RSS Feed

Zámbó Jimmy rockoperája Bánk bánról

Európa - 2020. 11. 18. 17:52:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zámbó Jimmy rockoperája Bánk bánról

Ez szerepelhetett volna a kilencvenes évek elején egy színházi plakáton, ha Zámbó Jimmynek jut alkalma megvalósítania nagy álmát: a négyoktávos popsztár ugyanis arra készült, hogy rockoperát ír Katona József Bánk bán című drámájából. S természetesen ő lett volna Bánk bán.

E nagyszabású tervről nem hallottam anno, csupán mostanában, húsz év elteltével olvashattam róla. A minap ugyanis kezembe került az Európa című hírmagazin 1991. december 7-én megjelent száma, melyben Pop Bánk bán Zámbó Jimmytől/vel címmel született írás arról, hogy az énekes fejlébe vette: rockoperát ír a Bánk bánból.

Jimmy lelkesen mesélte, hogy már hozzá is kezdett a nagy munkához, melynek kezdete azt jelenti, hogy elkezdett foglalkozni a drámával. Miközben persze Erkel Ferenc operáját hallgatja. Tervei szerint ezt az operát szánja a majdani rockoperája alapjának. Sőt azt tervezi, hogy nemcsak színházban mutatják majd be a produkciót, hanem film is készül belőle. - Ez persze nem kis munka és pénz is kell hozzá - mondta. - Szponzorok jelentkezését várom és magam is teszek lépéseket azért, hogy meglegyen a szükséges anyagi fedezet. 

A popsztár a szereposztással kapcsolatos kérdésre még nem tudott felelni, miként a bemutató időpontjáról sem. Mindössze annyit árult el, hogy ő játssza-énekli majd Bánk bán szerepét. Azzal kapcsolatban, hogy melyik színház mutatja majd be a rockoperát, megjegyezte, fogalma sincs.

Majd történt, ami történt.


Fotó: Forrás: maivalosag.com
Lap tetejére