RSS Feed

Nyártól Stuttgartban játszik Hanusz Egon kézilabdázó

mti - 2021. 02. 23. 9:36:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nyártól Stuttgartban játszik Hanusz Egon kézilabdázó

A nyártól Stuttgartban folytatja pályafutását Hanusz Egon, a Csurgói KK férfi kézilabdacsapatának válogatott irányítója. "Hosszú vívódás után, de végül örömmel fogadtam el ezt az ajánlatot, hiszen egy álmom teljesül azzal, hogy ebben a bajnokságban játszhatok."

A somogyi klub a honlapján számolt be a változásról, emlékeztetve egyúttal rá, hogy a saját nevelésű játékos, a csapat kapitánya novemberben mutatkozott be a felnőtt válogatottban. A Bundesligában szereplő TVB 1898 Stuttgart, amely a nyártól spanyol edzővel dolgozik, "klubrekordnak számító összegért" vásárolta ki őt élő szerződéséből, így a 23 éves kézilabdázó a mostani szezont követően a világ legerősebb bajnokságában szerepelhet.
    "Hosszú vívódás után, de végül örömmel fogadtam el ezt az ajánlatot, hiszen egy álmom teljesül azzal, hogy ebben a bajnokságban játszhatok. Nehéz lesz itt hagynom a nevelőegyüttesemet, de hiszem azt, hogy még lesznek közös céljaink" - idézte őt a Csurgói KK honlapja. Új együttesének honlapja szerint Hanusz két évre szóló megállapodást kötött.
    Az irányító az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy telefonon megkereste őt Roi Sánchez, a német csapat nyáron munkába álló vezetőedzője, aki nagyon szimpatikus volt számára, és meggyőzte, ezért döntött a távozás mellett. Hozzátette, jó hatással lehet rá a német mentalitás, az új környezet, az új csapat és az új bajnokság, a pályafutásában remek ugródeszka lehet a két stuttgarti idény.
    "Szeretnék húzóemberré válni, és úgy teljesíteni, hogy segíteni tudjam a csapatot. A Bundesligában minden meccs nagyon fontos, mert sokkal szorosabb a mezőny, mint Magyarországon" - nyilatkozta.
    Jelenleg a TVB Stuttgartban játszik egy másik magyar irányító, Faluvégi Rudolf, ám ő az idény végén távozik.


Fotó: hajraveszprem.hu
Lap tetejére