RSS Feed

Kerékpárút épült Jakabszálláson

mti - 2022. 01. 15. 14:14:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kerékpárút épült 241 millió forint európai uniós és állami támogatással a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson - közölte a település polgármestere az MTI-vel.

    Szabó György Róbert tájékoztatása szerint az 54-es főút és az 5302-es kiskunfélegyházi út mellett megépült új szakaszok a már meglévő hálózatba kapcsolódnak.
    A biztonságosabb közlekedés érdekében a település központjától a temetőig 1600 méter hosszan, míg a belterület határától a Zsámbéki Trans Kft. székhelyéig 1150 méter hosszan építettek a bicikliseknek egy-egy útszakaszt.
    A Deák Ferenc és a Jókai utcát összekötő részen pedig kerékpáros nyomkijelölés segíti a bicikliseket - sorolta. A polgármester emlékeztetett: a megépült kerékpárutak mentén található cégek mintegy 600 főt foglalkoztatnak. A fejlesztés eredményeként a jövőben a lakott területen belül és kívül eső munkahelyek többsége kényelmesen, biztonságosan és közvetlenül elérhetővé válik kerékpárral.
    Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert 241,479 millió forint vissza nem térítendő támogatást a beruházáshoz, amelyet 85 százalékban az Európai Unió, 15 százalékban a magyar állam finanszírozott.

Lap tetejére