RSS Feed

Ogre para - avagy nézz szembe az igazsággal!

Balogh Vivien - 2021. 06. 15. 17:00:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ogre para - avagy nézz szembe az igazsággal!

A Független Színház Magyarország legújabb ősbemutatója az “Ogre para, avagy nézz szembe az igazsággal!” című bábelőadás egy fiatal roma fiú középiskolás éveit mutatja be, akinek a legnagyobb félelme, hogy kiderül a származása. A történet ennek a félelemnek a legyőzéséről, önmagunk büszke vállalásáról és arról szól, hogy mindannyiunknak vannak nehézségei, amiket nem kell eltitkolnunk.

. Az előadás 2021.június 20-án 16:00 órától látható az RS9 Színházban. 
Milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy fiatalnak, akinek egy új környezetben kell helytállnia? Mi lehet a sikerének a titka? Hogy érheti el, hogy népszerű lehessen az új környezetben? Az “ogre para” egy tizenkét éves srác életét nehezíti meg. Hogy elmeneküljön a félelmei elől, minden erejével azon van, hogy új sulijában az újdonsült barátai előtt rejtve maradjanak a titkai. Ádám, a főszereplő, minden lehetőséget megragad, hogy népszerű legyen, ám az elismerést és a sikert nem adják ingyen és előbb-utóbb fény derül az igazságra. Ekkor lesz valódi szerepe a barátságnak, a bizalomnak a bátorságnak és a mindent körülölelő szeretetnek!

“Ez a darab a gyermekkorom és a jelenem közötti főbb állomásokat mutatja meg. Eddigi életem meghatározó személyei jelennek meg benne, akinek köszönhetem, hogy "vagyok, aki voltam és leszek, aki vagyok". Az ember állandó, ám körülöttünk a világ egyre gyorsabban változik. A félelmeinkkel szembenézni azonban itt és most kell, mert később már csak tükör által, homályosan láthatjuk őket! Szeretettel ajánlom ezt az előadást a kiskamaszoknak és azoknak a felnőtteknek, akik őrzik magukban a gyermeki énjüket és szívesen támogatják a jövő generációját, az ifjúság törekvéseit!” - Szegedi Tamás András, rendező

Közreműködők:
Szegedi Tamás - Ádám / Ogre kapitány
Alexits Rita - Töttös / Anyu
Bánky Sára - Lili / Tanárnő
Varga Norbert - Pufi / Rendőr bratyó

Zene: Babindák István
Látvány/vizuál: Oláh Norbert
Rendezőasszisztens: Líbor Laura
Rendező, író, díszlet - és bábtervező: Szegedi Tamás András


Fotó: Független Színház
Lap tetejére