RSS Feed

Koch Máté bronzérmes Heidenheimben

mti - 2022. 05. 14. 9:33:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Koch Máté bronzérmes Heidenheimben

Koch Máté bronzérmet nyert a párbajtőrözők heidenheimi világkupa-versenyén. A magyar versenyző a szezon során második alkalommal állhatott dobogóra világkupa-versenyen.

    A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 22 éves magyar vívó a pénteki viadalon a 64 között a francia Paul Allegre ellen 15-10-zel jutott tovább, majd a 32 között a csapatban olimpiai bajnok japán Koki Kanónál bizonyult jobbnak (14-9). A nyolcaddöntőben a Londonban egyéniben ötkarikás aranyérmes venezuelai Limardo Gascont 11-9-re győzte le a Vasas versenyzője, a negyeddöntőben pedig az egyéni világbajnok francia Yannick Borelt 15-11-gyel múlta felül.
    Az elődöntőben aztán az egyéni ötkarikás címvédő, szintén francia Romain Cannone következett, akivel szemben 15-9-re alulmaradt Koch, aki így bronzérmet szerzett.
    A magyar versenyző a szezon során második alkalommal állhatott dobogóra világkupa-versenyen, így a júliusi, kairói világbajnokságon biztosan kiemelt lesz.
    A további négy, főtáblára jutott magyar vívó egyetlen győzelmet aratott a 64-es mezőnyben: az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Siklósi Gergely a kínai Mát győzte le 13-8-ra, ám a következő körben kikapott izraeli ellenfelétől.

Fotó: -a-
Lap tetejére