RSS Feed

Megnyílt a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás

M. A. - 2020. 09. 09. 13:00:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megnyílt a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat legjobb képeit, mintegy 350 egyedi és sorozatfelvételt mutat be a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás szerdától a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Capa Központban.

Rendhagyó idők rendhagyó megoldásokat kívánnak. A 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás szervezői minden igyekezetükkel azon vannak, hogy – a körülményekhez alkalmazkodva – a megszokott színvonalon mutassák be a tavalyi esztendő legjobb, legérdekesebb sajtófotóit.

 

A tavaszra meghirdetett megnyitót 2020. szeptember 8-án tartották meg, ezúttal zártkörben a kiállításnak is helyet adó Capa Központban. A tárlat, Szigeti Tamás rendezésében, szeptember 9-én ingyen, majd november 15-ig, belépődíj fizetése mellett lesz látogatható.

 

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton 267 fotográfus 2488 pályaművel indult. A beérkezett képek száma: 6079. A mennyiség mellett azonban a nemzetközi zsűri "fotográfus nagyágyúi" is kiemelték a pályázat magas színvonalát. A tárlaton a pályázat minden díjazott felvétele látható, de a válogatás ennél bővebb: a kiállítás olyan kiemelkedő színvonalú munkákat is bemutat, amelyek az erős verseny miatt nem nyertek díjat.

 

Érdekesség, hogy a tárlatot a következő hónapokban más helyszíneken is bemutatják, először Gödöllőn lesz megtekinthető, szombattól.

 


Fotó: © Csudai Sándor/38. Magyar Sajtófotó Kiállítá
Lap tetejére