RSS Feed

Újra judoversenyt rendeztek

M. A. - 2020. 06. 06. 17:53:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újra judoversenyt rendeztek

Koronavírus-járvány ide vagy oda, judoversenynek lennie kell, legalábbis Fehéroroszországban. Volt minden, harc és győztes is, és már a szeptemberi folytatásban bíznak.

A járványügyi intézkedéseket az európai átlagtól eltérő módon alkalmazó Fehéroroszországban is gondot okozott, hogy eddig nem rendezhettek versenyeket. Az ország legjobb judósai ugyan folytathatták edzéseiket, de egyre nagyobb igény jelentkezett az erőpróbákra is. Végül a válogatott edzői kara úgy határozott, a legjobbak háziversenyek keretében tehetik próbára felkészültségüket – számolt be róla a judoinfo.hu

Leonyid Szvirid szövetségi kapitány így fogalmazott: „A legjobb fehérorosz judósok is legalább havonta két versenyen részt vettek, ez egyszerűbbé tette a felkészülést is, mindig volt mihez időzíteni. A hosszú szünet senkinek sem tett jót, ezért úgy határoztunk, megpróbáljuk valamennyire helyreállítani az edzési folyamatot.”

A Fehérorosz Judo Szövetség elnöke, Pavel Jaszenovszki is közvetlenül részt vett a szervezésben, a verseny megnyitóján azzal biztatta a sportolókat, hogy szeptember közepétől újraindulhatnak a világ judotornái.

A koronavírus-válság alighanem első hivatalos viadalán egyébként Dmitrij Sersan, Vagyim Soka és Alekszandr Vahovjak végzett az első helyen a Csizkovka Arénában.


Fotó: judoinfo.hu
Lap tetejére