RSS Feed

Bradbury-sláger a Radnóti Színházban

Szijártó Ádám - 2021. 06. 22. 13:00:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bradbury-sláger a Radnóti Színházban

A Radnóti Színház a Radnóti Tesla Labor udvarán tartotta meg évadzáró társulati ülését. Végre közel teljes létszámban, együtt búcsúztatták el ezt a mostoha évadot. A tervezett hat bemutatóból csak kettőt tudtak megtartani, a Csapodárok és a Gina előadásokat. Jövőre mutatják be Ray Bradbury 451 Fahrenheitjét.

A november óta bezárt színház hátországában és az online térben azonban rengeteg munka zajlott: ősszel debütált a Kortárs Felbeszélések podcastunk; elsőként streameltünk premiert – a Csapodárokat – nagy sikerrel; fejlesztettünk egy interaktív platformot, amin megjelent a Radnóti Magazin; online zajlottak a RIM ifjúsági műhely foglalkozásai; és bepróbáltunk 3 előadást is, amiből a Don Carlost virtuálisan bemutatta a színház. Persze ez nem pótolja az élő színházi premiert. Tavasszal adománygyűjtést szervezett a társulat, a támogatásokat négy kórházba juttattuk el egy rövid műsor keretében. Régi és új stream-előadásokkal tartottuk a kapcsolatot a nézőkkel, de így is csupán a szokásos nézőszámunk 15%-át értük el. 

„A sok-sok újratervezés, zoom-találkozók, folytonos stratégiázás, agyalás, hogy miként mutatkozzunk meg a felszín felett, sokunkat elfárasztott. Most arra kérek mindenkit, hogy »kezdjünk el folytatódni«, keressük a motivációt, az újult erőt és tegyük a dolgunkat a hivatásunk és emberségünk szerint.” – fogalmazott Kováts Adél (képünkön), a színház igazgatója, aki idén februártól újabb öt évre kapott felhatalmazást a Radnóti igazgatására. - Bradbury-sláger A következő évadban sajnos még mindig a szűkített színpadon játszunk, már negyedik évada, várhatóan a szomszédos építkezés télre befejeződik. 


Az elcsúsztatott bemutatók miatt 2021|2022-es évadra az alábbi bemutatókat hirdette ki a színház: 
Roberto Bolaňo: VAD NYOMOZÓK r.: Kelemen Kristóf 2021. szeptember 7.
Shelagh Delaney: EGY CSEPP MÉZ r.: Valló Péter    2021. szeptember 26.
SZERB ANTAL SZÁZ VERSE – Bálint András estje r.: Deák Krisztina  2021. október 3.
Friedrich Schiller: DON CARLOS r.: Nagy Péter István 2021. október 10.  
Tom Stoppard: TRAVESZTIÁK r.: Valló Péter 2021. december 19.
Szophoklész: ANTIGONÉ r.: Porogi Dorka 2022. március 6.
Ray Bradbury: 451 FAHRENHEIT  r.: Nagy Péter István 2022. május 8. 
Fotó: -a-
Lap tetejére