RSS Feed

Öttusa-vb - Kairó lesz a rendező

mti - 2021. 01. 27. 17:40:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A UIPM vezető testülete pénteken közölte, hogy Minszk a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt nem lehet idén házigazda, így új helyszínt keresnek. Az időpont azonban az eredetileg tervezett marad, azaz a tokiói olimpia utolsó sportági kvalifikációs versenyét június 7. és 13. között bonyolítják le Egyiptomban.

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnöke a múlt heti döntés hátteréről azt mondta:aggodalomra adott okot, hogy számos országból nem szívesen utaztak volna Fehéroroszországba, az elnökség pedig meg akarta őrizni az esélyegyenlőséget az olimpiai kvalifikációs folyamatban.
    A UIPM ugyanakkor jelezte, hogy kiváló a kapcsolata a helyi szövetséggel és a szervezőbizottsággal, így Minszk a későbbiekben lehet majd házigazdája világbajnokságnak.
    Kairó 2017-ben rendezett már felnőtt vb-t.
    Egyiptom idén két további korosztály világbajnokságának is otthont ad: az ifjúságiak (U17 és U19) július 4. és 10. között, a juniorok (U21) pedig július 11-től 17-ig versenyeznek majd Alexandriában. A korábban kijelölt időpont február volt, de a koronavírus-járvány alakulása, illetve az ezzel összefüggő utazási korlátozások miatt a UIPM végrehajtó bizottsága két hete nyárra halasztotta ezt a két versenyt.


Lap tetejére