RSS Feed

A Kiválasztottak élete 15 év múlva megváltozik

M. A. - 2021. 06. 14. 12:27:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Kiválasztottak élete 15 év múlva megváltozik

Július elején jelenik meg Veronica Roth: Kiválasztottak című regénye, melynek főszereplői azzal, hogy megmentették a világot, hősök lettek. Az viszont, hogy most újra meg kell menteniük, tönkreteheti őket.

Tizenöt évvel ezelőtt egy prófécia alapján öt átlagos kamasznak meg kellett küzdenie a legyőzhetetlennek tűnő Sötét Nagyúrral, aki Észak-Amerikában pusztítva teljes városokat tett a földdel egyenlővé, és emberek ezreivel végzett. A Kiválasztottak néven ismertté vált csapatnak csak minden erejét beleadva sikerült felülkerekednie rajta.

 

Ezután az élet mindenki számára visszatért a normális kerékvágásba, kivéve a fiatalokat, akik világszerte ismert hírességekként, életcéljukat beteljesítve nem találták a helyüket. Közülük legnehezebben Sloane viselte a sorsát: a lány olyan titkokat rejteget, amelyek még attól a négy embertől is elidegenítik, akik a világon egyedüliként képesek megérteni őt.

 

A Sötét Nagyúr felett aratott győzelem tizedik évfordulóján valami felfoghatatlan történik: az egyik Kiválasztott meghal. Amikor társai összegyűlnek a temetésére, rájönnek, hogy ellenségük végső célja sokkal nagyobb volt annál, amit ők, a kormányuk vagy akár a prófécia előre jelezhetett volna.

 

A könyv már előrendelhető, és hamarosan a könyvesboltokban is kapható lesz.

 

 

 


Fotó: GABO Kiadó
Lap tetejére