RSS Feed

Brian May szerint

24.hu - 2021. 11. 27. 11:21:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Brian May szerint

A Queen gitárosa, Brian May finoman szólva sem ért egyet a Brit Awards ezen a héten nyilvánosságra hozott döntésével, miszerint megszüntették az egyes kategóriák nemek szerinti megosztását. Szerinte a döntés ijesztő és átgondolatlan.

A Brit Awards a héten jelentette be, hogy négy kategóriában — férfi szólóelőadó, női szólóelőadó, nemzetközi férfi szólóelőadó és nemzetközi női szólóelőadó — megszünteti a nemek szerinti felosztást, így a négyből kettő lesz, nemsemlegesen: az év előadója és az év nemzetközi előadója. A szervezők szerint így tisztán a zenéjük és a művészetük alapján díjazhatják a zenészeket, és nem az alapján, hogy hogyan azonosítják magukat.

Brian May azonban most a Mirrornak adott interjújában fejezte ki aggodalmát a döntés kapcsán, mondván a mai „woke” kultrúában még a Queen, sőt, még talán Freddie Mercury is diszkomfortosan érezte volna magát.

Ez egy olyan döntés, amit kellő átgondolás nélkül hoztak meg. Rengeteg dolog van, ami rendben működik, és békén lehet hagyni– nyilatkozta May, aki szerint ma sokan nem merik jelezni, hogy mit gondolnak bizonyos dolgokról, mert félnek a következményektől, így csendben maradnak akkor is, ha érzik, hogy valami nincs rendben, és ebből szerinte egy ponton robbanás lesz. Arról is beszélt, hogy ma a Queen sem lenne elég sokszínű ahhoz, hogy elfogadják őket, pedig ezeknek a dolgoknak, mint a származás, a bőrszín vagy a szexualitás, nem is kellene számítani.

Freddie Zanzibárból jött, nem volt brit, nem volt fehér, és így tovább – és ez senkit nem érdekelt. Zenész volt, a barátunk volt, a testvérünk. Nem álltunk meg átgondolni, hogy vajon együtt kellene dolgoznunk, hogy megfelelő-e a bőrszíne, megfelelőek-e a szexuális hajlamai? Semmi ilyen nem történt, és nagyon ijesztőnek tartom, hogy most mindennel kapcsolatban ennyire számítónak kell lenni (…) Az élet nem így működik. Lehetünk elkülönítve és lehetünk különbözőek.
– mondta, hozzátéve, hogy a mai szabályok szerint a Queennek különböző bőrszínű és nemű tagjainak kellene lennie, kellene egy transz ember a zenekarba, és így tovább.

Fotó: -a-
Lap tetejére