RSS Feed

Orbán Pintérre fogta

Dalia László - 2021. 07. 24. 8:00:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orbán Pintérre fogta

Nagy Katalin nem volt formában. Rendesen alákérdezett, ahogy szokott, de hogy-hogy nem, szóba hozta a Pegasus botrányt. Igaz azzal a jelszóval, hogy az ellenzék szerint figyelemelterelés a gyermekvédelmi törvény népszavazása. Ez a kérdés viszont nem lett átbeszélve, mert Orbán mindössze egyetlen mondatot pazarolt rá.

Egy világra szóló botrány után, amikor az izraeli kormány vizsgáló bizottságot állított fel, a francia elnök telefont cserélt, miután a marokkói titkosszolgálat őt is lehallgatta a Pegasus segítségével, a magyar miniszterelnök odavet egy mondatot "Ezzel az üggyel kapcsolatban a belügyminiszter egyébként mindent elmondott, amit el lehet mondani.” Valóban így lebecsüli az ügyet vagy csak úgy tesz? Ám ezúttal talán az első verzió az igaz, hiszen a kormány tagjai össze-vissza beszélnek és mutogatnak, tehát nem lettek kioktatva. Orbán nem tartotta fontosnak, hogy kiossza azt a szöveget, amit mondniuk kell, pedig a papagáj kommandó igazán jól szokott működni. Pintér pedig egyébként semmire sem adott magyarázatot, csak a többiekkel ellentétben ügyeset kibújt a felelősség alól. Semmi olyat nem mondott, amellyel kötekedni lehetne. 

Pintér először csak annyit mondott, a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést, másodszor azt, hogy zárt ülésen hajlandó válaszolni a kérdésekre, harmadszor pedig azt, hogy ismeretlen szervezet gerjesztette a botrányt. Természetesen a magyar szolgálatok, nem folytatnak illegális tevékenységet, hiszen valaki engedélyezte a lehallgatást, megfigyelést. Varga Judit ezt passzolta át az államtitkárának, mert megijedt. Zárt ülés pedig nem lesz, mert a kormánypárt nem akarja, így Pintér bármennyire is szeretné, nem tud válaszolni a fel sem tett kérdésekre. Nem véletlen, hogy Pintér a második ember a magyar kormányban. Már nyomozónak is ravasz volt és kiismerhetetlen. Orbán mellett az egyetlen profi a kormányban. 

Nagy Katalin nem volt formában, mégis kimondott valami fontosat, amit eddig egyetlen politikus sem fogalmazott meg. Azt mondta, hogy a Nyugat másképp gondolkodik, de mi Kelet vagyunk, ezt tudomásul kell venniük. Orbán nem tiltakozott.  Miért is tette volna, amikor állandóan Keletre tart. Moszkvára és Pekingre kacsingat és ájultan imádja őket, miközben ez a szerelem meglehetősen viszonzatlan, hiszen Paksra, a Belgrád-Budapest vasútra és a Fudan egyetemre is csúnyán ráfizetünk.

Fotó: -a-
Lap tetejére