RSS Feed

Miért nem szólt a Red Hot Chili Peppers Budapesten?

hvg.hu - 2022. 06. 18. 12:54:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Miért nem szólt a Red Hot Chili Peppers Budapesten?

Szerdán a Puskás Arénában lépett fel a Red Hot Chili Peppers, a koncertről szóló beszámolónkat itt olvashatják, már ebben is jeleztük, hogy bár nagy öröm volt ismét újra látni a zenekart (ráadásul végre John Frusciante gitárossal) Budapesten, és ők meg is tettek mindent a jó buliért, de a hangosítás, enyhén szólva sem volt hibátlan.

Hogy a zenekar szerint sem volt minden rendben, arra is utaltak azért jelek, hiszen Anthony Kiedis többször is kiszólt a technikusoknak, és a koncert kurta-furcsa, hirtelen lezárása sem volt egy megszokott momentum.

De ennél fontosabb, hogy a felső karéjban ülőkhöz annyira visszhangosan, torzan szólt a koncert, ami már élvezhetetlennél tette a várva várt bulit. A második szinten is csak picit volt jobb.

Ahogy Köbli Norbert forgatókönyvíró a Facebook-oldalán írta: „Úgy hangzik, mintha Bogláron játszana egy Red Hot Chili tribute band, és te Badacsonyban hallanád, hogy valahol koncert van, te sem vagy már józan, a víz viszi feléd a basszust és a kísértetiesen visszhangos énekfoszlányokat.”

Ezt mi is így tapasztaltuk, és vártuk, hogy valami magyarázattal előálljanak a szervezők. Mert vagy az van, hogy a zenekar turnéját kísérő technikusok nincsenek a helyzet magaslatán, vagy az, hogy az új stadion nem alkalmas akusztikai szempontból a nagykoncertek befogadására. De ezt a problémát a jövőben még elképzelhető, hogy lehetne valahogy orvosolni. (Állítólag a dühöngőben viszonylag rendben volt a hangosítás.)

Ehhez képest a szervező, Live Nation szerint „remek helyszínnek bizonyult” az Aréna. A köztévé egyik fő propagandistája, Németh Balázs azt írja a Facebook-oldalán: bebizonyosodott, hogy Puskás azoknak is örömet okozhat, akik eddig csak legyintettek, hogy minek egy újabb »focistadion« Budapestnek”.

Nem. Sok ezren azt tapasztalhatták, hogy egyáltalán nem volt ideális helyszín a Puskás. A hangminőségre (legalábbis a felső két karéjban) nincs mentség.

Pont ezért lenne fontos tisztázni, mi történt a hangosítással szerdán. Mert a produkció után nem egy csalódott rajongótól hallottuk, hogy soha nem jönnek többet ide koncertre. Nem túl olcsó jegyért nem biztos, hogy érdemes végigszenvedni olyan minőségben egy produkciót, mintha egy vödörből hallgatnánk a kedvenc zenekarunk műsorát.

Fotó: -a-
Lap tetejére