RSS Feed

Storck megérkezett Dunaszerdahelyre

NS, mix - 2020. 05. 22. 12:04:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Storck megérkezett Dunaszerdahelyre

„Ma reggel zártuk le a tárgyalásokat, Bernd Storck lesz a DAC edzője” – jelentette be a DAC Facebook-oldalán Jan Van Daele, a sárga-kékek sportigazgatója. Storck két belga csapatot húzott ki a bajból, vagyis mindkettőt a kieséstől mentette meg. A DAC-nál megvan az esély, hogy a szlovák bajnokságért harcoljon.

Az 57 éves Bernd Storck 2015-ben kezdett a magyar futballban dolgozni. Először az U20-as válogatott szövetségi edzője volt, mellyel a nyolcaddöntőbe jutott a korosztályos válogatott az új-zélandi vb-n. A jelenlegi DAC-játékosok közül Kalmár Zsolt és Vida Máté is tagja volt annak a csapatnak.
Dárdai Pál távozása után a felnőttválogatott szövetségi kapitánya lett. Folytatva elődje munkáját, kivezette a magyar nemzeti csapatot az Európa-bajnokságra, ahol az együttes csoportelsőként jutott tovább. Egy évvel később, 2017 októberében távozott a válogatott éléről.
Ezután Belgiumban dolgozott, előbb a Royal Excel Mouscron, majd legutóbb a Cercle Bruges együttesével harcolta ki a bennmaradást a legfelső osztályban. Egy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy távozik a zöld-feketéktől. Kijelentette, szeretne kilépni az európai kupaporondra, az EL-ben vagy a BL-ben szerepelni.
Nagy valószínűség szerint a DAC-cal ez sikerül, a felvidéki csapat az ősszel az Európa-ligában fog szerepelni.

Fotó: -a-
Lap tetejére