RSS Feed

Ősszel jön a SzínházTV második évada

M. A. - 2021. 06. 16. 17:00:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ősszel jön a SzínházTV második évada

Első évada végéhez közeledik a SzínházTV online színházi streamingszolgáltató platform, amely legközelebb szeptemberben tér újra vissza a képernyőkre. Tavaly november óta 12 színház 36 produkciója volt látható a SzínházTV felületén otthonról, külföldről és vidékről egyaránt, és akár többedmagunkkal is élvezhettük a közvetítéseket.

Az első évadban több mint 100 alkalommal közvetítettek színházi előadásokat a SzínházTV weboldalán, melyekre 34 országból, köztük például Hong Kongból és Tulumból is váltottak jegyet a színházkedvelők. A SzínházTV első évadának utolsó előadásai még június 15-ig megtekinthetők.

 

A 2020 novemberében induló SzínházTV célja az volt, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa a színházi előadások élményét, köztük azokhoz is, akik valamilyen okból nem tudják személyesen megnézni kedvenc színdarabjaikat. A platform sikerét nem csak a több mint 100 színházi közvetítés mutatja: a jegyeladások szerint Németországból például közel 300 magyar család látogatott el virtuálisan a magyar színházakba, hogy kedvenc művészeit a legkiválóbb rendezesékben láthassa.

 

A platformon újdonság az interaktív „TAPS” funkció is, amellyel a nézők otthonról is kifejezhetik tetszésüket az előadás végén a szereplők felé, és az ott “született” tapsot képesek bejátszani az élő előadások alkalmával, így összekötve az alkotókat az online közönséggel. A SzínházTV az előadások közvetítése mellett első saját produkcióját is elkészítette az évadban: áprilisban Caramel OnLive címen készítettek koncertfilmet az oldalon, valamint a Libri Irodalmi Díjátadó Gála megálmodásában és megvalósításában is kiemelkedő szerepet vállalt a streamingszolgáltató platform.

 

A második évad 2021 szeptemberében izgalmas innovációkkal érkezik: a SzínházTV csapata megújuló repertoárral, eddig nem látott darabokkal és sok meglepetéssel várja vissza a színházkedvelő közönséget a világ minden tájáról.

 


Fotó: szinhaztv.com
Lap tetejére