RSS Feed

Eszenyi felfüggeszti színészi tevékenységét

index - 2020. 07. 09. 8:32:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Eszenyi felfüggeszti színészi tevékenységét

Az InfoRádiónak adott interjút a Vígszínház új igazgatója, Rudolf Péter, és természetesen szóba került elődje, Eszenyi Enikő is. Mint elmondta, az Eszenyi által rendezett darabokat a következő évadban műsorra tűzik, de színészként már nem tér vissza.

Enikő most saját kérésre felfüggeszti a színészi tevékenységét, nem akar játszani. Viszont azokkal az előadásokkal kapcsolatos összes munkát elvégzi, amelyeket ő rendezett. Együtt beszéljük meg az esetleges szerepátvételeket, végigcsinálja a szokásos felújító próbákat.

Rudolf Péter hivatalosan július elejétől vezeti a Vígszínházat, és megbízatása 2021. december 31-ig tart. Mellette Eszenyi Enikő és Csányi János rendező, a Bárka alapító-igazgatója és a Színház és Film Intézet alapító-vezetője is pályázott az igazgatói posztra, de Eszenyi márciusban visszalépett a személye körül kialakult helyzet miatt. Rövid idő alatt ugyanis több mint hatvan színész és más színházi ember vádolta meg verbális erőszakkal és hatalmi visszaéléssel, a fővárosi önkormányzat pedig az ügyek feltárását célzó vizsgálatot is indított.

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére