RSS Feed

FTC: Felértékelődött a keret

NS - 2020. 10. 27. 17:16:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

FTC: Felértékelődött a keret

A labdarúgás átigazolási piacára szakosodott Transfermarkt legutóbbi kimutatásában az NB I-ben címvédő és a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Ferencváros keretének értéke közel négymillió euróval nőtt a közelmúltban.

Szeptember végén a Nemzeti Sport Online részletesen elemezte a piaci helyzetet a hazai élvonalban. Akkor a Fradi értékét magyar szinten rekordot jelentő 24.7 millió euróra becsülte a portál (amely 2004 óta foglalkozik a magyar bajnoksággal).

Egy hónappal később tovább emelkedett ez az összeg. A Transfermarkt szerint az FTC játékosainak összértéke immár 28.65 millió euró. Ez nagy részben annak is köszönhető, hogy összesen tizenkét ferencvárosi játékosnak „felment az ára” a nemzetközi szakoldalon.

Az FC Barcelona ellen remekül játszó, az NB I mostani idényében öt gólnál járó Tokmac Nguen esetében 1.4 millió euróról 2.5 millióra emelkedett a becsült érték. Az augusztusi adatok alapján a 27 éves támadó a magyar első osztály tizedik legértékesebb játékosa volt, ám a Transfermarkt szerint immár ő áll a hazai rangsor első helyén.

A Fradiból Dibusz Dénes értéke 800 ezer euróval, Miha Blazicé pedig 400 ezer euróval nőtt. A zöld-fehérek játékosai közül a Transfermarkt Dibusz, Blazic és Olekszandr Zubkov játékjogát egyaránt kétmillió euróra taksálja.

A portál szerint így is a Ferencváros kerete éri a legkevesebbet a BL-főtábla 32 csapata közül. A rangsorban az utolsó előtti helyen a dán Midtjylland áll 42.03 millió eurós kerettel. A magyar bajnok következő BL-ellenfele, a Dinamo Kijev a 27. a listán 99.65 millió euróval.

Fotó: -a-
Lap tetejére