RSS Feed

A Szent Lukács Gyógyfürdő egyik szaunájában keletkezett tűz

mti - 2022. 05. 14. 9:08:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A fővárosi Szent Lukács Gyógyfürdő egyik szaunájában keletkezett tűz pénteken kora reggel, még nyitás előtt - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az MTI-vel.

    Miután a dolgozók észlelték, hogy tűz ütött ki a II. kerületi épület Frankel Leó úti oldalán, a protokollnak megfelelően értesítették a hatóságot és megkezdték az oltást.
    A tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek és megfékezték a lángokat.
    Senki sem sérült meg - írták, hozzátéve, hogy az oltásban részt vevő kollégáik közül két embert megvizsgáltak a helyszínre érkezett mentősök. Mindketten jól vannak, a vizsgálat után visszatérhettek munkájukhoz.
    Az épület átszellőztetése után a fürdő a termálrészleggel együtt valamivel 10 óra előtt megnyitott, újra fogadja a vendégeket.
    Megjegyezték, hogy a Szent Lukács Gyógyfürdő a komplex kezelések központja, így péntek reggel is érkeztek kúrára vendégek. Ők tudomásul vették, hogy a kialakult helyzet miatt a reggeli kezelésük elmarad.
    Az előzetes felmérések alapján a kár jelentős, a szaunarészleg bizonytalan ideig nem üzemel. A felújítási munkát a társaság lehetőség szerint mielőbb megkezdi - olvasható a közleményben.
    Korábban Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy 20-30 négyzetméteren pusztítottak a lángok egy II. kerületi szaunában.

Lap tetejére