RSS Feed

WHO: 1,9 millió korona áldozat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 13. 8:30:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

WHO: 1,9 millió korona áldozat

Az idős, vatikáni Ferenc pápa „erkölcsi kötelességnek” tartja a Covid-19 elleni védőoltást. A vakcinából januárban már kapott a 94 esztendős brit uralkodónő, valamint hamarosan 100 éves férje és sok millió európai polgár is. Az EU legnépesebb tagállamában, Németországban a megkérdezettek 55 százaléka akarja beoltatni magát.

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) aktuális jelentése szerint 2021 elején átlépheti a 2 milliós lélektani határt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. A legtöbb fertőzöttet Amerikában regisztrálták: az elmúlt egy évben közel 39 millió embert teszteltek pozitívan. Európában a 29 millió Covid-19 páciens zöme már tünetmentes. Ám Itáliában tavaly 75 ezer végzetes tragédia történt, míg Franciaországban 65 ezer, Hollandiában 12 ezer elhunytról szólnak a fekete statisztikák.

Hazánkban is 10 ezer fölé szökött a koronás halottak száma, az NSZK-ban pedig a járvánnyal összefüggésben – január derekáig – 42 ezren nem élték túl a fertőzést. Angela Merkel jóléti birodalmában karácsony után kezdődött meg az idős korosztály, valamint az egészségügyi dolgozók vírus elleni beoltása. Eddig már közel 600 ezren kaptak a vakcinából a 83 millió lakosú, legnépesebb EU tagországban.

Fotó: -a-
Lap tetejére