RSS Feed

A Rolling Stones perrel fenyegeti Trumpot

mti, ujszo.com - 2020. 07. 09. 8:00:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Rolling Stones perrel fenyegeti Trumpot

Világhírű zenészek újra és újra panaszkodnak arra, hogy politikusok kampányfellépések során jogtalanul felhasználják dalaikat. Kritizálta emiatt Trumpot már Elton John, Ozzy Osbourne, Adele és a 2017-ben elhunyt Tom Petty családja is.

A Rolling Stones egy hete egyenesen perrel fenyegette meg az amerikai elnököt arra az esetre, ha továbbra is felhasználja újraválasztási kampányában a zenéjét. A legendás brit rockegyüttes akkori közleménye szerint a zenészek jogait védő szervezet, a BMI figyelmeztette Donald Trump kampánystábját a jogsértésre, és arra, hogy az elnöknek perrel kell szembenéznie, ha nem hagy fel a Rolling Stones dalainak jogosulatlan használatával.

Az együttes már 2016-ban is nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy Trump felhasználta kampányában a You Can't Always Get What You Want című népszerű számot. Az 1969-es klasszikus felcsendült a mostani kampányban is, az oklahomai Tulsában tartott választási nagygyűlés zárásaként. A zenekar június 28-i, perrel fenyegető közleményében reményét fejezte ki, hogy ez volt az utolsó alkalom.

Fotó: -a-
Lap tetejére