már vérprofin működtetik, de a kispályásoknak azt javalljuk, hogy házilag találjanak ki valamit,amivel elterelik a bébi figyelmét.. Mondjuk, valamilyen kellemes, nyugtató zenével. Az Óz, a csodák csodájának Szivárvány dalát azonban -tekintettel a gránitszilárdságúra - mellőzzék. Kinek kell, hogy a bébi a bölcsődében majd nemváltoztató műtétet kérjen?!

Fotó: -a-
Lap tetejére