RSS Feed

Miért rúgták ki a sajtó nagyvezírt?

Dalia László - 2021. 11. 27. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Miért rúgták ki a sajtó nagyvezírt?

A Mediaworks elnök-vezérigazgatói székéből két perc alatt állították fel Szabó Lászlót, aki maga sem akarta elhinni, hogy olyan gyorsan megy, ahogy jött. Az egykori washingtoni nagykövetet 2020-ban hirtelen hívták vissza az USA-ból, mintha afféle csodatévő lenne, pedig ő eredetileg egy gyógyszergyári káder volt, a TEVA vezérigazgatója, aztán persze Szijjártó államtitkára, majd helyettese is.

A Fidesz kádereinek többsége nem a szakértelméről híres, ellenben magas pozíciókba helyezik őket, s ha nem bizonyítanak, mehetnek egy másik állomáshelyre. Szabó most az ITM-ben landol. Egykori gyógyszeripari kollégái, akiket letelepített a sajtóbirodalomban már nagyobb bajban vannak, hiszen ők is kipottyantak. Olvasom, hogy Szabó hozta az új-régi embereit, de nem mert hozzányúlni a régiekhez. És állítólag nem volt jóban a tartalomért felelős csúcsvezetővel, Csermely Péterrel. Hát, ezek súlyos hibák, de mit értett Szabó úr a sajtóhoz? Ha Csermely kollégának nem tetszett az ő ténykedése, akkor könnyű dolga volt. csak ki kellett várnia, míg Szabó és csapata leszerepel. Márpedig ez gyorsan bekövetkezett. 

A MATESZ adatai szerint a Bors 2020 februárjában még 43 ezer példányban ment el, idén szeptemberben már csak 29 ezer kelt el. A Kisalföld másfél év alatt 44 ezerről 36 ezer példányra sorvadt, a Délmagyarország 24 ezerről 20 ezerre. A NER diplomatája, a Puskás nagykövet által vezetett Nemzeti Sport sem állt meg a lejtőn: 43 ezer helyett ma már csak 33 ezren olvassák. Folytathatom a 444. hu által összegyűjtött adatok ismertetésével, de csak egyre mélyebbre kerülünk. A baranyai bama.hu másfél év alatt elveszítette olvasói harmadát, a veszprémi veol.hu már a 300 ezres látogatószámot sem érte el a múlt hónapban. Bezuhant az mno.hu is, míg a 888 látogatottsága felére esett vissza. Ha nem lennének állami hirdetések a mi adónkból, ezeket a portálokat már be lehetne zúzni.

És most elérkeztünk a Szabó elleni vádakhoz, vagyis "Kevesekhez jut el a tartalom, nincsenek megszólítva a fiatalok, a kampány meg már itt van a küszöbön." Hát, igen ez kétségtelen, de aligha meglepő, hiszen a Mediaworks maga is egy összegányolt kiadó, ahol mindenki mindent bedobott a közösbe és dilettánsan történnek a dolgok. A tartalmak, amelyhez azért Csermely Péternek is van némi köze, nemcsak a kirúgottaknak, olyannyira elfogultak és hazabeszélnek, hogy az ország egyik fele bele sem szagol. És valljuk be, a Fidesz hívők is unják a mantrát, csak a fanatikusok szeretnék ugyanazt a lózungot 66 kiadásban visszahallani. A fiatalok megszólításához is kevés egy baseball sapkás, agyontetovált gyerekkel beidéztetni a szélsőjobbos amerikai influenszereket, amiből jószerivel az értelmiségi család gyereke is alig ért valamit. A pestisrácok milliárdjaiból például egy egészen jó kis tévét lehetne kihozni zenével, mozival, színházzal, bulikkal, csepegtetett politikával, de hadd ne én adjak tanácsot...

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére