RSS Feed

A népszerű Árnyvadász-történet folytatódik

M. A. - 2021. 11. 24. 17:04:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A népszerű Árnyvadász-történet folytatódik

Cassandra Clare zseniális fantasyregény-sorozatot indított útjára annak idején, majd jött a népszerű filmsorozat, és a magyar rajongók a Netflixnek köszönhetően újra betekinthettek hőseink kalandjaiba. Egyszer azonban minden véget ér, vagy mégsem? A bestsellerszerző most Wesley Chu-val közösen könyvben hozta el a folytatást Az elveszett Fehér Könyv címmel.

Magnus Bane és Alec Lightwood együtt élnek egy csodaszép lakásban, boszorkánymester gyermekükkel, Maxszel, aki épp most kezdett el járni, New York utcái pedig békések, és mindenhol nyugalom honol. Természetesen nem egy romantikus regényt kap az olvasó, habár ebben a kötetben az írónő nagyobb hangsúlyt helyez erre a szálra. Egyik éjjel betörnek a lakásba, megsebesítve Magnust, és elviszik a Fehér Könyvet. Hőseink felismerik a tolvajokat, akiket gonosz erők irányítanak, ezért mindent hátrahagyva az ereklye után erednek, mielőtt még igazán nagy baj történne.

 

Mivel Magnust egy varázstőrrel sebesítették meg, minden perc számít. Szerencsére akadnak szövetségeseik Clary, Jace, Isabelle és az újonc árnyvadász Simon személyében. Sanghajban megtudják, hogy sokkal sötétebb fenyegetés vár rájuk. Magnus varázslata egyre instabilabbá válik, és ha nem tudják megállítani a városba özönlő démonokat, lehet, hogy egészen a holtak birodalmáig kell követniük őket. Meg tudják állítani a világot fenyegető veszélyt? Vajon hazajutnak, mielőtt a fiuk teljesen az őrületbe kergeti Alec anyját?

 

A kínai árnyvadászok, istenek, démonok és a különböző birodalmak bevonása tovább építi a sorozat mitológiáját. Az Árnyvadászok és az Alvilágiak tiltott kapcsolata szimbolikusan hangsúlyozza a házassági egyenlőségért folytatott harcot, és ezáltal a regény leszámol a tabukkal, mindamellett, hogy megtartja a fantasy- és kalandvonalat.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére