RSS Feed

Pánik a budapesti járaton

hvg.hu - 2021. 12. 03. 17:29:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pánik a budapesti járaton

A járat Spanyolországból tartott Budapestre. A megvadult utast Ferihegyen előállították. Rugdosni kezdte a székeket, majd az ajtó kinyitásával fenyegetőzött egy utas a Ryanair egyik Sevillából Budapestre tartó járatán – írta a La Razon nevű spanyol lap. Az incidens november 11-én történt, de csak most terjedt el a hírekben.

A megvadult férfit egy, a gépen utazó szolgálaton kívüli biztonsági őr ártalmatlanította néhány másik utas segítségével. A történtek miatt pánik tört ki, de a járat később rendben leszállt Budapesten. A randalírozó férfit a repülőtéren már rendőrök várták.

Az ügyről a rendőrség csütörtökön közleményt adott ki, amelyben azt írták: a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte. A férfi garázdaságért felelhet.

A megvadult utas a police.hu közleménye szerint szerb állampolgár. Mint írták, „tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetése külföldi felségjelű légijármű fedélzetén külföldi állampolgár által történt, ezért Magyarország joghatósága nem állapítható meg, így a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél”.

A 29 éves utas azt állította, hogy a gépen pánikba esett, és alig várta, hogy leszálljanak. Arra nem emlékezett, hogy agresszívan viselkedett.
 

Fotó: -a-
Lap tetejére