RSS Feed

NSZK: Tesla szerelem

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 11. 28. 17:57:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NSZK: Tesla szerelem

Néhány esztendeje még elképzelhetetlen lett volna, hogy az Európai Unió legmotorizáltabb, legfürgébb és legnépesebb tagállamában ne egy Merci, avagy Audi legyen a bajnok! Hanem egy csendes amerikai... Igen a Tesla Model 3 típus a közép-kategória 2021-es sztárja!

Alfa Romeo Giulia, Audi A4, Citroën C5, Ford Mondeo, Jaguar XE, Kia Stinger, Lexus IS, Mazda 6 – az alább felsorolt európai és ázsia típusokban közös, valamennyi négykerekű a közép-kategóriát képviseli! Meg az, hogy Németországban a fenti modellek nincsenek ott a 2021-ben legkedveltebb autók toplistáján. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy az EU legfürgébb és legnépesebb tagállamában ne egy Merci, avagy Audi legyen a bajnok! Hanem egy csendes amerikai... A Tesla Model 3-as röviddel azelőtt lett az NSZK-ban szuper sztár, hogy Berlin közelében megkezdik a kaliforniai kocsik termelését!

A több milliárd eurós befektetéssel megépült brandenburgi üzem – kőhajításnyira Lengyelországtól – 2022-ben már sok százezer Teslát akar gyártani – részben belföldi piacra. A Norvégiától Belgiumig egyre divatosabb elektromos típus német riválisa az idén ezüstérmes BMW 3-as sorozata. A bajor rakétához hasonlóan dobogós a „Mittelklasse” kategóriában a Volkswagen Passat. Különösen a kombikba vannak belehabarodva már réges-rég a menedzserek, kereskedők, nagy családosok és kempingezők!


Fotó: -a-
Lap tetejére