RSS Feed

A muzsika hangja: Elhunyt Rosmarie Trapp

mti - 2022. 05. 20. 17:00:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A muzsika hangja: Elhunyt Rosmarie Trapp

Elhunyt Rosmarie Trapp, akinek családjáról A muzsika hangja című klasszikus musical készült. A muzsika hangja című musical Maria von Trapp 1949-ben megjelent könyve nyomán készült.

Elhunyt Rosmarie Trapp, akinek családjáról A muzsika hangja című musical született

    Los Angeles, 2022. május 20., péntek (MTI) - Elhunyt  Rosmarie Trapp, akinek családjáról A muzsika hangja című klasszikus musical készült.

    Rosmarie Trapp, Georg von Trapp és Maria von Trapp lánya a család tájékoztatása szerint a vermonti Morrisville-ben, egy idősotthonban halt meg 93 évesen. A von Trapp család 1938-ban menekült el a nácik által megszállt Ausztriából, és Európában, valamint az Egyesült Államokban lépett fel közös énekes előadásaival. Az 1940-es évek elején telepedtek le Vermontban, ahol síházat nyitottak.
    A muzsika hangja című musical Maria von Trapp 1949-ben megjelent könyve nyomán készült. A nyugállományba vonult tengerészkapitány Georg von Trappnak és első feleségének, Agathe Whitehead von Trappnak hét gyermeke született. George von Trapp felesége halála után vette el Mariát, aki énekelni és zenére tanította a gyerekeket.
    A házaspárnak még három gyermeke született, Rosmarie, Eleonore és Johannes, akik a filmben nem jelennek meg. Eleonore von Trapp Campbell tavaly októberben hunyt el a vermonti Northfiledben.
    Rosmarie öt évig szolgált misszionáriusként és tanított Pápua Új-Guineán testvérével, Mariával. Hazatérése után gyakran írt olvasói leveleket a helyi újságba, ahol Rosmarie sarka címmel saját rovatot kapott történetei számára. Szívesen énekelt, énekkarokat is vezetett.
    Az öt Oscar-díjjal jutalmazott A muzsika hangja című musicalt 1964-ben forgatta Julie Andrews és Christopher Plummer főszereplésével Robert Wise.


Fotó: Forrás: dadapilan.com
Lap tetejére