RSS Feed

Ian McKellen- Bárcsak gyerekkoromban olvashattam volna

24.hu - 2020. 12. 01. 12:07:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Ian McKellen- Bárcsak gyerekkoromban olvashattam volna

Ian McKellen arról posztolt, hogy bárcsak gyerekkorában olvashatta volna a ledarált magyar mesekönyvet. A Gandalfot és Magnetót alakító színészhez is eljutott a Meseország mindenkié híre.

A Meseország mindenkié körül kialakult botrány két hónapja bejárta a világsajtót, többek között a Time magazin is beszámolt róla, hogy az érzékenyítő mesekönyv miként vált szimbolikus fontosságúvá az LMTBQ jogokért folytatott küzdelemben. Némi csúszással, de az ügy a Gandalfot és a Magnetót alakító Ian McKellen figyelmét is felkeltette.

Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekkoromban– ezzel a szöveggel osztotta meg Facebook-oldalán a Time említett cikkét a vállaltan meleg színész, aki aktivistaként is gyakran kiáll a szexuális kisebbségek jogaiért.

A Labrisz Egyesület által kiadott Meseország mindenkié akkor robbant be a köztudatba, mikor szeptember végén Dúró Dóra egy iratmegsemmisítővel ledarálta a könyv egy példányát, ezzel vélte kifejezni tiltakozását a „homoszexuális propaganda” ellen. Ezt követően több fideszes vezetésű önkormányzat betiltotta a könyvet, amely a botrány hatására viszont az eladási listák élére ugrott.


Fotó: -a-
Lap tetejére