RSS Feed

Floridában tarolt a romantikus szélhámosfilm

mti - 2021. 11. 23. 13:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Floridában tarolt a romantikus szélhámosfilm

Négy fesztiváldíjjal tüntették ki Floridában, a Fort Lauderdale Nemzetközi Filmfesztiválon Szász Attila romantikus szélhámosfilmjét, az Apró meséket - közölte az MTI-vel hétfőn a Nemzeti Filmintézet (NFI).

A közlemény szerint az Apró mesék lett a legjobb film, Szász Attila elnyerte a legjobb rendező, Kerekes Vica a legjobb színésznő, Szabó Kimmel Tamás pedig a legjobb színész díját.
    Az idén 36. alkalommal megrendezett floridai filmfesztivál több mint 200 filmet vonultatott fel, melyek világszerte 40 országból érkeztek.
    Mint írják, az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.
    Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca szemléin kapott díjakat.
    A most Floridában is díjazott alkotás a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.
    Az Apró mesék idén még Alaszkában és Kijevben is megméretteti magát, illetve online nézhető az NFI streaming platformján, a FILMIO-n - közölte a Nemzeti Filmintézet.


Fotó: mivanatvben.hu
Lap tetejére